Egalitatea de sanse

Amintindu-mi cu drac drag de profesoara de Cultura si Educatie Civica mi-a venit in minte o tema pe care am discutat-o ceva timp in clasa.
Este vorba despre egalitatea de sanse 8-|
Peste tot auzim ca oamenii au drepturi egale si sanse la fel de egale de reusita. Dar nu stam niciodata sa gandim logic :-/
Intotdeauna a existat o „rivalitate” intre femei si barbati, copiii din mediul rural si copiii din mediul urban, copii mai „instariti” si copii cu o situatie materiala putin mai modesta dar niciodata n-am stat sa ne gandim mai exact de ce aceasta rivalitate…
Nu cred ca ati auzit vreodata de barbati educatori /:) De ce? Pai nu le da nimeni voie sa devina educatori (nu ca n-ar vrea) … poate sunt barbati mai sensibili care chiar au talent la asta dar de…legile..
Sau ati vazut mai putin femei care sa devina pilot de curse sau soferite de TIR sau mai stiu eu ce…o sa spuneti: „Asta din vina cui mai e?” Pai asta e din vina mentalitatii noastre stupide … ca noi stim sa gandim numai ceva de genul: „ee…femeile…ce treaba au ele cu condusul? :-j ” dar nu te gandesti bai babalaule ca poate fata e mai baietoaica si o atrag motoarele? nuu…mai bine n-o lasa sa treaca examenul ca ramai tu fara copaci pe sosea din cauza ei… ca doar de … e femeie si n-are habar de condus 8-|
Sau haideti sa ne uitam putin la cei care au de dat bacul…pai daca are tata bani ii dai la corectori si te-ai scos..daca n-are tata bani inveti pe rupte si iei aceeasi nota >-) … nu-ti vine sa te dai cu capul de pix cand vezi ca ala de avea numai medii de 5 a luat peste 8 la bac si tu ai luat aceeasi nota invatand tot anul? Pai bai corector tampit tu nu vezi ca ala nu doarme noaptea ca sa invete iar celalalt nu doarme noaptea ca sa joace poker? Tu nu dai nota cui merita? Te intereseaza numai banii … de viitorul elevilor te doare-n cot 8-|
Dar n-ai cu cine discuta
Exemplele pot continua la nesfarsit dar prefer sa ma opresc aici. Well..
Desi intr-un articol anterior ma „chinuiam” sa va fac sa iubiti Romania, aici e mai greu sa ma fac pe mine s-o iubesc. Pai cand vezi ca prostia creste direct proportional cu foamea in Romania iti vine sa te sinucizi dinainte si sa uiti de patriotism.
So..la capitoul egalitate de sanse si patriotism Romania e down…la ce altceva NU ne mai pricepem? :-?

Lasă un comentariu

7 comentarii

 • Sixx 9 Oct 2008, ora 10:03

  a..frate am sa-ti spun 2 lucruri
  1. Aioanei nu stie nimic despre egalitatea sanselor:d
  2. Egalitatea sanselor in Romania nu exista. Aici exista doar „Banii VORBESC!” .
  Then Romania is a country of discimination and of pround idiots… whatever..
  A…sa patesc asa la bac… pai il prind pe corector…si pe ala care a dat bani..si b-(…>:)

 • Bogdan 9 Oct 2008, ora 10:41

  Nu există egalitate de şanse. Ca să fie, ar trebui să ne naştem toţi în aceeaşi familie, cu aceeaşi situaţie materială şi cu acces la aceleaşi informaţii, tehnologii etc. De exemplu, dacă m-aş fi născut într-o familie de ţigani, sau undeva în Noua Guinee, nu cred că aş mai fi avut resursele necesare (adică un calculator) care să-mi permită să las acest comentariu.

  Bac-ul e doar unul din evenimentele care n-au fost, nu sunt şi nu vor rămîne corecte. Problemele majore vin odată cu vîrsta.

  Inegalitatea socială nu e reprezentativă pentru România. Sunt oameni care o duc bine sau rău în tot restul lumii, inclusiv în State. Vezi modelul de familie americană, cu casă,gazon, maşină şi clasicul cîine, dar mai trebuie să vezi şi cartierele mărginaşe unde 3-4 oameni se înghesuie în jurul unui butoi incendiat ca să se încălzească.

