Emoticoanele

Toţi utilizatorii de internet ştiu ce-s alea, majoritatea le folosesc, unii nu pot trăi fără ele, iar alţii chiar le urăsc.

Cred că toţi am luat contact cu emoticoanele când am început să folosim Yahoo Messenger-ul şi unora ne-a intrat in tipar chestia asta. Punem :D sau :) fără să ne dăm seama şi ne trezim la sfârşit cu un text plin de feţe inutile şi enervante. Alţii, deşi ştiu despre ce este vorba, nu îndrăznesc să le folosească pentru că le consideră drept lipsă de respect faţă de cel căruia îi împărtăşeşte gândurile.

Emoticonurile, în blogosferă, sunt văzute tot cam la fel. Unii spun că sunt al naibii de folositoare iar alţii preferă să închidă pagina unui blog ce le foloseşte.

Personal, n-am nimic cu emoticoanele. Mai rău este când sunt folosite în exces. Un smile sau un big grin din când în când nu strică, sau orice altă faţă care-ţi poate exprima starea în care te afli sau modul în care trebuie cititorul să vadă propoziţia respectivă. Totuşi nu trebuie abuzat de această chestie!

Eu pot scrie şi cu şi fără emoticoane. Dacă mă citiţi de mai mult timp observaţi faptul că în ultima vreme le-am rărit. De vreo lună nu le mai folosesc mai deloc în articole şi nu pot spune că mă simt mai bine sau mai rău. Sunt acelaşi Grim, fie că adaug emoticoane în scrierile mele, fie că nu. Textele, am impresia că sunt cam de aceeaşi calitate indiferent de feţele sub formă de imagini care apăreau înainte.

Voi ce părere aveţi despre emoticoane? De obicei, când comentaţi sau scrieţi pe un blog le folosiţi? Aţi prefera altele în locul celor de la Yahoo Messenger?

Lasă un comentariu

18 comentarii

 • Marian 2 Mai 2009, ora 21:51

  Le cam folosim, fara sa ne dam seama…vorba ta! :D Oops…iar am folosit. :)) (si iar)

  De la mine poti citi: Romania, the (land) end of choice! – Imnul turistic al României

 • Sixx 2 Mai 2009, ora 22:18

  Eu sunt pentru emoticoane…imi plac sincer. Dar cand sunt in exces atunci…

  De la mine poti citi: Arsi de vii

 • reiko 2 Mai 2009, ora 22:26

  da frate….bun ala kre o inventat emoticoanele :)>-

 • Avalon 2 Mai 2009, ora 22:35

  „Mai rău este când sunt folosite în exces. Un smile sau un big grin din când în când nu strică sau orice altă faţă care-ţi poate exprima starea în care te afli sau modul în care trebuie cititorul să vadă propoziţia respectivă.”
  Prin aceasta fraza ai spus totul si defapt asta e adevearata intrebuintare a lor.E mai usor sa arati un :) decat sa spui „acum zambesc, sau :D ranjesc la tine”.

 • Alexander 2 Mai 2009, ora 23:34

  Le folosesc dar nu in exces, si da , as prefera si altele decat cele de mess

  De la mine poti citi: Xena Warrior Princess

 • Grim_Cris 2 Mai 2009, ora 22:44

  Cand nu abuzezi e bine :D

 • manhst 2 Mai 2009, ora 23:56

  Le cam folosesc ,dar nu in exces:-: :d ::d/ :)>- ma intelegi ?:-? /:) …De obicei doar pe acestea 2 :d :) .. Uneori chir nu este cazul sa apara .. Recunosc ca mai imi scapa uneori ..

  De la mine poti citi: Fotografia peferata

 • Andrei 3 Mai 2009, ora 10:37

  Mie, de ex, nu-mi plac blogurile care folosesc emoţicoane în excess deoarece strică foarte mult aspectul blogului.

 • DPMessenger 10 Mai 2009, ora 09:27

  Mai ciudat este că unii le folosesc chiar şi la fiecare post pe care-l publică. Dă un aspect retard şi copilăresc, acum mai nou au apărut emoticoanele alea gigantice de la Zapp, o mare porcărie.

 • Grim_Cris 10 Mai 2009, ora 12:02

  alea mi se pare si mie o mare porcarie. Ce-ar fi sa pui un emoticon din ala la mijlocul articolului? Iti rupe layout-ul 8-|

 • Miss Tyaa 10 Mai 2009, ora 14:40

  Mie nu imi plac toate emoticon-urile :-?. Unele sunt adorabile , unele sunt de cacat :D .:)>-

 • Punk 13 Mai 2009, ora 06:41

  Poi yo una…sincer nu le folosesc dekt rareori..nu sunt genu o propozitie sa fie predimnanta de emoticoane :))…k nu-si mai are rostul…
  P.S: oricine a folosit/foloseste emoticoanele chiar dak baga doar unu…
  Pana akm nu am gasit pe nimeni care sa nu te intrebe dak pleak ”te-ai supy??” tu ce-ai putea sai raspunzi ”nu”…dupa iti baga un emoticon de genu ;)..sak dak faci vreo greseala baga pe asta ;))….
  Srry k am scris atat de mult despre subiect dak ma enerva de mult..

 • Punk 13 Mai 2009, ora 06:47

  Orikm pe mine cel mai mijto emoticon ramane \m/..e singurul care mia plakt si imi place..dak exista si unu cu punk eram si mai fericita dar asta e..\m/\m/\m/\m/\m/\m/\m/

 • Grim_Cris 13 Mai 2009, ora 07:02

  fiecare cu ce-i place :D

 • mhn24 23 Iul 2010, ora 15:18

  mda… sunt de acord… apropo, „vreo”, nu „vre-o”

  • Florea Cristian 23 Iul 2010, ora 15:29

   da, da. am invatat intre-timp, dar n-am stat sa ma uit peste fiecare articol sa modific analfabetismul de care dispuneam. merci!

 • david 28 Noi 2010, ora 10:38

  :)) :)) :)) :)) :D :D :D :D :D :-P :-P

 • teutza 30 Noi 2010, ora 16:43

  ador emoticoanele