Două lucruri care îţi fac dimineaţa un chin

Exceptând gângăniile de dimineaţă (a.k.a muşte), vecinii care devin peste noapte designeri de interioare şi îşi aranjează camera (şi întreg etajul) cu bormaşina, nevoia de dus la serviciu sau şcoală sau, ştiu eu, părinţii, telefoanele şi celelalte lucruri, vom vorbi astăzi despre două nevoi lumeşti care nu ne lasă să dormim dimineaţa, când ne e somnul mai dulce.

Vorbim despre lucruri care ţin pur şi simplu de tine, organismul tău şi de construcţia noastră ca oameni. Adică, na … vara, când ar trebui să fii în vacanţă şi vrei şi tu să dormi mai mult, apare câte o nevoie din asta care îţi strică planurile. Majoritatea dintre noi se lovesc de două dintre ele:

nevoia la budă » de obicei loveşte undeva pe la ora 8:00, când visezi atât de frumos încât ai impresia că tocmai ţi-ai creat o nouă lume a ta, din care nu vei ieşi niciodată. E atât de urgentă încât simţi că explodezi dacă nu te ridici să te goleşti. Chiar dacă încerci să ţii în tine totul încă vreo oră-două, e imposibil să dormi aşa. După ce ţi-ai făcut nevoile, grele şanse să mai adormi sau, mai ales, să mai visezi. Preferi să deschizi PC-ul.

foamea » sau nevoia îmbucării, care, deşi nu este mai rea decât prima parte din Ghidul chinului de dimineaţă, are şi ea ghimpii ei. Apare undeva între ora 8:00 şi 9:00, iar dacă ai scăpat de nevoia la budă, sigur ai dat peste asta. Unul obişnuit să mănânce dimineaţa şi niciodată în miez de noapte, cunoaşte fenomenul deplin şi îl blestemă cu fiecare ocazie. Trebuie să te ridici să mesteci ceva (măcar o gaură de covrig) sau să bei ceva, orice. Probabil bănuieşti deja că niciun chef de somn nu mai ai după ce ai stat juma’ de oră să îţi pregăteşti micul dejun. Mai bine deschizi PC-ul.

Şi nu vă faceţi griji dacă n-aţi băut lichide după o anumită oră şi aţi mâncat puţin mai târziu seara. Cele două lucruri care îţi fac dimineaţa un chin pot fi înlocuite de cu totul altceva (porumbei care se lovesc de geam, extratereştrii care îşi parchează navele spaţiale pe strada ta, sau vaci proptite în copaci din cauza uraganelor)

12 Comments

 1. The Hunter 12 ianuarie 2010
 2. A.Dragos 12 ianuarie 2010
 3. Andrei 12 ianuarie 2010
 4. FLN 12 ianuarie 2010
 5. Neamtu' 12 ianuarie 2010
 6. isshmen 12 ianuarie 2010
  • Cristian Florea 12 ianuarie 2010
 7. Catalin 12 ianuarie 2010
 8. Ioana 12 ianuarie 2010
  • Cristian Florea 12 ianuarie 2010
 9. Pisi 13 ianuarie 2010
 10. PanTeraS 15 ianuarie 2010

Leave a Reply