Deochiul

Astazi in timp ce imi faceam alergarea ca in fiecare dimineata, observ pe stadion niste muncitori(deaia de la „Pastrati curatenia orasului”…aia de matura, tund iarba si planteaza copaci pe la noi prin oras). La un moment dat vad ca tot ziceau: „Uite ba ce bine alearga”, „Mama da asta nu se mai opreste”, etc. :-j
Nu stiu ce-am facut ca mi-a venit in minte faza cu deocheatul. Ma gandeam: „bai..daca astia ma deoache…nu mai merg la scoala \:D/ ” :)) .. nu, nu era chiar asa dar totusi ma gandeam care e faza cu deocheatul. Eu, baiat constiincios, ajung acasa si deschid Google cautand informatii despre deocheat.
Ce zice nenea Google? Pai…mai multe like…
Pe un forum pentru copii (pentru parintii copiilor) o tanti zice ca ii este deocheat plodul atunci cand vine soacrasa la ea…una mai desteapta ii zice ca nu exista asa ceva, ca este o prostie si ca nu trebuie sa creada in asta. I se pare ei ca soacrasa ii tot deoache chinezul.
Pe altul zice o fata ca deochiul chiar exista si poate fi impartasit numai de persoanele cu ochii negri sau verzi si ca e de rau daca esti deocheat si nu e nimeni prin preajma ca sa-ti spuna „Tatal Nostru”. Spune ca ea a fost deocheata si ca te ia cu cascat, ameteli si dureri de cap. Norocul ei a fost ca a descantat-o o baba din sat. In acelasi topic un baiat ii raspunde ca la el in familie totul este ereditar…bunicul lui deoache, tatal sau la fel … si parca si el mai are momente /:)
In alta parte ni se face o ditamai prezentarea, ni se dau descantece si ne invata cum sa ne ferim de deochi. Site-ul asta zice ca toate persoanele pot fi deocheate, ca cel ce deoache simte ceva in ochi in momentul in care o face, ca trebuie sa-l „scuipi” de cateva ori pe cel pe care-l lauzi ca sa nu-l deochi (asta daca stii ca poti face asta) si ca nu e bine sa te uiti in oglinda ca te poti deochea singur (hai ca asta e tare :)) ).
Well…nici nu stiu ce sa mai cred :-?? … deocheatul exista? Faza cu: „trebuie sa ai ceva rosu la tine ca sa nu fii deocheat” merge? Credeti in asa ceva?

10 Comments

 1. CarmenPunkGirl 10 noiembrie 2008
 2. Cristian Florea 10 noiembrie 2008
 3. TheBes7 10 noiembrie 2008
 4. robynstein 10 noiembrie 2008
 5. Cristian Florea 10 noiembrie 2008
 6. ionutz 11 noiembrie 2008
 7. monicab 16 mai 2009
 8. levent 13 septembrie 2010
 9. Mahjong 8 ianuarie 2011
  • Cristian Florea 8 ianuarie 2011

Leave a Reply