Eutanasia

Eutanasia este un cuvânt provenit din limba greacă şi se traduce drept „moarte uşoară”. Este acţiunea prin care, in mod nedureros, este suprimată viaţa unei persoane a cărei suferinţe este considerată iremediabilă.

Sunt persoane care consideră eutanasia un mod practic şi … modern de eliberare a sufletului unui suferind. Mulţi spun că este necesară în condiţiile în care pacientul pare să nu mai aibă scăpare (este în comă de foarte mult timp, este paralizat parţial sau total şi multe alte boli de acest gen).

Biserica este cu totul împotriva eutanasiei, ca şi mine desigur. Religia spune că Dumnezeu este cel care ne-a creat, deci tot El este şi cel care are voie să ne ia viaţa. Această formă de „eliberare” este considerată un păcat chiar mai mare decât uciderea sau sinuciderea atât din partea celui care este eutanasiat cât şi din partea familiei sau a celor care au permis acest lucru.

N-am chef să vă dau tot felul de lecţii de religie sau medicină, tot felul de ani în care a apărut eutanasia sau citate din nu ştiu ce cod cu drepturile omului pentru că ştiu că ar fi inutile. Rândurile de mai sus au fost destinate celor care nu ştiau ce este eutanasia. Acum trebuie să ne concentrăm asupra conceptului de „este sau nu este bine?”

Mulţi nu credem în minuni, mulţi nu credem în revenire, iar mulţi suntem ferm convinşi că dacă unul stă în comă de o lună, mai bine i se face eutanasie. Se pare că nu e chiar aşa. Sunt cazuri concrete în care o persoană şi-a revenit după câţiva ani de comă, iar rudele i-au mulţumit lui Dumnezeu pentru că le-a dat minte şi nu au hotărât să-l eutanasieze pe respectivul.

Sunt state care nu acceptă sub nicio formă acest mod de renunţare la şansa de revenire a cuiva dar sunt şi ţări ca Germania, în care eutanasia a devenit legală şi pentru copii. Adică poate decide mama dacă să-i omoare sau nu plodul. Mi se pare cea mai mare prostie ever 8-|

Din acest punct de vedere, mă bucur că trăiesc în România şi nu avem tot felul de legi stupide.

Voi ce credeţi despre eutanasie? Dacă ar fi un caz în familia voastră (ferească Dumnezeu), aţi accepta ca acesta să fie eutanasiat?

14 Comments

 1. redandblue 12 martie 2009
 2. Cristian Florea 12 martie 2009
 3. Serginho 13 martie 2009
 4. Cristian Florea 13 martie 2009
 5. Onan Barbarul 13 martie 2009
 6. Cristian Florea 13 martie 2009
 7. Onan Barbarul 13 martie 2009
 8. Cristian Florea 13 martie 2009
 9. Agkelos 13 martie 2009
 10. Ioana 13 martie 2009
 11. redandblue 13 martie 2009
 12. Chrisa 13 martie 2009
 13. andu 12 februarie 2010

Leave a Reply