E chiar atât de important motto-ul?

Stăteam şi urmăream evolutia logo-urilor făcute de neluţu, admirându-i talentul, fără niciun fel de noimă.

La un moment dat mi-am dat seama că majoritatea aveau un motto sau un description care punea în valuare (mai mult sau mai puţin) ideea de logo, dar şi cea de website, blog sau jurnal online. M-am gândit mai bine la concepţia cum că motto-ul ar putea însemna multe pentru un blogger aflat la început, dar mi-am dat seama că nu este chiar aşa.

Deşi ai putea primi un plus pentru o frază inteligentă care să te urmeze pretutindeni, mi se pare absurd să judeci un blogger din acest punct de vedere. Description-ul nu înseamnă tot, description-ul nu înseamnă nici jumătate, iar dacă stau să mă gândesc mai bine, description-ul înseamnă 0.1% din calitatea ta de blogger. Un vizitator ia contact cu design-ul blogului, apoi cu informaţia. El nu se uită la descrieri. Pe el îl intresează să nu-l usture ochii când citeşte un articol datorită culorilor alese anapoda şi să aibă conţinut inteligent şi bine pus la punct. În niciun caz nu se va uita întâi la description (decât dacă este scris foarte mare în header)

Văd persoane care îşi amână deschiderea blogului cu zilele doar pentru că n-au găsit o frază inteligentă cu care să se mândrească. Mă chinui de foarte multe ori (şi nu mereu reuşesc) să le explic faptul că dacă ar lăsa „Another WordPress blog” la description pentru 1-2 zile sau chiar o săptămână, până când încep să se descopere mai bine şi să găsească ceva pe măsură, n-o să se întâmple nimic. Nu vei fi privit cu alţi ochi pentru că n-ai un motto şi nici nu-ţi vei spulbera viitorul din cauza acestuia.

Ţin minte că dojo avea într-un timp „Opinii fără diacritice”. După ce a început să scrie cu diacritice a modificat în „Opinii (acum) cu diacritice”. Dacă stăm să analizăm, nu e nimic filosofic sau ieşit din comun la acest motto, dar totuşi, dojo are un blog de succes.

Eu păstrez: „Petru că părerea personala contează întotdeauna şi pentru că mereu am o părere personală”. Din nou, nimic inteligent, filosofic sau ieşit din comun.

Iar acum vă întreb pe voi: Puneţi accent pe motto? De ce? Ce motto aveţi acum?

Lasă un comentariu

20 comentarii

 • RedAndBlue 18 Iul 2009, ora 16:44

  Eu nu am niciun logo simplu , nici decum motto. Apropo , nelutu face pe gratis? :D
  .-= Ultimul articol al lui RedAndBlue – Pe ei îi citesc =-.

  • Grim_Cris 18 Iul 2009, ora 16:46

   habar n-am ce fel face nelutu. ar fi bine sa-i intrebi pe cei care au logo de la el (Pant3ras, Lungu Alin, L3ul, etc)

   Later edit: Mie imi place cum suna la tine: „De toate de la RedAndBlue” … poate fi numit motto :)

   • RedAndBlue 18 Iul 2009, ora 18:06

    Atunci sa fie motto :D
    .-= Ultimul articol al lui RedAndBlue – Pe ei îi citesc =-.

 • PanTeraS 18 Iul 2009, ora 17:50

  @RedAndBlue: Nelutu din cate am auzit de la l3ul nu mai face logo-uri gratis.

  @Grim_Cris: Eu nu am logo de la nelutu, e doar refacut, e recolorat, sa arate mai profesionist. Eu am facut logo-ul, el doar a modificat culorile :).

  Iar acum despre post: Nu pun accent pe motto. Motto meu e : No dream is too big, deoarece imi place cum suna, si pentru ca lumea imi spune ca sunt cam… ambitios :))
  .-= Ultimul articol al lui PanTeraS – Leapşă: Cum ai dashboard-ul? =-.

 • Alexander 18 Iul 2009, ora 18:12

  Motto-ul ar trebui sa fie ceva original, personal. Exista in blogosfera si motto-uri care nu sunt nici macar 50% originale sau inspirate. Uneori e mai bine sa nu pui nici un motto daca nu gasesti ceva bun sau potrivit cu numele blogului.
  Eu am ales ca insasi titlul blogului meu sa spuna ceva, chiar daca multi nu pricep expresia, l-am pus pentru mine, si mi se pare mult mai bine decat sa-l numesc Alexander’s Blog.
  In concluzie, motto-ul poate sa si lipseasca, nu-l cere nimeni.
  In acceptiunea generala, un motto nici nu trebuie sa fie original, in principiu putem alege un citat celebru care sa se potriveasca. Dar cand a aparut ideea de motto nu erau bloguri. De asta am spus eu ca, daca exista ar fi bine pentru un blogger sa fie original, e o dovada in plus a creativitatii sale.
  .-= Ultimul articol al lui Alexander – A furat de-a rupt =-.

