Două despre profesionalism

Chinezu ne încântă cu o leapşă foarte interesantă care are ca subiect profesioniştii. Trebuie să răspund la două întrebări:

1. Ce înseamnă pentru tine să fii profesionist în munca de zi cu zi?

2. Dă-mi un exemplu de situație în care cineva s-a purtat ca un profesionist și ți-a stârnit respectul sau admirația.

1. A fi profesionist, din punctul meu de vedere, înseamnă a-ţi putea face munca la un nivel foarte înalt. A putea fi deasupra multora, a-ţi face treaba calculat, bine, ca la carte, fiind mereu pregătit pentru orice problemă (din domeniul tău) pe care trebuie s-o rezolvi. Profesionalismul, într-adevăr, se găseşte foarte greu pe la noi, iar asta numai din cauză că foarte mulţi nu-şi dau interesul, nu pentru că n-ar putea ajuge la stadiul de profesionişti. Ar fi foarte mult de discutat pe subiectul ăsta cu profesionalismul, dar am să vă las şi pe voi să adăugaţi, că ideea mea cred că aţi prins-o.

2. Când am citit leapşa şi, implicit, întrebarea a doua, gândul mi-a zburat la un singur om (prezent prin online), motiv pentru care îl voi da drept exemplu (nu că ar fi singurul profesionist cu care am avut de-aface în viaţa mea).

Deşi mulţi îl consideră hater, troller, antipatic, sau cum vreţi voi să-i mai ziceţi, nu putem contesta faptul că Păun Eugen este unul dintre cei mai buni instalatori de WordPress de pe-aici. Mă, când ai o întrebare, iar Eugen nu are nicio variantă de răspuns, înseamnă că ori n-ai pus tu bine întrebarea, ori răspunsul e prea uşor ca să stea omul să-şi piardă timpul cu tine. E un fel de Chuck Norris al WordPress-ului (eu cel puţin aşa-l văd). E omul care crezi că a inventat WordPress-ul, deşi nu a făcut decât să înveţe ce şi cum din pură pasiune.

O situaţie în care m-a ajutat şi mi-a arătat că-i profesionist e tare greu de găsit. Încercaţi doar să răsfoiţi wptuts.ro şi o să vă convingeţi singuri de profesionalismul său.

Ia să vedem, cine mai ia leapşa asta? Apropo, se poate completa şi printr-un comentariu, nu-i musai să scrii pe blog.

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • Pictorial 19 Noi 2010, ora 01:52

  Inca nu am aflat asta! insa tot ce am invatat e urm chestie : Ce poti face azi nu lasa pe maine!

 • Alter Ego Blog 19 Noi 2010, ora 07:59

  Nu contest profesionalismul lui Eugen, e un Guru in adevaratul sens al cuvantului. Insa mai sunt multi ca el care prefera sa stea nevazuti, nu-i condamn pentru ca lumea ar trage de ei au altceva mai bun de facut decat sa ajute in stanga si-n dreapta doar pentru a dovedi cat de profesionisti sunt.

  • Florea Cristian 19 Noi 2010, ora 15:18

   da, sunt constient de faptul ca mai exista foarte multi experti SEO pe la noi care s-au facut nevazuti, tocmai pentru a putea fi linistiti cu proiectele lor. dar desi si ei sunt profesionisti, ar fi fost greu sa-i dau exemplu avand in vedere ca niciodata n-au avut ocazia sa ma uimeasca astfel incat sa-mi trezeasca respectul.

 • Perfu 19 Noi 2010, ora 08:59

  Daca si paunica e expert in wp inseamna ca Basescu e super as in blogging :)

  Sa fim seriosi ca in ziua de astazi oricine poate fii as in wp atata timp cat are functia de cautare de la google la indemana !

  Aproape orice intrebare isi gaseste un raspuns pe google !

 • Pingback: Tweets that mention Doua despre profesionalism | GrimCris - Un blog de Florea Cristian -- Topsy.com
 • Ana 19 Noi 2010, ora 15:40

  La punctul 1 sunt de acord si n-am cunoscut pe nimeni care sa-mi starneasca admiratia…Poate doar am admirat oamenii pentru pasiunea cu care faceau lucrurile care le placeau…

 • alex n. 19 Noi 2010, ora 19:19

  Ai dreptate si la punctul unu si in ceea ce-l priveste pe Eugen

 • Perfu 19 Noi 2010, ora 20:33

  Pai el nu are habar cum il cheama ,dar vrei sa stie cu ce se mananca wordpress-ul ? :))

  Paunica nu are habar cat costa o bere intr-un club , si voi il laudati ca e expert in wp :))

 • ela 20 Noi 2010, ora 20:57

  Nu-l cunosc pe Eugen Păun, dar nu văd ce legătură are berea cu informațiile pe care le deține într-un domeniu total diferit.