Detalii despre jocul cu berea şi o nouă provocare

V-am întrebat ieri de ce beţi bere. Mi-aţi răspuns neaşteptat de bine, motiv pentru care ţin să vă mulţumesc pentru implicare. Încă mai puteţi lăsa comentarii acolo, să ştiţi, că jocul se întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Vrem, de fapt, să vedem care-s motivele pentru care se consumă berea la nivel naţional. A fost pe mai multe bloguri pusă întrebarea asta, dar sunt sigur că răspunsuri ca pe blogul ăsta n-a avut nimeni (#aroganţă, he he).

Să vă explic în mare despre ce-i vorba, ca apoi să vă spun şi motivele pentru care beau eu bere, că aşa v-am promis.

E vorba despre o campanie a berei Ciuc Premium. Puteţi afla mai multe detalii de pe site-ul lor, dar până una-alta, să vă spun ce rol am eu în toată treaba asta.

Sunt responsabil cu implementarea Planului de Ubicuitate Beristică (şi mie mi s-a părut amuzant, să ştiţi :))) pe zona Vrancea.

Ce înseamnă PUB-ul ăsta, vă las pe voi să vă gândiţi. Altfel spus, asta-i partea a doua a jocului, să-mi ziceţi ce vă trece prin cap când auziţi Plan de Ubicuitate Beristică, iar eu peste câteva zile am să mai scriu un articol în care o să spun ce e de fapt acest PUB, amuzându-ne cu toţii în momentul comparării rezultatelor.

Cât despre motivele mele pentru care beau bere, le-am scris şi pe blogul lui Chinezu la articolul în care am aflat că pot să fiu coordonator de echipă locală, dar pentru că v-am promis că aici o să le zic, fix aşa o să fac.

1. Berea apropie oamenii. Nu poţi contesta faptul că una-i să stai de vorbă cu cineva având un suc în faţă şi alta-i să stai de vorbă cu acelaşi om, având amândoi câte-o bere în faţă.

2. Pentru sănătate. Berea, aşa cum o ştim noi, face bine la inimă, previne producerea atacurilor cerebrale, reduce riscul apariţiei bolilor coronariene (adică se reduce riscul tulburărilor produse de modificarea arterelor coronare), e bună pentru creier (conform unor studii, berea le face pe femei mai deştepte şi scade riscul apariţiei demenţei la bărbaţii peste 65 de ani) şi previne degradarea oaselor (găsiţi pe net toate astea, dacă nu mă credeţi). Berea este mult mai sănătoasă şi decât Cola, dacă tot ne legăm de sănătate.

3. Berea poate fi un motiv minunat pentru care merită să ieşi din casă. Uneori îţi poţi dezlipi prietenii din faţa PC-ului numai dacă le spui că mergeţi la o bere.

4. Pentru gustul ei de neconfundat.

5. Testarea unor tipuri noi de bere este o activitate foarte interesantă. Unul din motivele pentru care beau bere este pentru că vreau să cunosc tot mai multe arome şi brand-uri. Şi faptul că există atât bere blondă, cât şi brună, sau nefiltrată, tot un motiv pentru care beau bere este.

6. Pentru că nicio băutură nu te răcoreşte mai bine decât berea.

7. Pentru că nu este tare, ca să mă ardă pe gât sau să-mi atace ficatul.

8. Are un proces de fabricaţie şi o istorie mai interesante decât ale altor băuturi.

9. Nu prea poate fi falsificată (cum e în cazul vinului, de pildă) şi este o mare realizare să-ţi faci berea la tine acasă, în comparaţie cu vinul sau ţuica pe care le poate face oricine.

10. Nicio altă băutură pusă în pahar nu face o spumă atât de arătoasă.

Astea-s top 10 motive pentru care beau eu bere, iar ceea ce-aţi lăsat voi în comentarii ar duce lejer lista la cel puţin 20 de motive.

Acum să vedem la ce vă gândiţi voi când auziţi Plan de Ubicuitate Beristică. Nu există nicio limitare când răspundeţi la întrebarea asta, deci puteţi să vă gândiţi şi la SF-uri, că tot corect este.

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Robciuc Ionut 11 Ian 2012, ora 19:55

  Cand pronunt „Plan de Ubicuitate Beristică” ma gandesc la „formula, legea” de ingrediente unei companii producatoare de bere!

  Mno, sa curga SF-urile. :))

 • Alexander 12 Ian 2012, ora 03:21

  berea poate fi falsificata cu succes prin introducerea de arome artificiale intr-o apa carbogazeificata cu ceva urme de hamei , sau aroma de hamei.

  • Florea Cristian 12 Ian 2012, ora 13:26

   Şi chiar arată şi are gust de bere normală? Se face treaba asta în casă, aşa cum o fac toţi aşa-zişii distribuitori de vin?

 • LoL3X 12 Ian 2012, ora 15:40

  Asta cu oasele e buna :))
  Inca un motiv in plus sa-mi placa berea :P

  • Florea Cristian 12 Ian 2012, ora 15:55

   Şi e şi adevărată, să ştii! Apropo, ce crezi că reprezintă Planul de Ubicuitate Beristică?

 • LoL3X 13 Ian 2012, ora 04:50

  Un fel de supraveghetor al consumatorilor de bere? :)