De ce ziceai că vrei Like pe Fan Page?

Când mi-am făcut cont de Twitter, primul sfat pe care l-am primit şi l-am încălcat a fost „Nu-ţi posta doar link-urile spre articolele tale acolo, că n-o să te urmărească nimeni”. După vreo două luni de „trudă”, mi-am dat seama că ceea ce fac e greşit şi am început să văd Twitter-ul şi ca pe un tool de socializare, nu doar ca pe unul de promovare al articolelor proprii.

Acea primă regulă văd că este încălcată pe tot mai multe Fan Page-uri acum. Oamenii au de obicei un cont personal de care se ocupă, iar Fan Page-ul este acolo doar ca să aibă ei un Like Box afişat pe blog.

Acolo se duc toate articolele pe care le postează respectivul pe blog, dar nimic altceva, iar asta pentru că omul scrie update-uri (sper) pe contul personal.

De astăzi activitatea mea pe Facebook va funcţiona după o nouă regulă: Nu voi mai da like Fan Page-urilor unde se promovează doar articolele de pe blogul owner-ului.

Sunt conştient de faptul că vă doare-n cot de decizia mea, dar gândiţi-vă că nu sunt singurul care face asta şi că aveţi foarte multe like-uri de pierdut datorită activităţii pe care (n-)o desfăşuraţi.

Nu e greu să socializaţi şi pe Fan Page, să ştiţi.

Lasă un comentariu

25 comentarii

 • Madalin Blidaru 19 Feb 2012, ora 22:35

  Fan Page-ul blogului meu este updatat cand imi amintesc :)). Da, este o regula de baza, zic eu, pentru interactiunea online. Si Fan Page-urile ofera acum niste tool-uri foarte utile pentru statistici, interactiune, etc.
  Sa te tii de cuvant!

  • Florea Cristian 19 Feb 2012, ora 22:47

   Daca tot folosesti TweetDeck, de ce nu bagi niste update-uri si pe Fan Page? Ca nu-i greu deloc.

   • Madalin Blidaru 19 Feb 2012, ora 23:04

    Pentru ca nu ma lasa decat cu doua pagini FB TweetDeck-ul. Nu stiu daca este doar la mine sau toata lumea are aceasta restrictie…

   • Florea Cristian 19 Feb 2012, ora 23:40

    Hmm, nu ştiu. Mai mult de două pagini n-am avut niciodată pe un singur cont.

   • Madalin Blidaru 20 Feb 2012, ora 14:22

    Update: A fost o eroare a softului. Dupa dezinstalare si instalare, acum am patru pagini si merg update-urile.

   • Florea Cristian 20 Feb 2012, ora 19:12

    Asta înseamnă că o să fii mai activ şi pe Fan Page, aşa-i?

 • LoL3X 19 Feb 2012, ora 23:13

  Nu m-am gandit niciodata la asta. Eu le folosesc doar pentru promovare,pentru asta cred ca au fost facute….

  • Florea Cristian 19 Feb 2012, ora 23:46

   Nu. Au fost facute pentru socializare. Ca sa poti sa discuti cu mai mult de 5000 de oameni (ca limita de prieteni pe Facebook este 5000) si ca sa poata cineva sa te urmareasca fara sa te aiba la prieteni. Au aparut inainte sa poti da subscribe conturilor oamenilor, dar asta-i alta treaba.

   Deci ar fi o idee inteleapta sa incepi sa te ocupi mai bine de pagina. :)

 • pinguuina 19 Feb 2012, ora 23:49

  si eu am invatat sa socializez pe fan page.. da putin aer de respect.
  cat despre twitter, io nu prea il inteleg..de aceea nici nu prea il folosesc:D

  • Florea Cristian 20 Feb 2012, ora 07:20

   Momentan e de-ajuns să socializezi pe Fan Page. Twitter-ul este, într-adevăr, mai greu de înţeles, dar o să vezi cât de frumos devine după ce-ţi dau seama cum stau lucrurile.

