De ce ţi-ai pune QR Code pe blog?

florea cristian qr codeSă generezi un QR Code care să ducă pe ce pagină vrei tu a devenit în zilele noastre un lucru care se face mai rapid decât ai zice smartphone. Aşa au apărut foarte mulţi bloggeri care şi-au generat câte-un cod QR pentru pagina blogului lor. Mai mult, alţii şi-au instalat nişte plugin-uri care le generează automat câte-un cod din ăsta pentru fiecare articol pe care-l scriu, iar la începutul fiecărui text apare un Box cu: Scanează acest cod pentru a citi articolul de pe telefonul mobil.

Eu nu cred că am să înţeleg niciodată chestia asta. De ce ţi-ai pune un QR Code în sidebar-ul blogului, sau înaintea fiecărui articol? Dacă cineva îţi citeşte blogul de pe PC, crezi că-i va fi mai uşor să-l citească de pe mobil, motiv pentru care ar hotărî să-şi închidă PC-ul şi să îţi scaneze ţie codul?

Codul QR ar putea fi folosit foarte bine pe o carte de vizită, pe un tricou, sau pe un banner pus undeva offline, că doar atunci posibilul vizitator este departe de PC şi-l împinge curiozitatea să vadă ce se ascunde în spatele lui. Dacă tu îl afişezi online, pe blogul tău, mi se pare că nu faci nimic altceva decât să îţi ocupi spaţiul degeaba.

Sau poate nu înţeleg eu cum merg treburile şi am nevoie de nişte explicaţii…

Tags:

6 Comments

  1. Andrei 22 august 2012
    • Cristian Florea 22 august 2012
  2. Madalin Blidaru 22 august 2012
    • Cristian Florea 23 august 2012
  3. Piatra Naturala 23 august 2012
    • Cristian Florea 23 august 2012

Leave a Reply