Două alternative pentru Google Alerts

Google Alerts este un tool excelent cu ajutorul căruia poţi urmări ce se scrie pe internet despre anumite cuvinte cheie. Îl folosesc să văd ce apare nou despre bere şi ce articole se scriu în care să apară şi cuvintele „cristian florea”, iar asta nu pentru că aş fi eu vreo persoana prea importantă, ci pentru că sunt curios cine şi în ce context îmi scrie numele pe web.

Totuşi, Google Alerts mai ratează nişte rezultate din când în când şi de fiecare dată când m-am lovit de un tool nou de alerte l-am testat ca să văd cu ce vine în plus.

google-alert-big-data-1

mention De Mention am auzit acum vreun an de zile. Azi a fost prima oară când am intrat pe site-ul lor, pentru că atunci când l-am descoperit, l-am găsit într-un top de aplicaţii interesante pentru telefon. L-am descărcat pe iPhone, mi-am făcut cont din cadrul aplicaţiei şi de-atunci aşa a rămas.

Arată cu totul alte rezultate faţă de Google Alerts (nu cred că am văzut vreodată aceeaşi notificare atât în Mention cât şi în Google Alerts). Am observat că Mention se axează foarte mult pe rezultatele din social media, pentru că îmi trimite de cele mai multe ori notificări de pe Facebook şi Twitter.

Este gratuit pentru o singură alertă şi-ţi arată maxim 100 de notificări pe lună referitoare la alerta respectivă. Dacă vrei mai mult, au nişte pachete premium pe site.

talkwalker Pe Talkwalker m-am înscris ieri şi am primit până acum vreo 5 mail-uri. Nu ştiu ce face, dar mi-a trimis notificări care nu-mi apar nici în Google Alerts, nici în Mention. În schimb, sunt notificări la articole scrise în 2013, ceea ce e destul de ciudat. Am să-l mai testez vreo lună sau două, să văd dacă se îmbunătăţesc rezultatele. Totuşi, poate e util pentru cineva.

2 Comments

  1. Adrian C 1 aprilie 2014
    • Cristian Florea 3 aprilie 2014

Leave a Reply