Despre râs

A fost o perioadă în care nu făceam nimic altceva decât să studiez râsul oamenilor. Îmi place să văd oameni zâmbind. Cred că dacă eşti înconjurat de oameni fericiţi, e imposibil ca tu să nu fii ca ei. Este o energie pe care o emană, iar pe care tu n-o poţi ocoli. Pur şi simplu.

Am studiat reacţiile oamenilor la diferite bancuri, sau gesturi. Am fost plăcut suprins să văd că nu toţi reacţionează la fel. Avem nevoie de oameni fericiţi, râzând, dar nu de roboţi, nu? Cred că fiecare are rezerva lui de râsete pentru o anumită zi, pe care alege singur cum vrea s-o consume. Dacă nu se termină toată, ea rămâne pentru ziua următoare şi tot aşa. De-aia avem zile în care pur şi simplu nu ne putem opri din râs, pentru că rezervorul este plin, iar noi trebuie să-l consumăm.

Bineînţeles, este o teorie aberantă. Nu ştiu dacă o crede cineva, sau dacă ar merita s-o creadă. Unii spun despre alţii că au simţul umorului foarte bine dezvoltat. Mereu m-am întrebat ce înseamnă asta.

Cum îţi poţi dezvolta simţul umorului? Prin exerciţiu? Dacă ar fi aşa, aş sta toată ziua în oglindă, râzând singur, sau aş citi bancuri pe net până la următorul răsărit, numai ca să-mi dezvolt simţul umorului. Prin antrenament, aş avea cel mai tare simţ al umorului de pe Planetă. Se dau premii pentru asta?

Alţii spun că te naşti cu el şi că se dezvoltă o dată cu vârsta, în funcţie de cât îi este dat fiecăruia. Bine-bine, dar dacă ăsta refuză să se mai dezvolte? Dacă, la un moment dat, rămâne la un stadiu inferior? Te vei numi subdezvoltat, sau cum le place altora să spună, handicapat? În cazul ăsta ce tre’ să faci? Te duci la medic? Copiii subdezvoltaţi aşa fac, apoi iau pastile. Cum ai putea să iei pastile pentru râs?

Întreb şi eu…

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • danbrasov 16 Iun 2010, ora 17:23

  Ei, hai sa fim seriosi … sau nu! Se spune ca simtul umorului este dezvoltat atunci cand reactionezi, cand esti spontan si cand vii cu argumente haioase, hazlii. Ai simtul umorului dezvoltat daca faci lumea sa rada.

 • Serginho 16 Iun 2010, ora 19:08

  Fiecare are un simt al umorului diferit… si nu e tot una cu rasul… adica pe-o parte da, dar pe una nu.

  Adevaru’ e ca uneori fie ca vrem fie ca nu mai si radem un pic fortat, ca sa se simta ok persoana care a spus bancu, spre exemplu.

 • Zoly 16 Iun 2010, ora 21:57

  Nu sunt multi care isi perimt sa fie fericiti…
  Mie imi plac oamenii fericiti dar si oamenii care stiu sa rada…

 • The Hunter 17 Iun 2010, ora 00:13

  Posibil prin glume din ce in ce mai „avansate”, gen care sa-ti ia un timp sa intelegi gluma, dar totodata aceasta sa fie si una buna. Parerea mea :)

 • Shmen 16 Iun 2010, ora 23:58

  Am studiat si eu candva rasul colegilor mei , unu are ras de slots , iar unu are ras de tractor restul inca nu le-am gasit asemanari :)

 • Marius Moga 17 Iun 2010, ora 13:03

  E foarte bine sa razi (atentie fetelor, cica ingrasa) dar trebuie sa ai si o limita. Uneori te poate enerva extrem de tare daca cineva continua sa rada si o face fara motiv. Si sunt astfel de persoane…

 • Tudor 17 Iun 2010, ora 17:23

  rasul nu ingrasa, ci slabeste; e singurul medicament recomandat pentru toate organele

 • realbadpisy 17 Iun 2010, ora 18:11

  eu nu sunt prea zambareata si nici nu gres ca am simtul umorului prea dezoltat, deci portia care trebuia sa ajunga la mine a ajuns la altcineva.

 • Mihai @ Home Stair Lifts 17 Iun 2010, ora 20:45

  rasul este cel mai bun medicament!

 • Ioana 17 Iun 2010, ora 23:28

  Hey, Grim, eu cum râd?:)

  • Florea Cristian 18 Iun 2010, ora 09:51

   ma mai gandesc daca sa-ti spun sau nu :-?

   • Ioana 18 Iun 2010, ora 10:41

    ce sa-ti povestesc!: ))

 • Alexander 10 Iul 2010, ora 13:09

  Pentru mine simtul umorului precum si capacitatea de a-i face pe altii sa rada sunt doua caracteristici cu care te nasti . E greu sa dezvolti un simt al umorului din nimic, cunosc persoane pe care nici gadilate nu le poti face sa rada.
  Nu cred ca il poti dezvolta din nimic si nici f mult din ceea ce ai deja. Celor care nu rad deloc le trebuie cu siguranta pastile , mie unuia mi se pare deja o afectiune lipsa simtului umorului. Si asta pentru ca starile de bucurie nu sunt chiar asa simple, ele elibereaza endorfine in corp care ne fac bine, nu e doar un moft.