Două porţii de Usturoi, vă rog

Dacă m-ar pune cineva să dau exemplu de un om care şi-a urmat visul indiferent de greutăţile prin care a trecut, i-aş povesti, fără doar şi poate, despre Radu.

Radu (sau Groparu, cum îl cunoaşte online-ul) şi-a dorit dintotdeauna să-şi facă propriul lui film. Într-adevăr, mulţi ne-am dorit să fim actori, cântăreţi, sau astronauţi, dar dorinţele noastre s-au oprit pe drum, când ne-am dat seama că ar fi mult mai uşor să studiem ceva şi să ne lăsăm împinşi de societate spre un job cu care la un moment dat ne-am putea obişnui.

Groparu n-a făcut asta, iar pentru acest lucru eu îl respect enorm. El şi-a urmat visul şi, după multe nopţi nedormite şi zeci de litri de cafea, a început să filmeze Usturoi, un film despre doi copii (un român şi-un ţigan) care au fugit de-acasă ca să se facă actori.

Ieri au apărut primele două teasere şi, cu voia dumneavoastră, am să le postez aici, pentru că mie mi-au plăcut incredibil de mult.

Aşa a ajuns Groparu şă-şi îndeplinească visul şi, pe lângă asta, să fie primul blogger din România care face un film de lung metraj (pe cont propriu, nu oricum).

Lansarea va fi curând, aşa anunţă marele producător. O să vă ţin la curent cu tot ce aflu.

Apropo, iar dacă într-o zi aveţi impresia că trebuie să faceţi ceva imposibil, mai citiţi o dată articolul ăsta.

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Omega Peter 6 Dec 2012, ora 13:10

  Cat de tare e! Cele mai reusite filme romanesti sunt cele insporate din realitate, si mai ales cea a copilariei. Are un farmec aparte filmul asta, si denumirea de usturoi, e iar o chestie foarte interesanta…de unde a pornit. Chiar e de admirat Radu Groparu

  • Cristian Florea 6 Dec 2012, ora 17:59

   Eu abia aştept să apară filmul. Sunt tare nerăbdător! :D

 • rezident 6 Dec 2012, ora 21:38

  Pentru a face un film romanesc de succes nu ai nevoie de foarte multe, il poate face oricine isi permite sau are pile la CNC si poate fi finantat din bani publici.

  1. Vrei sa faci bani cu el. In acest caz trebuie sa fie musai o comedie destinata pulimii.
  2. Te axezi pe mizerie, coruptie, saracie, tigani.

  Vremurile comediilor destepte cu Toma Caragiu, Ilarion Ciobanu, Dem Radulescu samd au apus. Acum, de cand s-a umplut de critici ca porcul de basini, nu mai sunt gustate comediile decente sau dramele fara mizerii si saracie. Acum lumea vrea sa vada tigani.

  Cultura mea cinematografica este mai mare decat a multor altora, gustul poate e diferit

  M-am saturat de filmele cu tigani, mizerie etc. filmul romanesc poate mult mai mult. A demonstrat asta in decadele de comunism si poate demonstra si in continuare.

  • Cristian Florea 7 Dec 2012, ora 00:59

   Îmi cer scuze că am îndrăznit să promovez acest film înainte să te întreb pe tine dacă e demn de a te uita la el, sau nu. Mă scuzi, da?

  • Silviu Olaru 6 Ian 2013, ora 17:06

   Bai, domnu’ carnat Rezident, ia-ti comentariul copiat de pe google, baga-ti-l in dos! si iesi naibii de aici! Pierzi ideea ca un blogger, cu resurse proprii, reuseste sa faca un film, si vii tu, Simon Cowell, sa arati cat de zmeu esti!! Carnatule, fa un videoclip cat de cat nostim, si atunci parerea ta s-ar putea sa valoreze ceva. ..desi ma indoiesc.

 • Perfu 7 Dec 2012, ora 12:32

  La prima vedere dupa ce am urmarit cele 2 teasere pare un fil facut misto cau cap , filmat misto si profesionist lucru cam rar ce vezi la productiile romanesti din ziua de astazi

  Astept sa apara filmul ca pare destul de interesant si sa-l felicitam pe Groparu , pentru film

  • Cristian Florea 7 Dec 2012, ora 17:32

   Şi eu abia aştept să apară! Nu mai durează mult. :D

   • Perfu 10 Dec 2012, ora 07:54

    Ai idee cumva de data lansarii ? :D

   • Cristian Florea 10 Dec 2012, ora 12:56

    Nu, dar când am s-o aflu, o s-o anunţ pe blog.