Doamnă, stadionul nu este loc de joacă pentru copii

Încep să prefer alergarea pe şosea în locul celei de pe stadion, dar pentru că s-ar putea să apară bloggeri care să scrie articole gen: „Bă, strada nu este pistă de alergare pentru tâmpiţi”, mă abţin.

Stadionul de Nord din Focşani se depărtează pe zi ce trece de ceea ce noi numim „loc pentru alergare”. După ce acum vreo două luni a devenit loc prielnic pentru plimbarea câinilor, astăzi s-a transformat într-un frumos loc de joacă pentru copiii ai căror părinţi n-au chef de nazurile lor.

Astăzi, o doamnă brunetă împreună cu un copil de vreo 5 ani, s-au infiltrat cu succes în incinta stadionului. În timp ce femeia citea plictisită un ziar stând rezemată de un gard, copilul făcea întreceri cu el însuşi pe pista de alergare. Dacă voiai să-i spui ceva, n-aveai cu cine te certa, deci am preferat să-l tot ocolesc pe copil. La un moment dat…

– Mami, mami, uite cum pot să fac. (copilul mergea pe bicicletă fără să folosească şaua)
– Bravo, mami, joacă-te acolo. (femeia a spus asta nepăsătoare, fără ca măcar să ridice un ochi din ziar)

Cu alte cuvinte, ea nici nu ştia ce face puştiul acolo, dar îl felicita. Dacă începea ăsta să zică „Mami, mami, uite-mă cum stau spânzurat în copac”, cred că femeia reacţiona la fel.

Iar dacă, din pură întâmplare, îl loveam pe copil cu tot cu bicicletă, sau se băga el în faţa mea din neatenţie, cel vinovat eram tot eu. Probabil femeia lăsa ziarul jos, venea nervoasă la mine începea să mă facă dobitoc. Îmi zicea că sunt neatent şi că trebuie să-i plătesc bicicleta şi medicamentele copilului, iar dacă încercam să-i spun că pe stadion SE ALEARGĂ şi NU SE MERGE CU BICICLETA, îmi spunea că sunt obraznic.

În cazul de faţă, ce e de făcut? Stau să mă cert cu ei? Mai bine mă feresc de copil, iar de-l lovesc, mai rău îmi pare rău că mă accidentez eu, decât că mă-sa e inconştientă şi începe să se crizeze la mine.

Lasă un comentariu

14 comentarii

 • The Hunter 21 Apr 2010, ora 20:55

  Ia-te in gura cu ei, eu asa fac :))

  • Florea Cristian 21 Apr 2010, ora 21:13

   @The Hunter, nu prea aveam chef astazi, eram obosit :))

 • A.Dragos 21 Apr 2010, ora 22:20

  N-avea niciun sens sa-ti bati gura cu ei, oricum nu rezolvai mare lucru. :) Prima oara cand am cititi ma gandeam ca vei scrie ca a venit cu lopatica si a inceput sa faca unc castel din pamantul de pe stadion. :))

  • Florea Cristian 21 Apr 2010, ora 22:24

   @A.Dragos, stai linistit ca se ajunge si acolo :)) te tin la curent cu subiectul

 • Marius Moga 21 Apr 2010, ora 21:23

  E tipul de mama caracteristica pentru majoritatea copiilor din Romania. M-am saturat sa vad cum stau si nu le pasa. Azi eram prin piata, fotografiam, iar un copil s-a bagat in niste tasnitori cu apa. S-a udat, ce-i drept, dar maica-sa a venit si a inceput sa-i traga niste palme de mi-era mie mila. Pai tuto, cu ce naiba e el de vina, ca are 4 ani! Ai grija si vezi ce face. M-am obisnuit intr-un fel…

 • PATRICKdan 21 Apr 2010, ora 22:30

  eu ti-am facut invitatia sa alergam pe stadionul 2 din sud…
  alerg acolo de 3 ani, cu inca 2 buni prieteni, si n-am avut probleme de genul asta.
  cand merg acolo vreau, pentru 1 ora de alergare, sa uit de tot si sa fiu concentr, nu sa ma streseze cucoane isterice duse cu pluta pe cacaina.

  • Florea Cristian 21 Apr 2010, ora 22:53

   @PATRICKdan, da, dar eu stau tocmai in Bahne. pana in sud imi piere cheful de antrenament, mai ales ca trebuie sa fac asta zilnic, uneori chiar de doua ori pe zi

 • Alex Dima 21 Apr 2010, ora 23:11

  Mdea. Daca tot scoti copilul la joaca, de ce nu il duci in parc? Este musai sa incurce lumea pe stadioane, tu ca parinte dând dovada de nepasare?

 • Ioana 22 Apr 2010, ora 08:51

  Mamă, tu vezi ce rău ai devenit de la o vreme?! Creşti prost. Mama ta îţi zice ‘bravo, felicitări’, fără să ştie ce faci =)))
  Kidding.

 • seoslayer 22 Apr 2010, ora 09:55

  eu prefer sa nu mai in gura cu nimeni… stii de ce? pentru ca nu e indicat sa-ti pui mintea cu prostu’, ca are minte odihnita…ocoleste copilu…cel mai simplu. ca daca stai sa te certi nu rezolvi nimic(ca vorba aia ai de-a face cu prostu’) si mai si pierzi timp pretios din antrenament/alergat:)

 • adi 22 Apr 2010, ora 12:57

  Da, frate, asa e si cu pistele de biciclisti. Pe langa ca sunt putine si facute de pomana se plimba toti mosii pe ele…
  Asta pana cand o sa vina unul cu un monstru si o sa loveasca un babac.

 • Ruxi 22 Apr 2010, ora 12:38

  Mie nu mi se pare ok chestia asta cu ocolitul copilului. Bun, il ocolesti o data, de 2 ori, dar dup-aia te saturi. De ce sa strangi mereu tu din dinti si sa lasi de la tine in loc sa tragi de maneca o mama iresponsabila (vb la modul general). Sunt o gramada de femei care ies cu copii afara, ele stau la barfa si mananca seminte iar copii sunt te miri pe unde.

 • Alex 22 Apr 2010, ora 16:01

  Tutele astea ma enervau si pe mine mai demult cand ma duceam in curtea scolii sa joc fotbal si, pe langa faptul ca erau maxim 100 mp amarati de iarba in toata curtea, ele fix acolo isi duceau plozii sa se joace (asta cu spartu’ semintelor e un must, sau daca n-au seminte obligatoriu se pun la barfit).
  Cand le mai scapam niste rachete de mingi in cap la plozi faceau spume imediat, si noi, draci de copii, ne luam in gura cu ele (la figurat vorbind).
  In schimb, toate pseudo-mamele astea se blocheaza ca daciile cand urca o panta daca le spui ca acolo nu e parc (in cazu nostru ne placea sa fim „politically correct” si le aratam o placa pe care scria mare ca strainii n-au voie in curtea scolii, le murea piuitu’ in secunda 2).
  Bineinteles, nu intotdeauna se intampla asa, uneori mai veneau si mumii de 70+ ani cu nepotii, dar asta e deja alta poveste…

 • gudrulea 28 Apr 2010, ora 21:38

  pun pariu ca citea cancan. mai mult de atat nu poate. e totusi romania, naspa.