Despre RObotzi, sau de ce prefer ilariant

Prezentarea băieţilor de la Creative Monkeyz şi a RObotzilor care au înnebunit populaţia nu-şi are rostul, dar un link spre ilariant şi rugămintea să le răsfoiţi filmuleţele (dacă n-aţi făcut-o deja), merită.

Încep prin a spune că eu mi-s tare uimit de succesul de care au dat RObotzii. Nu pentru că n-ar stârni interes (şi râsete), ci pentru că n-au stârnit atât de multe încât să i se facă atât de multă promovare. Ideea e bună şi probabil originală în România, dar deja simt că lumea se plictiseşte de aceiaşi MO şi FOCA, în aceeaşi încăpere, cu aceleaşi glume şi aproape aceeaşi acţiune. Spun aceleaşi glume nu pentru că ei ar repeta ceea ce au spus în episoadele trecute, ci pentru că genul glumelor e acelaşi. Iar dacă „un beep în ceafă” ni se părea amuzat în primele episoade, acum parcă i-a mai pierit din farmec.

Erau glume pe care noi le auzeam la tot felul de dubioşi în faţa blocului, cărora li s-au adăugat câteva cuvinte inventive. Mno, bun, dar cât poate să ţină asta?

„Ce faci FOCA?”, „Bine MO”, şi-au cam pierit din farmec. Şi gândiţi-vă că suntem abia la al 10-lea episod. Vă daţi seama ce va fi la 100?

Eu m-am plictisit oarecum de ceea ce fac ei şi cunosc destule persoane care sunt pe aceeaşi lungime de undă cu mine. Sunt sigur că dacă episodul 10, publicat în această seară, era primul episod pe care-l vedeam, mi se părea la fel de amuzant ca şi episodul 1, când l-am văzut eu prima dată. Dar aşa, după 9 episoade în care totul a decurs la fel, la ce puteai să te aştepţi de la al 10-lea?

Mai ţineţi minte când unii plângeau pe Facebook din cauză că a trecut ora 18:00 şi n-a apărut noul episod din RObotzi? Vreau să văd acum câţi mai fac asta. Eu nu prea am mai observat share-uri pe facebook-ul meu la ultimele 2-3 episoade. A uitat lumea de RObotzi, sau s-au cam plictisit?

Şi nu, glumele chiar nu sunt proaste, sunt aceleaşi ca în primele episoade, doar că v-aţi plictisit voi de ele.

Cât despre ilariant, că aici voiam să ajung, băieţii au tot ce-ţi trebuie ca să-ţi facă o zi mai bună. Au glume mult mai bune decât RObotzii (glume de care, apropo, nu m-am plictisit în cele peste 60 de filmuleţe şi poante care rezistă fără să fie nevoie de beep-uri), au scenarii diferite de la un film la altul şi locuri de desfăşurare diferite. N-au desene animate, dar glumele cred că pot fi făcute mult mai bine de oameni, decât de nişte feţe desenate (şi da, e mult mai greu).

Ceea ce consider eu greşit la ilarianţi şi este de apreciat la RObotzi este că primii nu anunţă ziua în care va apărea filmuleţul (n-am stat să verific dacă apare în aceeaşi zi a săptămânii, cert este că n-am văzut anunţat pe undeva ce şi cum). Cred că ar avea mult mai mult succes dacă lumea ar şti când să se aştepte la un episod nou.

Spre final, întrebarea de baraj ar fi: de ce un filmuleţ din seria RObotzi are peste 6k de like-uri pe Facebook din prima zi în care a apărut, iar un filmuleţ din partea băieţilor (şi fetei) de la ilariant are abia 4k de views (pe site zic, nu pe YouTube) după destule zile de la apariţie?

Lasă un comentariu

100 comentarii

    Invalid options.