Despre noua Ciuc Natur Radler

Aşa cum v-am promis aici, vin cu o impresie despre noua bere Ciuc Natur Radler.

Îmi cer scuze că întârzii atât, dar abia acum am găsit timpul necesar ca s-o savurez şi să scriu despre ea. Că nu puteam scrie fără s-o beau şi nici s-o beau fără să scriu.

Când am văzut-o în coşuletul acela înconjurată de lămâi, îmi arăta ca o bere nefiltrată. Fain, îmi zic, au scos cei de la Ciuc bere nefiltrată. Da’ care-i legătura cu lămâile?

După ce m-am uitat mai bine, mi-am dat seama că, de fapt, era bere amestecată cu limonadă.

Trebuie să recunosc, am fost puţin sceptic la început. Limonada care-i acrişoară nu prea mergea, în viziunea mea, cu berea care, de felul ei, este amăruie. Totuşi, am avut încredere în cei de la Ciuc, pentru că o bere Premium nu putea ieşi pe piaţă dacă nu ştia că se poate vinde bine.

Am deschis berea şi am mirosit-o. Se simţeau din plin lămâile şi chiar un uşor miros de portocală. Am turnat-o într-un pahar şi am observat o culoare galbenă, ca de limonadă, cu o uşoară nuanţă de portocaliu. Un fel suc de soc „nefiltrat”, dacă-mi permiteţi.

Nu prea a vrut să facă spumă, lucru la care mă aşteptam, având în vedere că reţeta e făcută cu doar 37% bere, restul fiind limonadă pură. E, de fapt, o băutură pe bază de bere.

Gustul este dulce-acrişor la început şi puţin amărui spre sfârşit. Este un gust extraordinar de bun din punctul meu de vedere! Un echilibru între dulce, acru şi amar, extrem de răcoritor.

Este fără doar şi poate o bere făcută pentru gust şi, dacă-mi permiteţi, pentru fete. În locul sucurilor pline de chimicale, merge întotdeauna un Ciuc Natur Radler, având doar 1,9% alcool.

Bineînţeles, gusturile nu prea se discută şi aşa cum ciocolata amăruie nu place tuturor, probabil nici această bere nu o să fie pe gusturile unora. Eu vă invit s-o testaţi şi apoi să veniţi aici şi să vă daţi cu părerea.

Până una-alta, dacă vreţi să vedeţi mai multe păreri despre limo-bere, găsiţi aici.

Sunt curios cât arată fiola dacă te urci la volan după ce ai băut un Ciuc Natur Radler.

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • djdadu 17 Apr 2012, ora 12:49

  acum 15 minute am terminat-o si eu de savurat…este chiar o bere foarte buna,comparativ cu Bergenbier Fresh care iti provoca greata dupa jumatate de bere.Abia astept sa vad cat de buna vafi rece,vara pe o temperatura peste 30 grade cand ai nevoie sa te racoresti.

  • Florea Cristian 17 Apr 2012, ora 13:02

   Dacă ţi-a plăcut acum, sigur în condiţiile menţionate mai sus o să-ţi placă şi mai mult! :D

   • djdadu 17 Apr 2012, ora 13:14

    asa sper

 • Alexander 18 Apr 2012, ora 21:26

  sucul de lamaie este din pacate pentru alde Ciuc si pretentiile lor, cam alb. Pot sa-ti storc zeci de lamai si tot n-ajung macar la un galben de grau ci mai curand la ceva tulbure cu o idee de galben. Asa ca, din pacate, ce-ai baut matale are coloranti. In alta ordine de idei, ar da faliment daca ar baga limonada naturala in atatea tone de Radler, asa ca, daca tu crezi ca aia-i limonada naturala la pretul ala, eu mananc sticla.
  Gustul e oarescum si intr-un fel. Si Giusto natura e bun la gust da e plin de gume – guar, xantan, arabica etc.

  • Florea Cristian 18 Apr 2012, ora 23:20

   Cand zicem de limonadă adevărată şi ne referim la produse îmbuteliate, e imposibil să ne gândim la lămâi stoarse cărora li se adaugă zahăr, sau miere de albine şi atât. N-ar rezista nici dacă ar fi lămâi cu super-puteri.