Dragă Cristian Florea din clasa a IX-a B

Probabil îți place de mori clasa a IX-a, chiar dacă a trecut abia o lună de când ești la liceu. De fapt, sunt sigur că-ți place, pentru că simți că în sfârșit ai nimerit și tu niște colegi super de treabă. O să vezi că unii dintre ei chiar așa sunt. Ai o colegă care o să-ți fie cea mai bună prietenă și acum, 7 ani mai târziu. Nu-ți zic cine, să nu stric surpriza. Dar nu e cine crezi tu că e.

Îți scriu această scrisoare cu gândul că am acumulat destulă experiență până la 22 de ani ca să-ți spun cum ar trebui să faci unelele lucruri ca să iasă mai bine.

În primul rând, să știi că liceul e o perioadă de care o să-ți fie dor. Niciodată n-o să fii mai lipsit de griji decât în liceu, așa că trage tare și distrează-te, o să vezi că merită. Și nu te lua prea în serios, că nu ești făcut pentru asta. Nu știu dacă ați apucat să dați testul ăla la biologie. Dacă nu, să știi că o să iei 3. Prima ta notă din catalog va fi cea mai mică notă din toți anii de liceu. Nu-ți face griji, că recuperezi tu. N-o să te înțelegi cu biologia niciodată, dar profa e chiar de treabă și nu-ți vrea răul, o să vezi.

Faptul că faci atletism e cel mai bun lucru din viața ta. Apoi bloggingul. Amândouă îți vor construi o personalitate foarte puternică și-ți vor marca (pozitiv, bineînțeles) tot viitorul. O să ai și zile proaste sau momente în care simți că vrei să renunți, dar n-o s-o faci, pentru că, undeva, știi că numai ție îți faci rău așa.

Obișnuiește-te să citești mai mult. Știu că rânjești acum și te gândești că ar trebui să citești mai multe bloguri, dar nu la asta mă refer. Deschide cărțile din bibliotecă (că sunt foarte multe și foarte interesante) și dezvoltă-ți vocabularul. O să-ți fie mai ușor în anii ce vor veni, trust me.

Matematica n-o să-ți placă niciodată. Te poți strădui s-o înveți ca să te simți tu bine, dar la sfârșitul liceului o să ți se pară că nu ești făcut pentru asta. Sunt alte lucruri tehnice pentru care ești făcut, o să vezi.

Învață să socializezi mai mult. Știu că socializezi deja, dar poți mai mult de-atât. Ce înveți de la oamenii din jurul tău te va ajuta enorm, chiar dacă nu-ți dai seama acum. Pune-ți ca obiectiv să cunoști cel puțin 5 persoane din fiecare clasă de-a IX-a până la sfârșitul anului. O să-mi mulțumești după.

N-o mai lungesc, știu că n-ai răbdare să citești. Atât îți mai zic: dacă te întreabă cineva ce vrei să fii peste 7 ani, să-i spui că vrei să fii blogger. O să râdă, dar în 7 ani s-ar putea să-ți ceară sfaturi despre cum se desfășoară o campanie online.

I-am scris această scrisoare lui Cristian Florea de acum 7 ani cu un motiv intemeiat: KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery au pus la punct o campanie de strângere de fonduri care se numește „Vreau în clasa a noua” (este deja al optulea an în care desfășoară campania). Până pe 31 octombrie vei găsi în fiecare restaurant KFC sau Pizza Hut o urnă în care poți dona cât vrei tu. La finalul campaniei, cel puțin 75 de copii defavorizați vor putea începe liceul datorită acelor fonduri.

Mai mult, pentru scrisoarea pe care am scris-o mai sus, KFC și Pizza Hut vor dona 250 de lei. :D

Tu ce sfaturi ți-ai scrie ție din clasa a IX-a?

P.S.: Au fost mai mulți bloggeri care au scris texte asemănătoare, iar toate au fost strânse într-o „Revistă a școlii”. Astfel, 120 de copii cu o sitație materială precară vor fi ajutați să înceapă clasa a IX-a. E una dintre cele mai frumoase campanii în care m-am implicat, iar revista va fi păstrată la loc de cinste, clar!

cristian florea - revista scolii

15 Comments

 1. Mort la datorie 13 octombrie 2015
  • Cristian Florea 13 octombrie 2015
 2. rivi 13 octombrie 2015
  • Cristian Florea 13 octombrie 2015
 3. Diana 13 octombrie 2015
  • Cristian Florea 14 octombrie 2015
 4. Reader 14 octombrie 2015
  • Cristian Florea 14 octombrie 2015
   • Reader 14 octombrie 2015
   • Cristian Florea 14 octombrie 2015
 5. Reader 14 octombrie 2015
  • Cristian Florea 14 octombrie 2015
   • Reader 14 octombrie 2015
   • Cristian Florea 14 octombrie 2015
   • Reader 14 octombrie 2015

Leave a Reply