Două lucruri învăţate aseară de la Andi Moisescu

Aseară a fost invitat Andi Moisescu la Serile FJSC. „Serile FJSC” este un proiect care oferă ocazia oricărei persoane de a întâlni diverse personalităţi din media românească, cu scopul, bineînţeles, de a mai învăţa câte ceva şi a mai afla răspunsuri la câteva întrebări.

A scris Simona aici cam cum a fost la conferinţă şi cred că n-are rost să mai reiau şi eu. Vreau doar să atrag atenţia asupra a două lucruri învăţate aseară.

1. Respectă-ţi publicul aşa cum te respecţi pe tine

El n-a zis-o chiar aşa, dar asta am înţeles eu. După ce a terminat de spus cum a început să lucreze în media, m-am ridicat şi l-am întrebat, bineînţeles, despre online. Voiam să ştiu dacă el administrează tot ce ţine de personalitatea online a lui Andi Moisescu (şi avem aici blog, pagină de Facebook şi cont de Twitter, toate actualizate frecvent).

Mi-a zis că da, el se ocupă de toate. Şi că n-ar putea lăsa pe altcineva să se dea drept Andi Moisescu. Şi a mai zis şi că de pagina Apropo TV tot el se ocupă, cu toate că cei din PRO i-au tot propus să-i lase pe oamenii de la departamentul de Social Media să-şi facă treaba. Citez aproximativ: Atunci când va fi o persoană care va înţelege pe deplin conceptul Apropo TV, poate am s-o las să mă ajute să administrez pagina.

Observaţi că am îngroşat nişte cuvinte acolo. Voiam să arăt că el trage cât de tare poate ca să nu fie nevoit să lase pe mâna altcuiva pagina. Iar dacă o va face, cu siguranţă acel cineva doar va ajuta, nu va avea drepturi depline asupra ei. A, iar până acum 6 luni tot el primea şi mailurile pe care le trimiteau oamenii pe adresa echipei Apropo TV, doar că n-a mai avut timp şi de ea şi a trebuit să îl lase pe producător să preia această sarcină.

De-aici am concluzionat eu că dacă-ţi respecţi publicul, tu trebuie să fii cel care interacţionează cu el, nu altcineva. Aşa arăţi cât de mult îţi pasă de cei care te urmăresc şi cât de mult îi apreciezi pentru că-ţi sunt alături.

2. Joacă-te până când o să iasă o meserie din asta

Din nou, n-a zis-o chiar aşa, dar asta am concluzionat eu. A spus că de vreo 10 ani (de când există Apropo TV), nu simte că munceşte, pentru că îi place atât de mult ceea ce face, încât pentru el este o joacă. Dar o joacă serioasă, că altfel n-ar fi ieşit ce vedeţi acum. Iar joaca asta a început cu mult timp înainte de Apropo TV, pentru că Andi a fost pasionat de publicitate şi reclame încă din liceu.

Iar lucrul ăsta se aplică în orice domeniu. Atât timp cât eşti constant şi serios în ceea ce faci, n-are cum să nu iasă ceva, chiar dacă tu simţi mereu că te joci.

3. Bonus

Am scris-o aseară pe Facebook şi era păcat să nu o notez şi aici.

 

 

Andi Moisescu la Serile FJSC

4 Comments

  1. Bogdan 25 octombrie 2013
    • Cristian Florea 25 octombrie 2013
  2. Ciprian 1 noiembrie 2013

Leave a Reply