 • Calivita 20 Feb 2012, ora 15:20

  Eu nu am avut rabdare sa inteleg Twitterul! Mi se pare enervant! Paote cum zici si tu…e doar o choestie pana descopar cum sta treaba…

  • Florea Cristian 20 Feb 2012, ora 19:13

   Acordă-i două ore într-o zi, ca să înţelegi ce şi cum şi o să vezi că nu te vei mai putea dezlipi de el.

 • mihai 20 Feb 2012, ora 18:59

  ma depinde acuma…. :)) esti cam drastic… sunt si alte lucruri de facut. noi pe outinmures la inceput aveam doar articolele noastre…. pentru ca vroiam sa cream o comunitate si la 200 de persoane nu merita prea mult sa-ti bati capul. la 2500 vine continut zilnic de la useri :D

 • Dan Ciulea 20 Feb 2012, ora 20:54

  Perfect de acord!
  Nici eu nu dau (eu nici nu am dat LIKE)
  Pe langa asta, eu si interactionez cu pagina (dau LIKE-uri, comentez… bla bla bla) am inceput sa o folosesc ca si twitterul.

  • Florea Cristian 20 Feb 2012, ora 21:25

   Cand am inceput sa ma descotorosesc de paginile carora le dadusem like, dar care-mi trimiteau numai link-uri, pe-a ta am sarit-o. Felicitari pentru ca stai sa te ocupi de ea!

 • Mary 23 Feb 2012, ora 22:34

  De acord cu tine. Insa eu sunt convinsa ca nu toti cei care incearca sa socializeze pe fanpage sunt si bagati in seama. Mai bine deloc, decat sa pari nebun…
  Ce zici?

  • Florea Cristian 24 Feb 2012, ora 13:18

   Nu cred că pari nebun dacă încerci să socializezi şi nu te bagă nimeni în seamă. Dacă se întâmplă asta, înseamnă că trebuie să faci rost de mai multe like-uri, sau că nu formulezi update-urile cum trebuie, nu că ar fi mai binesă începi să-ţi trimiţi doar link-urile pe Fan Page.

 • Soacra 28 Feb 2012, ora 22:19

  Socializarea asta de pe fanpage mie mi se pare un pic de spam… Asta este motivul pentru care nu o practic… My 2 Cents

  Confunzi fanpage-ul cu twitterul. Pe fanpage ar trebui sa fie lucruri care sunt definitorii nu activitate care sa spameze subscriberii

  • Florea Cristian 29 Feb 2012, ora 11:14

   Socializarea de pe Facebook (Fan Page, sau profil), nu trebuie confundata cu socializarea de pe Twitter. N-au nicio legatura una cu cealalta. Sunt altfel de oameni si altfel de retele sociale pe ele.

 • Liviu Vieru 10 Mar 2012, ora 12:55

  Eu de asemeni cred ca relationarea pe fanpage se realizeaza in primul rand cu update-uri care tin de zona de activitate a celui care o detine. Nu vad relevant sa postezi chestii random (fie ele si placute) doar de dragul unor like-uri pe facebook. E mai util sa ai mai putine like-uri dar like-uri care apartin unor oameni activi in online care iti pot trimite un feedback elocvent al activitatii tale decat sa ai multi si sa distribui o melodie draguta care ti-a placut cand te-ai trezit din somn. Facebook consider ca a avut o mare logica in delimitarea celor doua facilitati.

  • Florea Cristian 10 Mar 2012, ora 13:06

   Da, e normal să trimiţi update-uri doar dintr-un anumit domeniu, dacă de-aia e făcută pagina, dar dacă e pagină de blog personal, iar tu nu faci decât să trimiţi link-uri spre blogul tău, n-am de ce să-ţi dau like.

   • Liviu Vieru 10 Mar 2012, ora 13:32

    Ah. Da, referindu-ne la blog, ai perfecta dreptate.