Două despre profesionalism

Chinezu ne încântă cu o leapşă foarte interesantă care are ca subiect profesioniştii. Trebuie să răspund la două întrebări:

1. Ce înseamnă pentru tine să fii profesionist în munca de zi cu zi?

2. Dă-mi un exemplu de situație în care cineva s-a purtat ca un profesionist și ți-a stârnit respectul sau admirația.

1. A fi profesionist, din punctul meu de vedere, înseamnă a-ţi putea face munca la un nivel foarte înalt. A putea fi deasupra multora, a-ţi face treaba calculat, bine, ca la carte, fiind mereu pregătit pentru orice problemă (din domeniul tău) pe care trebuie s-o rezolvi. Profesionalismul, într-adevăr, se găseşte foarte greu pe la noi, iar asta numai din cauză că foarte mulţi nu-şi dau interesul, nu pentru că n-ar putea ajuge la stadiul de profesionişti. Ar fi foarte mult de discutat pe subiectul ăsta cu profesionalismul, dar am să vă las şi pe voi să adăugaţi, că ideea mea cred că aţi prins-o.

2. Când am citit leapşa şi, implicit, întrebarea a doua, gândul mi-a zburat la un singur om (prezent prin online), motiv pentru care îl voi da drept exemplu (nu că ar fi singurul profesionist cu care am avut de-aface în viaţa mea).

Deşi mulţi îl consideră hater, troller, antipatic, sau cum vreţi voi să-i mai ziceţi, nu putem contesta faptul că Păun Eugen este unul dintre cei mai buni instalatori de WordPress de pe-aici. Mă, când ai o întrebare, iar Eugen nu are nicio variantă de răspuns, înseamnă că ori n-ai pus tu bine întrebarea, ori răspunsul e prea uşor ca să stea omul să-şi piardă timpul cu tine. E un fel de Chuck Norris al WordPress-ului (eu cel puţin aşa-l văd). E omul care crezi că a inventat WordPress-ul, deşi nu a făcut decât să înveţe ce şi cum din pură pasiune.

O situaţie în care m-a ajutat şi mi-a arătat că-i profesionist e tare greu de găsit. Încercaţi doar să răsfoiţi wptuts.ro şi o să vă convingeţi singuri de profesionalismul său.

Ia să vedem, cine mai ia leapşa asta? Apropo, se poate completa şi printr-un comentariu, nu-i musai să scrii pe blog.

10 Comments

 1. Pictorial 19 noiembrie 2010
 2. Alter Ego Blog 19 noiembrie 2010
  • Cristian Florea 19 noiembrie 2010
 3. Perfu 19 noiembrie 2010
  • Cristian Florea 19 noiembrie 2010
 4. Ana 19 noiembrie 2010
 5. alex n. 19 noiembrie 2010
  • Cristian Florea 19 noiembrie 2010
 6. Perfu 19 noiembrie 2010
 7. ela 20 noiembrie 2010

Leave a Reply