Deochiul

Astazi in timp ce imi faceam alergarea ca in fiecare dimineata, observ pe stadion niste muncitori(deaia de la „Pastrati curatenia orasului”…aia de matura, tund iarba si planteaza copaci pe la noi prin oras). La un moment dat vad ca tot ziceau: „Uite ba ce bine alearga”, „Mama da asta nu se mai opreste”, etc. :-j
Nu stiu ce-am facut ca mi-a venit in minte faza cu deocheatul. Ma gandeam: „bai..daca astia ma deoache…nu mai merg la scoala \:D/ ” :)) .. nu, nu era chiar asa dar totusi ma gandeam care e faza cu deocheatul. Eu, baiat constiincios, ajung acasa si deschid Google cautand informatii despre deocheat.
Ce zice nenea Google? Pai…mai multe like…
Pe un forum pentru copii (pentru parintii copiilor) o tanti zice ca ii este deocheat plodul atunci cand vine soacrasa la ea…una mai desteapta ii zice ca nu exista asa ceva, ca este o prostie si ca nu trebuie sa creada in asta. I se pare ei ca soacrasa ii tot deoache chinezul.
Pe altul zice o fata ca deochiul chiar exista si poate fi impartasit numai de persoanele cu ochii negri sau verzi si ca e de rau daca esti deocheat si nu e nimeni prin preajma ca sa-ti spuna „Tatal Nostru”. Spune ca ea a fost deocheata si ca te ia cu cascat, ameteli si dureri de cap. Norocul ei a fost ca a descantat-o o baba din sat. In acelasi topic un baiat ii raspunde ca la el in familie totul este ereditar…bunicul lui deoache, tatal sau la fel … si parca si el mai are momente /:)
In alta parte ni se face o ditamai prezentarea, ni se dau descantece si ne invata cum sa ne ferim de deochi. Site-ul asta zice ca toate persoanele pot fi deocheate, ca cel ce deoache simte ceva in ochi in momentul in care o face, ca trebuie sa-l „scuipi” de cateva ori pe cel pe care-l lauzi ca sa nu-l deochi (asta daca stii ca poti face asta) si ca nu e bine sa te uiti in oglinda ca te poti deochea singur (hai ca asta e tare :)) ).
Well…nici nu stiu ce sa mai cred :-?? … deocheatul exista? Faza cu: „trebuie sa ai ceva rosu la tine ca sa nu fii deocheat” merge? Credeti in asa ceva?

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • CarmenPunkGirl 10 Noi 2008, ora 12:31

  nu stiu daca e adevarat sau nu…dar cand eram mica si imi era rau (ma deochease o baba pe strada :)) ) imi zicea bunica de deochi, stia ea niste vorbe. si de cela mai multe ori imi trecea

 • Grim_Cris 10 Noi 2008, ora 12:47

  Asa o fi sau ai dat peste efectul placebo? :-? … stii … atunci cand esti bolnav (totul e din mintea ta) si daca iti da doctorul vitamine dar in asa fel incat tu sa stii ca sunt niste pastile care iti fac bine chiar incepi sa-ti revii

 • TheBes7 10 Noi 2008, ora 21:23

  Poate muncitorii nu stiau cum sa se dea la tine :>

 • robynstein 10 Noi 2008, ora 22:31

  nu cred ca exista… e doar o chestie inventata de batrani :))

 • Grim_Cris 10 Noi 2008, ora 22:31

  Da..eram prea sexy si ei erau prea gay :))

 • ionutz 11 Noi 2008, ora 00:03

  hmmm….o superstitie?

 • monicab 16 Mai 2009, ora 20:55

  NU EXAGEREZ DAR CRED CA DE 2 ORI PE SAPTAMANA SUNT DEOCHEATA ,NOROC CU MAMA CARE IMI SPUNE RUGACIUNEA TATAL NOSTRU DE 3 ORI SI IMI TRECE.SIMPTOMELE SUNT TARE NASPA:AMETELI,GREATA,FEBRA.FAZA CU ROSU NU TINE AM INCERCAT-O SI PE ASTA.

 • levent 13 Sep 2010, ora 02:22

  bey exista deochi..si cel mai rau caz se manifesta prin durere foarte mare de cap…ai senzatia ca esti racit..:) bn eu ma descand in araba:X sunt turk…si stiu un descantek :X dar totusi trebuie sa fie spus de o persoana…nu de tine insuti…orikum va spun ca eu sunt „intors de la tzatza” …si mi se intampla mereu sa fiu deocheat…poate va intrebati ce inseamna ” unii intors de la tzatza” pey nu mie rusine sa spun dar imi tot placea cand eram mic sa stau cu tzatza la gura pana la 2-3-4 ani…. orikum ..am trait momenten neplakute din cauza deochiului…ai o durere continua de cap…daca dormi…deocheat…a 2 zi numai esti om…ai o durere de cap insuportabila… este foarte bine…sa ti se spuna cateodata tatal nostru,…sau ceva de deochi…cand te doare capul…am auzi cazuri in care a dormit cineva cu deochiul si a simtit ca se sufoca…si se trezea respirand greu…acum nsuh cat de adevarate sujnt…dar am impartasit sa stie toata lumea:X

 • Mahjong 8 Ian 2011, ora 00:12

  In mod cert o bratara rosie te-ar scoate din incurcatura. Asta ar fi un remed, altul ar fi rostirea rugaciuni Tatal Nostru de 3 ori. Sunt remedii din batrani, nu le-am testat inca.