Mă apuc de o cură de detelefonizare. Și o să țin un jurnal pe tema asta ?

De când lumea a început să aprecieze mai mult un like pe Facebook decât o strângere de mână a unui prieten, am observat că circulă pe net și provocarea aia care spune că dacă ai curaj, ai putea să le propui prietenilor, când ieșiți în oraș, să puneți toate telefoanele în mijlocul mesei și cine își folosește primul telefonul mobil, plătește nota. Am râs toți când am citit provocarea și i-am dat câte-un share, că ne-a plăcut ideea, dar nu știu dacă a îndrăznit cineva s-o pună în practică în adevăratul sens al cuvântului.

Acum vreo două săptămâni, am descoperit pe mesele de la Pizza Hut un lucru care îi încurajează pe cei care le calcă pragul să accepte provocarea. Arată cam așa:

Apoi am aflat că cei de la Pizza Hut și-au propus să fie primul restaurant care luptă pentru detelefonizare, așa că au venit cu ideea de mai sus, iar ca să compenseze lipsa telefonului mobil, au adăugat și un blat nou, cu marginea umplută cu Pepperoni ușor picant și Mozzarella. Mai mult, au adăugat acest blat nou și la Pizza Hut Delivery, motivând că atunci când ți-e foame, singurul moment în care trebuie să folosești telefonul mobil e atunci când comanzi pizza, iar când ajunge comanda la tine la ușă, mai bine ar fi să te bucuri de mâncare și abia apoi să vezi cine te-a mai sunat sau ce s-a mai întâmplat pe internet. O să-ți arăt și două spoturi faine pe tema asta:

 

 

Pornind de aici, cei de la Pizza Hut și Pizza Hut Delivery m-au provocat să fac o cură de detelefonizare. Adică să văd cum aș putea să mă dezobișnuiesc din a folosi atât de des telefonul mobil, cu scopul de a mă bucura mai mult de ieșirile offline. Și o să țin un fel de jurnal pe contul meu de Facebook în care să spun cum decurge cura mea și ce schimbări observ când nu mai stau atât de mult cu telefonul în mână. O să fie o provocare foarte grea, având în vedere că mi s-a format reflexul de a scoate telefonul mobil din buzunar atunci când stau pe loc. Adică dacă intru la metrou, spre exemplu, scot telefonul mobil imediat ce mă opresc în stație, chiar dacă metroul vine fix în acel moment. E un reflex pe care n-am încercat să-l corectez până acum.

Te invit și pe tine să încerci să te bucuri mai mult de lucrurile din jur și mai puțin de ce găsești pe net. Iar dacă ai sfaturi despre cum să folosesc telefonul mobil mai puțin, le accept în comentarii sau prin mesaje private. Totodată, dacă vrei să urmărești jurnalul meu de pe Facebook, să știi că statusurile din această categorie vor conține mereu hashtagul #detelefonizare.

3 Comments

  1. Mada 5 mai 2016
    • Cristian Florea 5 mai 2016
  2. Eugen 6 mai 2016

Leave a Reply