Două aplicaţii iOS care s-ar putea să-ţi folosească

Mă gândeam să mai scriu din când în când câte-un articol despre ce-mi mai instalez pe telefon şi mi se pare că v-ar putea folosi şi vouă. Nu m-am hotărât încă dacă-i o idee bună sau nu să fac asta frecvent, dar până atunci vă invit să vedeţi recomandările de azi.

Mention

mentionUn fel de Google Alert pentru telefon. Are şi variantă de browser, ce-i drept, dar eu n-o folosesc. Îţi spune când cineva scrie ceva despre tine sau despre brand-ul tău pe internet. Sau despre nişte cuvinte pe care alegi tu să le urmărească. Eu am ales să-mi spună când se mai apare ceva nou despre „Cristian Florea”.

Nu fac asta de narcisist ce sunt, ci pentru că vreau să urmăresc evoluţia numărului de menţiuni pe internet. Spre deosebire de Google Alert, aplicaţia asta îţi spune şi când apare pe Facebook sau Twitter numele tău. Şi pe diverse bloguri care, de obicei, nu-mi apar în alertele Google.

Varianta free a contului reţine 500 de alerte pe lună şi-ţi păstrează istoria lunii ce-a trecut. Variantele paid nu prea m-au interesat, deşi îţi oferă pentru o lună de zile planul Pro fără să plăteşti.

Testaţi, jucaţi-vă cu ea, apoi spuneţi-mi dacă v-a plăcut.

ProTuber

Este destul de cunoscută în rândul utilizatorilor de iPhone, dar eu am descoperit-o recent. Spre deosebire de aplicaţia YouTube default, ştie multitasking. Adică poate rula în background în timp ce tu te mişti prin alte aplicaţii. Mi s-a întâmplat de multe ori să vreau să ascult un playlist de pe YouTube în timp ce fac altele pe telefon, dar n-am reuşit pentru că nu puteam minimiza aplicaţia.

ProTuber cam asta face. Printre altele, dacă închizi ecranul telefonului cât merge un clip, îţi arată în lockscreen un thumbnail cu momentul în care se află clipul, ca să ştii (orientativ) cât din el s-a dus. Ştie să arate ca un player adevărat în lockscreen (cu butoane de play şi pause şi next song) şi răspunde şi la comenzile căştilor de iPhone.

Dacă aveţi şi voi recomandări de aplicaţii folositoare, primesc! :D

3 Comments

  1. Ciprian Pardău 21 iunie 2013
    • Cristian Florea 23 iunie 2013
    • Ciprian Pardău 24 iunie 2013

Leave a Reply