Eu umblu cu acelaşi tricou de câteva luni

Fiecare se identifică pe internet prin cel puţin două lucruri. Primul ar fi numele, sau nickname-ul, iar al doilea avatarul. În jurul acestora două ne construim mini-brandul. Cu ele ne prezentăm pe oriunde am umbla. Fie că eşti activ pe Twitter, scrii update-uri pe Facebook, sau laşi tot felul de comentarii pe bloguri, ai o înfăţişare cu care s-au obişnuit toţi.

Mă gândeam astăzi că eu port acelasi avatar, adică acelaşi tricou (pentru că în poză se vede puţin tricoul cu care eram îmbrăcat) de câteva luni încoace. S-a cam împuţit, ştiu, dar dacă ar fi să mă schimb zilnic, adică avatarul să-l schimb zilnic, iar toţi comentatorii, utilizatorii de Facebook şi ciripitorii de pe Twitter să facă acelaşi lucru, n-ar fi decât un talmeş-balmeş. N-am mai înţelege nimic şi ni s-ar cam arde de Social Media.

De multe ori, când stau pe Twitter, nu mai citesc username-ul celor pe care-i urmăresc, pentru că-i recunosc după avatar. Dacă şi-ar schimba avatarul zilnic, ar însemna s-o iau razna. Atât eu, cât şi ei.

Mno, dar voi ce credeţi?

Lasă un comentariu

16 comentarii

 • George Jipa 2 Oct 2010, ora 22:37

  Cu avatarul ai dreptate, daca-l schimbi e aiurea. Dar cu tricourile.. se poate rezolva asa: faci mai multe, culori diferite, mesaje diferite, acelasi logo :D

  • Florea Cristian 3 Oct 2010, ora 08:12

   la asta nu m-am gandit :)) ar fi o idee buna. totusi, nici sa-l schimb zilnic nu-mi convine. daca schimb tricoul, macar o data la doua-trei saptamani

 • Marius 2 Oct 2010, ora 22:39

  la un moment dat tot se impute. dar merge purtat macar 6 luni.

  • Florea Cristian 3 Oct 2010, ora 08:11

   bun, deci trebuie sa vad urgent de cat timp e asta, ca sa stiu daca au trecut 6 luni sau nu :)) )

 • Pavel 2 Oct 2010, ora 22:33

  Asta cred și eu. Rare ori mă mai uit la numele lor, mai ales pe twitter, ci îmi e mai ușor să-i recunosc rapid după avatar. De asta nu fac nici eu prostia de a-mi schimba avatarul meu verde.

 • Ionut 3 Oct 2010, ora 00:30

  Cand vine vorba de un brand puternic, ai dreptate. Totusi uneori pana si acelea se schimba. Pana urma cititorii nu sunt niste idioti care nu pot tine minte cum arata un avatar si nici mosnegi care nu pot accepta schimbarea… Atat timp cat nu schimbi zilnic [ aici ma refer la pitziponcii hi-faiv-isti].

  my 2 euro cents

 • Pavel 3 Oct 2010, ora 11:15

  Apropo, ca să mă laud, tricoul ăsta e de la un blogmeet din Roman. :D

 • Radu 3 Oct 2010, ora 13:02

  Eu o saptamana daca il port…

  • Florea Cristian 3 Oct 2010, ora 16:23

   aoleu, asta nu-i bine. totusi, acum n-ai niciun tricou. sau e in cutiile alea? :))

 • Pisi 3 Oct 2010, ora 14:38

  Eu incerc sa nu`mi schimb prea des tricourile .. dar cateodata chiar e nevoie, mai ales ca sunt si genul care se plictiseste cam repede de acelasi lucru ..

  dar orice avatar as avea .. sunt badpisi ..ce naiba =))

  • Florea Cristian 3 Oct 2010, ora 16:22

   da, intr-adevar, devine plictisitor la un moment dat, dar nici sa le schimbi zilnic sau saptamanal nu-i bine.

 • IulianJ 3 Oct 2010, ora 22:38

  Uneori o schimbare e binevenita, insa cand ai inceput sa devii cineva nu cred ca e prea indicat. Devii un brand, o marca, imaginea ta e un logo, te reprezinta. Cum ar sa isi schimbe Coca Cola sigla si forma sticlei din 6 in 6 luni?

 • Radu 4 Oct 2010, ora 16:17

  „aoleu, asta nu-i bine. totusi, acum n-ai niciun tricou. sau e in cutiile alea? :)) ”
  Ce stii tu?Eu port cutiile.Da’ chiar,nu-ti zic pietenii ca esti jegos?:)