Cum să proiectezi ecranul iPhone-ului pe un laptop (cu OS X sau Windows)

Zilele trecute am vrut să proiectez ecranul iPhone-ului pe Macbook. Voiam să vedem un meci de rugby dintr-o aplicație mobilă și ca să nu ne chinuim să ne uităm la ecranul telefonului, a trebuit să găsesc o soluție ca tot ce se vede pe display-ul telefonului să apară și pe ecranul laptopului. Dacă tot am găsit cum se face, m-am gândit să-ți spun și ție. Ca să fie un articol cu informații cât mai complete, am căutat și cum se face acest mirroring pe un laptop care rulează pe Windows, dar n-am avut pe ce să testez, așa că dacă testezi tu, te rog să-mi oferi un feedback.

Înainte de toate, să știi că poți proiecta ecranul telefonului pe un laptop prin două metode:

  1. Folosind un cablu (fie cel de încărcare, fie un adaptor HDMI sau VGA);
  2. Folosind funcția AirPlay de la iPhone. Asta ar presupune ca atât laptopul, cât și telefonul să fie conectate la aceeași rețea wireless.

Cum proiectezi ecranul iPhone-ului folosind un cablu

N-am încercat decât varianta în care conectezi cablul de încărcare la laptop și probabil asta o să fie și cea mai folosită metodă. :D

Dacă ai MacBook, e cel mai simplu, că nu trebuie să instalezi nimic. Deschizi QuickTime, apoi mergi la Fișier – Înregistrare Video Nouă, apoi apeși pe săgeata din dreptul punctului roșu și o să vezi numele iPhone-ul tău, pe care trebuie să-l selectezi, ca în pozele de mai jos.

După cum vezi, fereastra se mărește în funcție de cum se vede ecranul tău. Dacă urmărești ceva în modul landscape, așa se face și fereastra. Avantajul e că, dacă vrei, poți să și înregistrezi ce faci pe ecran, apăsând pe butonul roșu.

Dacă ai un laptop cu Windows, ai putea încerca Apowersoft Phone Manager (gratuit) sau Mirroring360 (gratuit pentru 7 zile, apoi costă 15$ / computer).

Cum proiectezi ecranul iPhone-ului folosind AirPlay și conexiunea wireless

Aici nu mai ai cum să scapi, așa că trebuie să instalezi un soft, fie că ai Macbook, fie că ai laptop cu Windows. M-am jucat puțin cu LonelyScreen (gratuit, disponibil atât pentru OS X, cât și pentru Windows). E super intuitiv (cel puțin pe Macbook). Trebuie doar să-l instalezi, îl deschizi, apoi alegi AirPlay de pe telefon, făcând swipe de jos în sus pe ecran, alegi LonelyScreen și bifezi „Oglindire”, ca în pozele de mai jos.

 

M-am mai jucat apoi și cu AirServer (disponibil și pentru OS X și pentru Windows, gratuit pentru 7 zile, apoi costă 14 €). Pe lângă faptul că poți vedea și înregistra ecranul telefonului tău fără să conectezi fire între laptop și iPhone, ai și o funcție care te lasă să faci și Live pe YouTube, ceea ce mi se pare foarte tare.

Atunci când proiectezi telefonul prin wireless pe ecranul unui laptop, singura problemă ar putea fi legată de conexiunea la internet. Dacă ai o conexiune wireless mai slabă sau dacă sunt multe persoane care folosesc acea conexiune când te joci tu cu AirPlay-ul, s-ar putea să observi un ușor lag. Recomand metoda prin cablu, că nu are nevoie de niciun fel de conexiune. :D

3 Comments

  1. Petcu Irina 24 martie 2016
    • Cristian Florea 25 martie 2016
  2. Mihai popescu 25 martie 2016

Leave a Reply