Două lucruri care îţi fac dimineaţa un chin

Exceptând gângăniile de dimineaţă (a.k.a muşte), vecinii care devin peste noapte designeri de interioare şi îşi aranjează camera (şi întreg etajul) cu bormaşina, nevoia de dus la serviciu sau şcoală sau, ştiu eu, părinţii, telefoanele şi celelalte lucruri, vom vorbi astăzi despre două nevoi lumeşti care nu ne lasă să dormim dimineaţa, când ne e somnul mai dulce.

Vorbim despre lucruri care ţin pur şi simplu de tine, organismul tău şi de construcţia noastră ca oameni. Adică, na … vara, când ar trebui să fii în vacanţă şi vrei şi tu să dormi mai mult, apare câte o nevoie din asta care îţi strică planurile. Majoritatea dintre noi se lovesc de două dintre ele:

nevoia la budă » de obicei loveşte undeva pe la ora 8:00, când visezi atât de frumos încât ai impresia că tocmai ţi-ai creat o nouă lume a ta, din care nu vei ieşi niciodată. E atât de urgentă încât simţi că explodezi dacă nu te ridici să te goleşti. Chiar dacă încerci să ţii în tine totul încă vreo oră-două, e imposibil să dormi aşa. După ce ţi-ai făcut nevoile, grele şanse să mai adormi sau, mai ales, să mai visezi. Preferi să deschizi PC-ul.

foamea » sau nevoia îmbucării, care, deşi nu este mai rea decât prima parte din Ghidul chinului de dimineaţă, are şi ea ghimpii ei. Apare undeva între ora 8:00 şi 9:00, iar dacă ai scăpat de nevoia la budă, sigur ai dat peste asta. Unul obişnuit să mănânce dimineaţa şi niciodată în miez de noapte, cunoaşte fenomenul deplin şi îl blestemă cu fiecare ocazie. Trebuie să te ridici să mesteci ceva (măcar o gaură de covrig) sau să bei ceva, orice. Probabil bănuieşti deja că niciun chef de somn nu mai ai după ce ai stat juma’ de oră să îţi pregăteşti micul dejun. Mai bine deschizi PC-ul.

Şi nu vă faceţi griji dacă n-aţi băut lichide după o anumită oră şi aţi mâncat puţin mai târziu seara. Cele două lucruri care îţi fac dimineaţa un chin pot fi înlocuite de cu totul altceva (porumbei care se lovesc de geam, extratereştrii care îşi parchează navele spaţiale pe strada ta, sau vaci proptite în copaci din cauza uraganelor)

Lasă un comentariu

12 comentarii

 • The Hunter 12 Ian 2010, ora 14:18

  Hah! Mie de obicei mi se intampla prima…asta, sau cand lucreaza „meseriasii” la termica din spatele blocului :-j

 • A.Dragos 12 Ian 2010, ora 15:19

  Doua lucruri care iti fac dimineata un chin dar iti si salveaza viata, ca sunt foarte utile.:)

 • FLN 12 Ian 2010, ora 15:46

  Eu nu am astfel de probleme, mi le rezolv fie seara, fie dupa ce ma trezesc :D !

 • Andrei 12 Ian 2010, ora 16:24

  Inca odata ma faci sa ma simt fericit ca cel mai apropiat vecin e la 70 de metri si ca n-are bormasina… din cate stiu:| Singuru lucru enervant pentru mine dimineata e lumina. Daca s-a luminat si am deschis un singur ochi, cat de putin, nu mai adorm toata ziua. Foamea e mult mai simplu de indurat decat asta… Altu e papagalu meu a carei rapsodie nu are nicun farmec daca nu se aude la 6 dimineata. Totusi, asta se rezolva cu un cearsaf… daca noaptea nu uit sa il pun.

 • Neamtu' 12 Ian 2010, ora 15:48

  N-am. Nici din una, nici din alta. Deci, sunt o persoana multumita, din punctul asta de vedere. Manac noaptea, intre 1.00 si 3.00, dupa aia ma glolesc si pot dormi pana la 12.00-13.00, fara probleme.

 • isshmen 12 Ian 2010, ora 18:26

  Cu foamea si nevoia la buda nu prea am probleme :))asta pentru ca ma pregatesc de cu seara.. dar cu vecinii, macar la doua zile se gaseste unul in „renovare” :)

  • Grim_Cris 12 Ian 2010, ora 20:30

   @isshmen, si? nu-i bati pe toti din doua in doua zile? :))

 • Catalin 12 Ian 2010, ora 18:35

  Eu am probleme cu foamea dimineata, ce ziceai tu mai sus. :)

 • Ioana 12 Ian 2010, ora 21:55

  Deci imi vine sa ma duc la budă dar nu ma duc. Vezi, comentez la articolele tale …
  Apropo, de ce n-ai zis ca vii azi?>:P

  • Grim_Cris 12 Ian 2010, ora 21:58

   @Ioana, dar ce, am zis eu ca nu comentezi la articolele mele?

   cat despre azi, nici nu stiam ca vin. n-am facut muzica si daca tot era si 20 si plecam acasa, am zis sa dau o raita si pe la CNU. Acolo m-am intalnit cu Frunza si n-am mai avut timp sa anunt pe nimeni, ca s-a terminat pauza. Data viitoare vei fi prima care va afla, te asigur!

 • Pisi 13 Ian 2010, ora 20:56

  La mine problema sunt ai mei. Stiu ca ma culc tarziu si se incapataneaza sa ma trezeasca dimineata si sa ma trimita la magazin x-(.. urasc asta

 • PanTeraS 15 Ian 2010, ora 21:23

  Acum ai uitat sa precizezi ceva, eu cum sunt obisnuit sa adorm in jurul 11-12 (acum ca e scoala) si 2-3 in timpul vacantelor, nu am nici o problema dimineata, nici tu WC nici tu mancare, pentru ca dorm dus, dar numai vezi ca striga sormea la mine sa ma trezesc (sormea aia mica, nu aia la care ii ai nr) si vezi tu atunci chin… :))