 • Claudiu 18 Iul 2009, ora 20:12

  La inceput vroiam sa-mi fac unul dar n-am idei, am renuntat.
  Acum nu imi mai pasa de el..

  BTW. Un articol bun :)
  .-= Ultimul articol al lui Claudiu – M-am masturbat şi cred că am rămas insărcinată =-.

 • Cojo 18 Iul 2009, ora 20:37

  Parerea mea e ca motto-ul conteaza foarte mult pentru un blog… ca reclama facuta de un om la ceva daca e placuta pentu lume cumpara, asa si cu blogu’ daca ne place motto-ul la un blog il citim si intramn pe el;)
  .-= Ultimul articol al lui Cojo – Zombieland 2009 =-.

  • Grim_Cris 18 Iul 2009, ora 22:38

   da, ai si tu dreptate. dar de multe ori motto-ul nu este aratat poate ca e prea lung sau pur si simplu strica design-ul. ca si in cazul meu deasemenea. eu degeaba am un motto foarte tare, ca si-asa nu-l vede nimeni

 • Everzor 18 Iul 2009, ora 21:26

  Motto-ul nu trebuie sa fie gandit in ultimele secunde de la crearea blogului, nu este urgent sa ai un motto sub numele blogului, la fel cum zicea si Grim, poti sta doua-trei zile sa te gandesti la ceva care sa te reprezinte cu adevarat.

  Eu momentan folosesc pe blog „articole la umbra teiului” care repezinta pentru mine un impuls spre relaxare atunci cand scriu … deci nu e un motto curat, e un mesaj care are o importanta pentru mine.
  .-= Ultimul articol al lui Everzor – Tu comentezi, tu câştigi =-.

 • Easy 18 Iul 2009, ora 21:11

  Eu n-am nici un motto la blog :D
  .-= Ultimul articol al lui Easy – Dumnezeii … =-.

  • Grim_Cris 18 Iul 2009, ora 22:37

   dupa cum spuneam, nu e obligatoriu

 • Neamtu' 18 Iul 2009, ora 22:52

  am mers, o perioada, cu ‘gura la ureche. by neamtu’ insa acum nu mai stiu cum sa modific headerul, dupa modificarea temei. Prefer headerul asa cum e acum, fara motoo. Am o pagina intreaga care se numeste ‘despre’, ce rost are un motto?
  .-= Ultimul articol al lui Neamtu’ – O leapsa superfaina, dar imposibila =-.

 • Pingback: www-uri « fLn Blog | De când mă ştiu…
 • Pingback: Link-uri de duminica #5 | PanTeraS Blog
 • Marius. 19 Iul 2009, ora 12:01

  Hm…eu am incercat sa gasesc ceva personal si n-am stat zile sa ma gandesc la descriere….ceea ce e acum eu zic ca e ok.
  .-= Ultimul articol al lui Marius. – VOTE FOR MEEEEEEEEEEEEE =-.

 • Lungu Alin 19 Iul 2009, ora 11:29

  Da, e important :)
  .-= Ultimul articol al lui Lungu Alin – Profită cât ești tânăr =-.

  • Grim_Cris 19 Iul 2009, ora 12:43

   de ce?

 • Pingback: EasyBLOG » Blog Archive » Scurte de duminică
 • thor 19 Iul 2009, ora 13:06

  Daca reflecta ceea ce scrii atunci are relevanta. Decit unul aiurea mai bine lipsa.
  .-= Ultimul articol al lui thor – Amintiri din copilărie =-.

 • nelutu 6 Aug 2009, ora 12:40

  :) Eu nu am nici un motto, daca ai unul inspirat poti sa il folosesti, acum depinde si de logo, la altele merge la altele nu, ma refer la design, daca ai un un logo din 4 litere nu prea merge un tagline de o fraza, oricum principalul e logo-ul de obicei lumea te tine minte dupa logo

  By Nelutu :)
  .-= Ultimul articol al lui nelutu – itstuff logo =-.