Despre LinkWorth şi InfoLinks ca alternativă AdSense

Acum vreo lună şi ceva scriam despre adBrite ca alternativă Adsense şi spuneam cât de dezamăgit am fost de câştigurile înregistrate acolo.

Acum vă propun o dezbatere pe baza altor două mari firme de advertising, LinkWorth şi InfoLinks, ambele testate pe site-ul meu în limba engleză, Friendship Quotes.

LinkWorth is really worth?

Pentru mine nu, nu a funcţionat. Am ţinut bannerul lor pe site-ul meu o lună de zile. Am aşteptat să vină advertiseri şi să cumpere reclame. N-au venit. Am modificat planul de bătaie, adică din 70% câştigul meu şi 30% câştigul celor de la LinkWorth, am modificat în 50/50, pentru că ar fi trebuit să fie mai mari şansele să îmi trimită domnii nişte advertiseri, pentru că aveau şi ei de câştigat mai mult. Rezultatul a fost acelaşi, n-a venit nimeni.

Bun, dar se merită?

Pentru site-ul meu cu 800-1000 de unici pe zi nu. Poate nici nişa n-a fost cea pe care o doreau ei, poate îmi trebuia mai mult trafic, sau poate n-am făcut eu ceva bine, dar din punctul meu de vedere nu se merită.

Am câştigat fix 0.00$ într-o lună :)

Cum rămâne cu InfoLinks?

Recunosc, InfoLinks-ul l-am testat doar vreo câteva zile şi l-am scos pentru că mă săturasem ca majoritatea cuvintelor de pe blogul meu să apară subliniate cu verde (ştiu, puteam micşora numărul cuvintelor subliniate, şi puteam schimba culoarea, dar nu-mi place să aibă vizitatorul impresia că-l trimit undeva pe site-ul meu, iar el să se trezească în altă parte).

M-am folosit şi de noul feature, Related Tags, care e un fel de „Unitate de Link-uri” AdSense de 728 x 15. Şi care arată bine în felul lui, dar care nu prea mi-a prins mie.

Ce-am câştigat?

Am făcut 3,166 de afişări ale reclamelor, am primit 21 de click-uri şi un minunat income de 0,47$.

Aici din nou ajungem la discuţia că poate nişa mea nu este una prea grozavă, poate îmi trebuia un trafic mai mare, poate InfoLinks nu-s pentru mine (cu toate că se laudă drept fiind „The Highest Paying
In Text Advertising Solution”).

Aşadar, voi mai rămâne la AdSense până una-alta şi mă gândesc la metodele de câştiguri cu care se laudă cei de afară. Adică strâng un număr mare de abonaţi prin e-mail, fac un ebook frumos pe care-l distribuie gratuit, apoi mai fac unul pe care-l distribuie contra-cost. Pentru că primul a meritat toată atenţia, lumea plăteşte pentru cel de-al doilea. În ţara noastră sunt slabe şansele să prindă aşa ceva, pentru că diferenţa de salarii este imensa, iar mentalitatea e foarte diferită, dar în afară funcţionează sigur.

Voi ce-aţi mai testat în afară de Google AdSense (chiar şi pe bloguri în română, nu doar engleză) şi de care sunteţi mulţumiţi?

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • Robciuc Ionut 23 Ian 2011, ora 09:04

  @Florea Cristian – Eu folosesc TradeADS si pot spune ca sunt multumit de acest advertiser. Ieri, pentru trei click-uri am luat 0.28 euro din 127 afisari. Bineinteles, traficul pe blogul meu este si unul foarte mic.

  In concluzie, TradeADS plateste mult pe click.

  • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 10:36

   TradeADS e serviciu romanesc, nu? Cam cat scoti pe luna (click-uri si castiguri)?

   • Robciuc Ionut 23 Ian 2011, ora 10:46

    Luna aceasta, din 1435 impresii, 17 clickuri, am primit 1.35 euro. Suma foarte foarte mica, dar sa nu uit ca blogul meu deabia atinge numarul de 80 vizitatori unici/ zi.

    Daca ai un site ce are peste 1000 vizitatori unici/ zi, ai mari sanse sa castigi bani frumosi din acest serviciu.

   • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 10:59

    1.35 euro sunt destul de putini pt 17 click-uri. Dar in comparatie cu ce poate adsense, e chiar ok.

    2parale ai incercat?

 • Robciuc Ionut 23 Ian 2011, ora 11:09

  @Florea Cristian – Hmmm, nu am folosit. Tu ai folosit sau vrei sa folosesti?

  Apropo, m-am inregistart ca afiliat la eMag. Ce zici, se castiga ceva?

  • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 11:35

   de pe eMag cumpara foarte multa lume, dar nu stiu cat de mult prinde partea cu afiliati.

   cat despre 2parale, am auzit ca platesc binisor si parca as vrea sa-i incerc, dar mai astept putin sa mai strang niste pareri :)

   • Robciuc Ionut 23 Ian 2011, ora 11:41

    @Florea Cristian – Ok. Daca o sa incepi sa folosesti 2paralele, sa publici un articol sa ne informezi si pe noi daca platesc bine sau nu. :)

   • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 11:42

    bineinteles! nici nu ma gandesc altfel :)

 • Zana buna 23 Ian 2011, ora 15:39

  Poate pentru piata de pe .com 1000 unici zilnic este foarte putin, si apoi mai tine si de noroc, sa te vada cine trebuie si cand are ele nevoie de promovare

  • Florea Cristian 23 Ian 2011, ora 18:15

   da, asta asa e. de-aia am zis ca sunt factori care au facut ca rezultatele mele sa nu se potriveasca pentru toate website-urile. eu am spus ce-am patit eu, dar altii ar putea avea mai mult de castigat pe o nisa diferita, chiar daca poate au acelasi numar de vizitatori