Despre LinkWorth şi InfoLinks ca alternativă AdSense

Acum vreo lună şi ceva scriam despre adBrite ca alternativă Adsense şi spuneam cât de dezamăgit am fost de câştigurile înregistrate acolo.

Acum vă propun o dezbatere pe baza altor două mari firme de advertising, LinkWorth şi InfoLinks, ambele testate pe site-ul meu în limba engleză, Friendship Quotes.

LinkWorth is really worth?

Despre LinkWorth şi InfoLinks ca alternativă AdSense 1 | Cristian FloreaPentru mine nu, nu a funcţionat. Am ţinut bannerul lor pe site-ul meu o lună de zile. Am aşteptat să vină advertiseri şi să cumpere reclame. N-au venit. Am modificat planul de bătaie, adică din 70% câştigul meu şi 30% câştigul celor de la LinkWorth, am modificat în 50/50, pentru că ar fi trebuit să fie mai mari şansele să îmi trimită domnii nişte advertiseri, pentru că aveau şi ei de câştigat mai mult. Rezultatul a fost acelaşi, n-a venit nimeni.

Bun, dar se merită?

Pentru site-ul meu cu 800-1000 de unici pe zi nu. Poate nici nişa n-a fost cea pe care o doreau ei, poate îmi trebuia mai mult trafic, sau poate n-am făcut eu ceva bine, dar din punctul meu de vedere nu se merită.

Am câştigat fix 0.00$ într-o lună :)

Cum rămâne cu InfoLinks?

Despre LinkWorth şi InfoLinks ca alternativă AdSense 2 | Cristian FloreaRecunosc, InfoLinks-ul l-am testat doar vreo câteva zile şi l-am scos pentru că mă săturasem ca majoritatea cuvintelor de pe blogul meu să apară subliniate cu verde (ştiu, puteam micşora numărul cuvintelor subliniate, şi puteam schimba culoarea, dar nu-mi place să aibă vizitatorul impresia că-l trimit undeva pe site-ul meu, iar el să se trezească în altă parte).

M-am folosit şi de noul feature, Related Tags, care e un fel de „Unitate de Link-uri” AdSense de 728 x 15. Şi care arată bine în felul lui, dar care nu prea mi-a prins mie.

Ce-am câştigat?

Am făcut 3,166 de afişări ale reclamelor, am primit 21 de click-uri şi un minunat income de 0,47$.

Aici din nou ajungem la discuţia că poate nişa mea nu este una prea grozavă, poate îmi trebuia un trafic mai mare, poate InfoLinks nu-s pentru mine (cu toate că se laudă drept fiind „The Highest Paying
In Text Advertising Solution”).

Aşadar, voi mai rămâne la AdSense până una-alta şi mă gândesc la metodele de câştiguri cu care se laudă cei de afară. Adică strâng un număr mare de abonaţi prin e-mail, fac un ebook frumos pe care-l distribuie gratuit, apoi mai fac unul pe care-l distribuie contra-cost. Pentru că primul a meritat toată atenţia, lumea plăteşte pentru cel de-al doilea. În ţara noastră sunt slabe şansele să prindă aşa ceva, pentru că diferenţa de salarii este imensa, iar mentalitatea e foarte diferită, dar în afară funcţionează sigur.

Voi ce-aţi mai testat în afară de Google AdSense (chiar şi pe bloguri în română, nu doar engleză) şi de care sunteţi mulţumiţi?

10 Comments

 1. Robciuc Ionut 23 ianuarie 2011
  • Cristian Florea 23 ianuarie 2011
   • Robciuc Ionut 23 ianuarie 2011
   • Cristian Florea 23 ianuarie 2011
 2. Robciuc Ionut 23 ianuarie 2011
  • Cristian Florea 23 ianuarie 2011
   • Robciuc Ionut 23 ianuarie 2011
   • Cristian Florea 23 ianuarie 2011
 3. Zana buna 23 ianuarie 2011
  • Cristian Florea 23 ianuarie 2011

Leave a Reply