Dor de Vama

Nu stiu daca v-ati dat seama din prima la ce ma refer dar dupa ce o sa va explic pe indelete o sa stiti.

Azi dimineata m-am trezit cu un chef nebun de a asculta Vama si Vama Veche(NU e aceeasi chestie). Poate unii dintre voi credeati ca imi este dor sa merg la Vama Veche. Chestia este ca n-am fost niciodata acolo desi mi-am dorit foarte mult si inca imi doresc. So..n-are cum sa-mi fie dor de un loc in care n-am fost sau pe care nu l-am vazut.

Acum, pentru cei care nu stiu sa va explic diferenta dintre Vama si Vama Veche(ma refer strict la formatii).

Pai intr-o zi frumoasa de…nu stiu exact ce anotimp era membrii trupei Vama Veche s-au hotarat sa se desparta. Au zis ca nu mai merge bine treaba, s-au certat, s-au impacat, au ramas friends dar just friends. N-au mai colaborat si nici nu cred ca vor mai colabora vreodata.

Dupa despartirea lor au rezultat doua trupe:

Trupa Vama – alcatuita din Tudor Chirila (vocalistul) si cei pe care i-a mai gasit in drumul sau spre succes si Trupa Veche – alcatuita din ceilalti fosti membrii ai trupei Vama Veche care, (cred) si-au gasit un solist cu care au inceput sa inregistreze melodii.

Trupa Vama are acum un album care a avut premierea pe 6 iunie la Arenele Romane in Bucuresti, iar despre Trupa Veche nu stiu nimic momentan

Nu stiu ce credeti voi dar eu am impresia ca Tudor Chirila dadea viata la intreg proiectul Vama Veche, iar acum la noul proiect Vama, cel putin din punctul meu de vedere. Am continuat sa ascult melodiile de la Vama Veche si noul album Vama dar daca stau sa ma gandesc si la Trupa Veche va pot spune ca nu m-a interesat de ei. N-am ascultat nimic si nici nu stiu daca voi asculta prea curand.

Acum referindu-ma la mine si la cheful de Vama si Vama Veche, sa stiti ca ei sunt cei care mi-au facut dimineata (la ora 13:00 – azi asta a fost dimineata pentru mine) putin mai fericita today cu melodii gen 18 ani, The Band, Vama Veche, Hate, V.S.T, Ana, etc. (din repertoriul Vama Veche) si melodii gen Fotomodele, Fat-Frumos, 17 ani…infinit, Tata taie porcu’, etc.(din repertoriul Vama).

Mi-am amintit cu drag vremea cand eram innebunit dupa melodiile lor si dupa vocea lui Tudor si cand ascultam cate 400-500 de melodii de-ale lor pe saptamana(conform last.fm). Am ajuns sa le cunosc tot repertoriul, melodii + versuri si sa ma bucur cand vad ca cineva le asculta melodiile.

Sa fim sinceri. NU exista persoana care sa nu fi ascultat macara o data o melodie de la Vama Veche. Multi dintre voi s-ar putea sa nu recunoasteti sau sa nu va aduceti aminte dar sigur ati ascultat. Cred ca va amintiti melodii ca: La radio, Epilog, Betia, Nu am chef azi, etc.

Imi place faptul ca ei canta despre viata, canta despre cazuri reale sau cazuri fictive care pot fi reale, canta despre Romania(melodia Romania is my coutry arata acest lucru), canta despre oameni, canta despre teatru, canta despre Bucuresti, canta despre vise, canta despre lucruri neimaginabile, CANTA si o fac bine. Pentru asta ii respect si le ascult muzica.

Sincer merita sa fie ascultati si chiar daca au avut niste conflicte in trecut se pare ca s-au rezolvat si fiecare si-a gasit calea proprie cu fanii proprii.

Daca ascultati melodiile lor cu atentie(si versurile nu doar ritmul sau vocea) este imposibil sa nu va recunoasteti intr-una intre ele. Este imposibil ca o melodie sa nu contina un coltisor din viata voastra. Un coltisor care initial a fost uitat dar care, o data cu melodia, va reiese in fata, parca vedeti motivul pentru care ati facut lucrul respectiv si parca, in minte, va ganditi la ce-a vrut Tudor sa exprime prin melodia respectiva. Daca mesajul a fost perceput bine sau nu.

6 Comments

  1. Simona 28 august 2008
  2. eli 1 noiembrie 2008
  3. Phera . 11 octombrie 2009
    • Cristian Florea 11 octombrie 2009
  4. manhst 11 octombrie 2009
  5. Vlad 17 decembrie 2010

Leave a Reply