Despre adBrite ca alternativă Google AdSense

Acum 3 săptămâni am început să folosesc adBrite, după ce am citit un articol care spunea că este cea mai bună alternativă la Google AdSense. Eu n-aveam nimic cu Google AdSense, dar am zis că merită să încerc şi altceva.

Lăsând o părere scurtă despre adBrite, aş spune că nu se merită, decât dacă eşti foarte bun.

Am testat adBrite pe Friendship Quotes, în primul rând pentru că este în engleză (şi m-am gândit că se va plăti mult mai bine), în al doilea rând pentru că este mai vizitat decât blogul personal (în zilele bune ajungând la 1000 – 1200 de vizitatori pe zi), iar în al treilea rând pentru că nu voiam să-mi sâcâi cititorii blogului cu teste de-ale mele.

Ce s-a întâmplat în 3 săptămâni de adBrite? Am făcut 22 de mii de afişări ale anunţurilor, am primit 6 click-uri şi 3,27$. A se adăuga faptul că anunţurile apăreau doar când voiau ele pe blog (probabil datorită nişei pe care activează site-ul meu şi al numărului relativ mic de advertiseri incluşi în program) şi că am folosit şi inline text ads, care apăreau mereu.

De ce spun că adBrite este un serviciu OK doar dacă eşti bun? Cei care-l folosesc spun că se câştigă mult mai mult cu adBrite decât cu AdSense, dar toate asta în condiţiile în care au de la 5000 de vizitatori pe zi în sus. AdBrite plăteşte bine în momentul în care vine un advertiser şi cumpără reclamă pe blogul tău. Cum sunt alte site-uri mai vizitate şi pe nişe mai interesante decât ce am eu, nu s-a sinchisit niciun advertiser să-mi cumpere un spaţiu de reclamă.

Comparaţia? La mine AdSense a acumulat de cel puţin 25 de ori mai mult în 3 săptămâni decât adBrite, motiv pentru care am hotărât că-i bine să renunţ la cel din urmă, cel puţin pentru moment.

Până una-alta, de azi încep să testez LinkWorth (dacă-mi permiteţi, link de afiliat) care pare să funcţioneze tot pe principiul cu aşteptarea advertiserilor care-ţi cumpără reclamă, dar nu necesită coduri instalate înainte.

Voi scrie un review şi despre el după ce îl voi testa destul :)

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • Paul 11 Dec 2010, ora 11:15

  Eu am incercat AdBrite pe un site ce fusese banat in adsense, si nu a dat deloc randament. Mult mai bine a mers neogen-ul, acesta mi-a generat castiguri apropiate de cele generate de adsense.

  • Florea Cristian 11 Dec 2010, ora 11:58

   poti da niste preturi, te rog? nu de alta, dar as baga neogen si aici

   • Paul 11 Dec 2010, ora 16:03

    eu aveam pe filmehd.net si ducea la un 6 centi per click,

 • Dan 11 Dec 2010, ora 11:57

  Eu ti-am spus de atunci ca asa va fi :)

  Ca se castiga mai mult cu adBrite decat cu Adsense sunt povesti scoase de cei banati de Google.

  • Florea Cristian 11 Dec 2010, ora 11:59

   da, ma asteptam sa ai dreptate, da’ am zis ca pana nu incerc eu cu site-ul meu, nu fac nimic

 • Ilinca Droboteanu 11 Dec 2010, ora 14:22

  AdBrite e o soluție foarte bună, dar încă nu are atâția advertiseri câți are AdSense.

 • isshmen 14 Dec 2010, ora 07:32

  Mie pe RO imi merge mai bine cu neogen decat cu adsense.. de aceea am si renuntat la adsense.

  Cu ocazi postului tau mi-am adus aminte ca am un cont adbrite :) … 0.00$
  O sa il bag undeva sa vad cum merge … te tin la curent!

  • Florea Cristian 14 Dec 2010, ora 18:08

   imi poti spune ce inseamna mai bine? cam cat castigi pe click sau pe luna?

   • isshmen 14 Dec 2010, ora 18:12

    Pai am si click-uri de 0.2 centi. In schimb la adsense se intampla mai rar.

    Nu am un site cine stie ce, cam 30€/luna

 • criss266 27 Aug 2013, ora 21:13

  Acum folosesc Bidvertiser si sunt destul de multumit, adica defapt nici Google adsense nu mai plateste cine stie ce, iar useri sau obisnuit sa nu mai dea click pe reclamele google. Oricum la trafic si vizitatori din romania nu te poti astepta la prea multi bani pe click, in mare parte fiind de 1 Cent.
  Am facut cateva poze pe de pe Bidvertiser, iar cu Adsense faceam in medie de 1euro jumate, depinde si de perioade, de 1 cent per click. Dupa ce m-au banat am ales Bidvertiser, din multe alte retele, bani la timp si fac in jur de 20-30 de dolari, mai bine decat nimic.
  Uite si linkul cu pozele clikurilor Bidvertiser:
  http://programepc.net/alternative-adsense-ads-google-bidvertiser/

 • George 13 Iul 2016, ora 15:12

  Apropo, ce s-a mai intamplat cu Neogenul?

 • Converter Tube 24 Mar 2017, ora 07:33

  AdBrite a devenit Sitescout iar Neogen s-a transformat in Zumzi. Alternative la Adsense nu prea exista. Google detine monopolul.