După ce criterii decizi dacă un articol este bun?

Trăim într-o lume în care oricât de buni am fi, nu reuşim să ne gândim întotdeauna la cele mai tari idei. De-aia ne place să citim şi părerile altora în legătură cu unele subiecte, iar dacă acestea sunt bune, le împărtăşim şi celorlalţi, cel mai des folosind reţelele de socializare sau mai ştiu eu ce agregatoare de conţinut.

Tu cum decizi dacă un articol merită arătat şi celorlalţi?

Unii consideră un articol ca fiind bun, doar dacă la baza lui se află o idee genială. Bineînţeles, nu-i putem contrazice, dar dacă ideea este bună, dar prost pus în practică, s-ar putea să nu le convină tuturor.

Alţii consideră că un articol bun nu poate avea mai puţin de 300-500 de cuvinte. Aici tind să fiu de acord uneori, dar să nu uităm că o frază poate înseamna enorm, iar un articol făcut din 5 propoziţii, poate spune uneori mai mult decât o pot face 500 de cuvinte.

Mai există şi cei care spun că un articol este bun dacă este argumentat. Bineînţeles, n-am cum să vă contrazic din punctul ăsta de vedere, dar degeaba argumentezi tu motivul pentru care ai mâncat la KFC astăzi, că mie nu ştiu cât de mult îmi pasă.

Alţii consideră că un articol bun este scris de un autor bun. Da, să ştii, dacă te-ai obişnuit ca tipul să scrie numai articole de calitate, poţi merge şi pe ideea asta. Problema este că aşa cum orice pădure mai are şi uscături, acel autor poate avea şi zile mai proaste, sau articole de nebăgat în seamă.

Cam astea sunt criteriile pe care le-am găsit eu. V-aş ruga să-mi spuneţi de care vă folosiţi voi, iar dacă mai puteţi adăuga ceva, sunteţi liberi s-o faceţi.

Lasă un comentariu

10 comentarii

 • A.Dragos 27 Iul 2010, ora 12:14

  Uite, articolul asta al tau e un exemplu de articol bun. Consider un articol bun acela care te captiveaza si te face sa citesti tot textul si chiar sa si comentezi/raspunzi autorului.

 • coolnewz 27 Iul 2010, ora 13:54

  Foarte complicat! Cred ca depinde de standardele fiecaruia! Totul pleaca de la idee, de la tema care apoi trebuie transpusa in cuvinte. Parerea mea este ca lungimea nu are nici o legatura cu calitatea articolului. Poate fi lung sau scurt, important este ca fiecare cuvint sa spuna ceva. Sa nu uitam ca cei mai multi „scanam” ceea ce citim, timpul este limitat. Daca est eintr-adevar interesant … „bun” … abia atunci poate ii acordam o lectura mai … asezata!

 • iulia 27 Iul 2010, ora 20:19

  Eu cred ca nu conteaza atat de mult subiectul, cat modul in care este tratat. Articolele care mi-au placut cel mai mult au fost intotdeauna cele personalizate, nu sfaturi sau statistici.

 • MidSuMmEr NiGhT's DrEaM 27 Iul 2010, ora 22:13

  La fel ca si Iulia sunt de parere ca nu conteaza atat de mult subiectul pe cat modul in care este tratat. Iar uneori pentru asta este nevoie si de talent zic eu:-?

 • Ndrey 28 Iul 2010, ora 00:08

  e bun daca scrie de gay virgini, fete cu silcoane sau contine vreunu din videoclipurile lu puya. ya ya yaa si george horaa

 • Cristi Mosora 28 Iul 2010, ora 02:09

  Pentru mine un articol este bun daca imi ofera (corect) informatiile de care am nevoie, deci este o chestiune subiectiva.
  Si daca nu indeplineste conditiile pentru a putea fi considerat slab (greseli de exprimare, ortografie, incoerenta, informatii incorecte, etc).

 • perspicacul 28 Iul 2010, ora 10:46

  mie imi plac mai mult articolele de opinie decat cele gen stire, care prezinta un fapt si atat.

 • Serginho 28 Iul 2010, ora 13:43

  Chiar nu stiu cum sa explic… pur si simplu citesc si vad daca imi place. Dar originalitatea (ceea ce nu prea mai vezi) este criteriul de baza.

 • laborator 29 Iul 2010, ora 15:23

  Maxim 500 cuvinte, bine segmentat in paragrafe, preferabil cu comentarii…

 • Andrei 2 Aug 2010, ora 12:56

  Din pacate exista multi care pleaca din start cu ideea ca articolele unui blogger mai putin cunoscut nu pot fi de calitate si de multe ori se inseala… oricum asta e alta poveste.. Eu zic despre un articol ca e bun daca reuseste sa ma convinga de ceva… lucru, fenomen, idee, parere etc.