Am fost la deschiderea unui restaurant chiar în prima noapte în care nu se mai fuma în spaţiile publice închise

E vorba despre Blue Fig, locaţie care se recomandă a fi restaurant, bar & lounge high class. S-a deschis joi seară, pe Strada Știrbei Vodă, nr. 4. A fost plin rău, dar a fost o atmosferă faină. A cântat Antonia, au fost invitate o mulțime de vedete și o mână de bloggeri și a fost și prima seară de la aplicarea legii care interzice fumatul în spaţiile publice închise.

Cum a fost?

  • N-am auzit pe nimeni să se plângă că trebuie să iasă afară ca să fumeze. La Blue Fig, mare parte din restaurant se află jos, într-un fel de subsol lung cât un vagon, deci cei care fumau trebuiau să urce și niște scări ca să-și alimenteze viciul. Cu toate astea, nu a fost o problemă atât de mare. S-au conformat.
  • Am ajuns acasă fără să miros a fum de ţigară. Nici nu mai țin minte când a fost ultima dată când s-a întâmplat acest lucru. Cred că și fumătorii se bucurau că nu mai miroseau atât de tare a fum.
  • Nu am plecat acasă pentru că-mi lăcrimau ochii, așa cum s-a întâmplat la alte evenimente asemănătoare. Oricât de bună ar fi ventilația într-un local, cred că la o lansare e întotdeauna depășită, pentru că de obicei chemi mulți oameni la un eveniment de deschidere. Mai mulți decât poate ventilația să ducă.
  • Mi se pare amuzant că până să se dea legea asta, la multe evenimente ieșea toată lumea afară din când în când ca să mai ia o gură de aer curat, iar acum e mai simplu să iasă afară din când în când doar oamenii care fumează, ca să rămână aer curat înăuntru. :D

Revenind la Blue Fig, e un restaurant interesant de urmărit. Conceptul a mai fost testat în 9 țări înainte de România. Același patron încearcă să aducă și la noi în țară ceva ce a avut succes în străinătate. Totodată, bucătarul șef este Alhamoui Moumen (cunoscut mai degrabă drept Rafa), un bucătar sirian care lucrează din 2008 în România. S-ar putea să-l știi de la emisiunea „Chefi la cuțite”. Am gustat mâncarea făcută de el în ziua lansării și mi s-a părut chiar interesantă. Tot el va avea grijă și de meniu de-acum încolo.

lansare restaurant blue fig - silviu pal

sursa foto

One Response

  1. Silviu Pal 22 martie 2016

Leave a Reply