Eşti blogger, eşti special

Blog DogsTrebuie remarcat şi recunoscut faptul că un blogger, în adevăratul sens al cuvântului, nu se mai poate numi „om normal” (iar aici, nu se poate numi om normal nu vrea să spună că eşti anormal, ci special). Ştiu că oricine-şi poate face blog, cum oricine poate opta să nu-şi facă. Dar de la a avea o pagină pe care scrii ce-ţi trece prin cap până la a avea cititori fideli şi comentatori, este o diferenţă destul de mare.

A fi blogger nu înseamnă neapărat a fi celebru, dar a fi cât de cât influent, da. A fi blogger înseamnă a te supune unui aşa-zis risc. Dacă te decizi să fii blogger, trebuie să-ţi prezinţi ideile unor oameni. Asta înseamnă că nu mai stai ascuns în casă ca un anonim plictisit, cu teamă de expunere. Acum eşti oarecum în lumina reflectoarelor. La început, reflectoarele pot însemna nişte beculeţe de brad, că te cunosc doar câteva persoane, dar mai târziu vei vedea că o dată cu calitatea şi numărul articolelor, creşte şi numărul de waţi al becurilor.

De ce (din punctul meu de vedere) dacă eşti blogger înseamnă că eşti special? Pentru că nu oricine poate face asta. Ca orice meserie, nu-i place oricui şi nu poate fi prestată de oricine.

Tot ca în orice meserie, unii sunt mai buni (cu funcţii mai înalte), iar alţii mai slăbuţi. Dar nimeni, niciodată, nu te va impediacat pe tine, cu funcţia de jos, să urci. Totodată, dacă nu-ţi place ceea ce faci, n-o face doar de gura lumii sau din speranţa că o să câştigi la un moment dat ceva din asta. Ceea ce nu-i făcut cu drag va fi făcut prost.

Mai e cineva pe-aici care crede că bloggerii-s speciali?

Lasă un comentariu

15 comentarii

  • Florea Cristian 27 Oct 2010, ora 23:40

   bine-ar fi sa fie atat de usor sa ajungi blogger faimos :))

   apropo, multumesc pentru ca ai trecut pe-aici si te-ai oprit sa si comentezi. m-am uitat peste blogul tau si, implicit, peste profil. este impresionant. felicitari!

 • Mălli 27 Oct 2010, ora 22:08

  Da! Si eu cred ca bloggerii sunt oameni speciali, un motiv fiind ca scriu din placere, isi fac timp special pentru pasiunea lor. Cati oameni mai fac asta?

  • Florea Cristian 27 Oct 2010, ora 23:53

   poate toţi cei care au o pasiune aparte (colecţionari, sau mai ştiu eu ce), dar bloggerii sunt cei mai frumoşi :> (recunosc, zic asta pentru ca-s blogger :D )

 • Pavel 27 Oct 2010, ora 22:29

  Bre, ai întors-o, ai învârtit-o, dar ai zis-o fain!

  Suntem niște speciali :D

 • Meneopol 28 Oct 2010, ora 14:25

  Şi eu sînt special! Îmi place să cred că munca mea e frumoasă şi specială şi că la un moment dat vor fi mulţi cei care vor aprecia ceea ce fac. Îmi e foarte greu să mă ocup de blog, am copil de 2 ani, seviciu ce mă exploatează pînă la ultima picătură dar sînt pe baricade, nu mă las! Îmi place ceea ce fac şi cel mai mult îmi plac oaenii pe care i-am cunoscut în ultimii ani. Bloggerii sînt speciali dar să nu uităm că şi cititorii de bloguri sînt speciali. Numai un om special ar putea să citească zi de zi nebunelile, refulările, poveştile şi poeziile noastre. Cel puţin pe blogul meu intră mulţi oameni speciali.

  • Florea Cristian 28 Oct 2010, ora 15:19

   intr-adevar, putem spune ca si cititorii sunt niste oameni speciali, pentru ca nu oricine isi pierde timpul citind bloguri si, mai mult, comentand sau apreciind ceea ce face un blogger. partea proasta, cel putin in cazul meu, este ca majoritatea comentatorilor sunt bloggeri la randul lor. adica oamenii de rand nu prea comenteaza (de vizitat, nu ma indoiesc, pentru ca ajung aici din Google, dar nu comenteaza), iar asta ma face sa cred ca noi doar vorbim unii cu altii. lumea care e in afara blogging-ului nu prea ne intelege, sau nu stie ca existam.

   P.S.: Multumesc pentru comentariu!

 • sufletica 28 Oct 2010, ora 15:41

  Si eu sunt o „speciala”, dar nu imi place sa ma laud cu asta. M-am apucat nevoita si acum nu ma mai pot despartii de „copilul” meu drag. Nu am o tinta sa ajung in top, nu am timp pentru asta, insa incerc sa tin pasul cu lumea speciala a blogurilor.
  Bine te-am gasit

  • Florea Cristian 28 Oct 2010, ora 16:38

   Salut. Multumesc pentru ca te-ai oprit sa comentezi. Apreciez enorm asta.

   Poti clarifica putin, te rog, ceea ce ai scris in comentariu? Cum adica te-ai apucat nevoita? :D

   Multumesc!

 • sufletica 28 Oct 2010, ora 23:10

  Am primit domeniul de la cineva care stia ca obisnuiesc sa creionez pe hartie si uite asa m-am trezit fata in fata cu blogul. Eu si el. Eu in fata lui am ramas fara idei, el plange dupa posturile dragi ce le asteapta in fiecare zi. Ca sa nu il supar tare am incercat sa il tin in viata si sper ca pana acum m-am descurcat onorabil. :)

  • Florea Cristian 29 Oct 2010, ora 07:04

   inseamna ca ai avut un prim fan chiar inainte sa-ti faci blog. asta-i bine. felicitari!

 • eaglestreet 16 Noi 2010, ora 16:29

  da, ai dreptate dar special este doar un adevaratt bloger,insa eu sunt nou in acest domeniu,cred ca mai am mult de muncit pana sa ajung special

  • Florea Cristian 16 Noi 2010, ora 20:18

   special esti si pentru ca vrei, pentru ca lupti si pentru ca n-ai de gand sa renunti. sunt multi care-si pot face blog, dar daca renunta dupa cateva saptamani asta nu inseamna ca-s speciali

 • Marian 11 Mai 2011, ora 05:31

  Da acum mai vezi si niste looseri care fac un blog si vezi doamne sunt hacker…..si io mi-am facut un blog dar mi lam facut cu un scop sa imi pun mel mele si niste muzica care sa nu le sterg indiferent de ce as face