De ce scrii?

Cauza pentru care blogul tău încă trăieşte este, în primul rând, motivaţia de care dispui pentru a-l duce mai departe. Dacă n-ai renunţat încă şi nu ai de gând s-o faci în viitorul apropiat, este foarte bine.

Întrebarea în urma acestui articol ar fi, simplist spus, „De ce scrii?”. Practic, vreau să aflu motivele pentru care articolele apar pe blogul tău. Este o plăcere personală, o motivaţie datorată unor sume de bani, o chestie apărută pur şi simplu?

Spune-ne ce te face să scrii. Aş fi cerut 5 lucruri care te fac să scrii pe blog, dar cred că vreau prea mult, nu?

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • de ce? 30 Sep 2010, ora 17:53

  pentru ca e funneah

 • DrCriss 30 Sep 2010, ora 18:04

  Nu cred că am un motiv anume…pur și simplu vreau să scriu :)

 • Marieta 30 Sep 2010, ora 18:14

  1. Este o supapă, sunt din ce în ce mai dese momentele în care simt că dau peste(acţiuni politice, consecinţe economice) Nu pot trăi în borcan jucându-mă de-a wordpress-ul.
  2. În rarele momente de linişte este o plăcere personală. Fără să-mi fac nici un fel de iluzii, îmi cunosc bine limitele, îmi face plăcere să muncesc pentru un mic articol, pentru că, DA, nu scriu niciodată din prima.
  3. Nu se pune problema unui aspect financiar. Presupunânt că tehnic aş fi pregătită(nu sunt şi nu MAI am timp pentru asta) ar mai trebui acel ceva care dă pata de culoare. Nu există. Pentru a atrage bani e nevoie de multă muncă şi de acel ceva pe care l-am pomenit.
  4. Aşa modest cum e, blogul mi-a dat bucuria să constat că am comis-o nu chiar rău şi, de ce nu, m-a făcut să ies în evidenţă printre colegii mei care nu se descurcă cu EXCEL-ul
  5. Nu ştiam, am aflat după, strecurându-mă şotânc, şotânc printre miile de bloguri promovate pe twitter, că poţi întâlni omeni minunaţi. Era să spun că am „interacţionat” cu oameni minunaţi, că e o boală cu interacţionatul ăsta, nu se mai discută.

 • Shmen 30 Sep 2010, ora 17:50

  Pai:
  -Imi place foarte tare sa scriu.
  -Imi place cand cineva lasa un comentariu
  -Ma bucur cand cineva imi spune ca articolul tau e chiar frumos sau ceva de bine, lucru care ma face sa merg mai departe.
  -Ma calmez foarte tare cand scriu dar nu stiu de ce.

 • Pavel 30 Sep 2010, ora 17:50

  O plăcere personală. Și pentru că m-am apropiat de el sufletește. Îl iubesc. :D

 • Andreea. 30 Sep 2010, ora 21:51

  Well..eu scriu pentru ca acum un an si ceva aveam nevoie de un loc unde sa pot scrie orice,unde sa invart cuvintele dupa bunul meu plac(si chiar asa fac,la propriu..cateodata e mare chestie sa intelegi complet ce am scris eu pe blog),sa fie doar al meu si fiecare postare sa contina o parte din mine. Adevarul ca e nu stiam de chestia cum ca poti castiga bani,la la la..si acum,chiar daca stiu,nu ma intereseaza. Nu sunt stupida cand zic ca daca mi-ai da 10 000 de euro eu nu ti-as da blogul meu..pt ca nu ti l-as da. E un pur si simplu o parte din mine si,coincidenta sau nu,literatura este hobby-ul cel mai iubit de mine..si pe care am de gand sa-l practic mult timp de acum incolo…asa ca scrisul e motivat si prin asta. Si..de curiozitate..tu de ce scrii?

  • Florea Cristian 1 Oct 2010, ora 15:45

   eu scriu pentru ca-mi place. pentru ca am impresia ca trebuie sa-i spun lumii intregi ceea ce gandesc. scriu uneori si pentru bani. scriu si pentru a ma descarca. scriu si pentru a ma bucura de reactii. mai scriu si pentru public, dar nu uit sa scriu si pentru mine. eu scriu cam pentru tot ce se poate scrie. vreau sa ajut, dar in acelasi timp sa fac blogul un loc placut si pentru cei care n-au nevoie de ajutorul meu.

 • Malina 30 Sep 2010, ora 22:06

  Eu scriu din placere si chiar din nevoie… ca de cele mai multe ori scriu si ma descarc de ceea ce ma supara :) .

 • s3ptember 1 Oct 2010, ora 00:14

  ma ajuta sa ma descarc si sa fiu ascultat. daca nu, macar sa am impresia asta. am avut vreo doua tentatve sa-l inchid si din cauza numarului foarte mare de oameni care mi-au contestat decizia, n-am putut, pur si simplu.

 • Iulia 1 Oct 2010, ora 09:39

  Eu scriu pentru ca imi place sa scriu, imi place sa interactionez cu cei care ma citesc. Scriu sa-mi vars naduful, sa-mi spun bucuriile si de ce nu, sa le impart cu altii. A, sa nu uit! Imi place tare mult sa fiu contrazisa, cred ca o alta viziune, exprimata decent desigur, aduce un plus subiectului discutat.

 • ionut andrisan 1 Oct 2010, ora 12:56

  1- exteriorizare- are proprietati terapeutice
  2- de multe ori imi recitesc anumite articole care ma incurajeaza foarte mult
  3- pentru prieteni- cred si sper ca spun lucruri utile si incurajatoare
  4- simt ca las ceva in urma mea.. si cred ca ma voi bucura enorm cand voi avea 50 de ani si voi reciti randurile scrise acum
  5-blogul e un plus mare la imagine

 • Pingback: Tanar Jurnalist De ce: 1. Scriu pe blog?
 • Tanar jurnalist 3 Oct 2010, ora 12:02

  De ce scriu pe blog? „Ei bine, scriu pe blog in primul rand din nevoie. Din nevoia de a spune si altora ceea ce cred eu. De a impartasi cu altii pareri, contradictii, ideii sau chiar nebunii personale. Din nevoia de a ma descarca in clipele grele.

  Scriu mai apoi dintr-o infinita dorinta de a ma afirma, de a iesi din anonimat. Stiu, e greu, iar sus se ajunge numai dand din coate si primind picioare in fund. Insa tocmai de aceia cred in mine, cred in ce fac.

  Si ultimul motiv pentru care scriu-dar nu cel din urma- este acela ca vreau sa exersez. Sa exersez in a deveni un bun jurnalist(cel putin asta cred ca vreau sa fiu).”

  Tot articolul aici: http://tanarjurnalist.com/2010/10/03/de-ce-1-scriu-pe-blog/