  Încă ceva, foarte important: să nu confundăm inegalitatea de şanse cu lipsa de iniţiativă. Nu ne-am născut egali, dar putem munci mai mult ca să ne atingem anumite vise sau idealuri. Cred că de aici ar trebui să începem.

 • Grim_Cris 9 Oct 2008, ora 10:06

  1. Ai dreptate
  2. La fel de multa dreptate ca la 1 :))

  Sa te vad eu la bac si dupa aceea mai vorbim :-j … mai sunt 4 ani pana atunci ;))

 • Magic 9 Oct 2008, ora 13:48

  pana mea, azi am dat test la logica..

  eu n`am scris nimic am laut 4
  bogatusu clasei n`a scris nimic..

  a luat 8.. :)

 • Bogdan 9 Oct 2008, ora 15:48

  Si crezi ca asta il va ajuta mai departe? Chiar daca ia 40, tot n-o sa iti ia locul, pentru ca el va iesi un incompetent din scoala, un individ pe care nici o companie nu-l va angaja vreodata. Probabil o sa il ia tac’su’ la firma lui, dar fii sigur ca nu va fi un concurent pentru tine. :)

 • Ionut Buzila 4 Noi 2008, ora 04:01

  Bai baiete, cucuiete, tu nu ai auzit de barbati educatoare pentru ca esti surduliu bai.
  Uite in comuna Dragos Voda din Calarasi exista un „educatoare”. Culmea este ca i s-a cam dus vestea, fiind cam „pedofila”. Si nu in sens pedagogic, ci in sens cat se poate de penal. Adica, dupa ce se da in barci cu puiii lui de gradinari, da la copca cu pustoaice de 12-13 ani din scoala generala unde este ta-su director.
  In general, insa, nu sunt prea multi „educatoare” pentru ca asta este o meserie vocationala. Adica, nici la liceul auto nu gasesti fete, dar asta nu se intampla din cauza discriminarii, ci din cauza ca nu se cauta fetele la roti.
  Asa si cu puradeii, cad pe mana „educatoarelor” pentru ca ele intra la liceul pedagogic. Dar si pe la pedagogic mai gasesti ceva pedofili in sens pedagogic care apoi devin invatatori de nadejde ai patriei noastre – ROmanik.

 • PARTENERUL 9 Dec 2008, ora 10:59

  Eu cred ca nu s-a inteles despre ce este vorba cu „egalitatea de sanse intre femei si barbati” si cu nediscriminarea pe criteriu de sex. Egalitatea de sanse inseamna ca atat femeile cat si barbati au aceleasi drepturi si trebuie sa le fie respectate indiferent de sex. Astfel, femeia si barbatul au dreptul la munca si are libetatea sa-si aleaga locul de munca, au dreptul sa fie promovati si sa acceada la functii de conducere. In Romania desi femeile reprezinta peste 51% din populatia tari, functiile de conducere sunt ocupate de barbati, de ce, nu sunt si femei capabile sa conduca, acasa femeile rezolva toate problemele si barbatii de cele mai multe ori stau. Atat femeilor cat si barbatilor trebuie sa li se ofere aceeasi sansa de a se afirma si amandoi sa munceasca egal. Munca lor sa fie egal apreciata fara sa se tina cont de sex. Cate primarite sunt in Romania, dar cat parlamentari sunt in Romania, de ce meserii precum: femeie de serviciu, ingrijitoare, spalatoreasa, cusatoreasa, etc sunt atribuite femeilor si profesii precum: medic, inginer, profesor, doctor, nu sunt la feminin ci la masculin, acestea toate si nu numai dovedesc ca exista o mentalitate care trebuie schimbata si ca femeia a fost considerata inferioara barbatului,aceasta mentalitate trebuie schimbata, femeile si barbati sa fie apreciati potrivit capacitatilor lor nu potrivit sexului, barbatii nepermitand femeilor sa acceada la munci bine platite ci doar la acelea unde salariile sunt mici, iar munca este multa.