Există un film pe YouTube pentru asta

youtubeCea mai mare greşeală pe care o face utilizatorul de rând a calculatorului este că în momentul în care i se întâmplă ceva cu PC-ul, intră în panică şi se comportă ca şi cum calculatorul său ar avea o problemă pe care omenirea n-a mai văzut-o niciodată până să i se întâmple lui.

Atunci începe să arunce bani anapoda şi să plătească tot felul de oameni care se pricep să facă nişte lucruri pe care şi el le-ar fi putut face.

De fiecare dată când îmi cere câte-o cunoştinţă sfatul într-o problemă destul de simplă, îi răspund cu „Ai căutat pe Google?”. Bineînţeles că a căutat. Toată lumea spune că înainte să mă sune pe mine caută pe Google, mai mult ca să nu ducă discuţia într-o zonă în care să pice uşor penibil. Răspunsul e format în aşa fel încât să reiasă de-aici că nu înţelege nimic din articolele de pe Google. Nu că n-ar fi explicate bine, dar nu-s pozele destul de clare încât să înţeleagă. O chestie destul de logică, aş spune, pentru că dacă nu butonezi cine ştie ce calculatorul, când vezi o fereastră nouă, nici nu ştii de unde s-o iei.

Atunci îi recomand să caute pe YouTube. Majoritatea problemelor ale căror rezolvări le găseşti în articole pe diferite bloguri, sunt dezbătute şi pe YouTube. Oamenii au încercat întotdeauna să apară cu ceva nou (atât pe internet, cât şi în celelalte domenii), motiv pentru care fiecare a explicat cum a ştiut mai bine rezolvările problemelor, atât în scris, cât şi într-un video. Iar dacă nici de pe YouTube nu înţelegi, cred că nu-ţi dai destul de mult interesul. Acolo îţi arată live cam ce-ar trebui să-ţi apară pe ecran, deci n-ai cum să te pierzi în click-uri şi ferestre.

Sperând că articolul ăsta v-a fost de ajutor, închei prin a vă spune că n-o să învăţaţi niciodată nimic dacă nu încercaţi să vă rezolvaţi problemele singuri.

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • CostinC.info 24 Iul 2012, ora 10:58

  Ai dreptate! Internetul le rezolvă pe toate. De câte ori am avut probleme cu un program sau cu o componentă periferică a calculatorului am căutat articole şi mi-am rezolvat singur problemele. Sau uneori găseam pe Youtube tutoriale…

  • Florea Cristian 24 Iul 2012, ora 11:05

   Şi ar trebui să înţeleagă toţi asta, că doar nu degeaba stau în faţa PC-ului atâta timp. Trebuie să mai şi înveţe câte ceva.

 • Simplistul 24 Iul 2012, ora 11:04

  pe mine incep sa ma dispere oamenii care zic :nu stiu sa fac, nu ma bag. tot timpul mi-o baga pe asta cu: tu esti la liceul de informatica, ai invatat la scoala etc. nu zau sa umblii la calculator nu te poate invata nimeni.eu am invatat stricand. singura modalitate prin care inveti e sa incerci de unul singur. chiar daca o sa strici la inceput,nimic nu se poate strica intratat incat sa nu se poata repara. cat despre youtube si astea,pana si noi astia de ne cred mai „buni” in operarea pe computer chiar si noi cautam pe google sau youtube rezolvarea problemelor,pentru ca nu ai cum sa le stii pe toate,fiecare se loveste de probleme si din bunavointa oamenii care au gasit o rezolvare explica frumos intr-un video pentru toata lumea.
  deci inainte sa cereti ajutorul aveti grija sa fi incercat tot ce se putea, voi inainte.

  • Florea Cristian 24 Iul 2012, ora 11:09

   Bineînţeles! N-avem cum să ne naştem învăţaţi. Tot lovindu-ne de probleme am învăţat. Diferenţa a fost că noi am încercat şi, dacă nu ne-a ieşit, am întrebat. Dar de cele mai multe ori ne-a ieşit. :D

  • dimitriepirghie 24 Iul 2012, ora 14:23

   Si eu sunt enervat la culme de afirmatia : „Cum sa nu sti, esti la liceu cu profil matematica informatica”.

 • Ana- 24 Iul 2012, ora 15:34

  da, eu mereu cand am o problema caut pe forumuri si 90% din cazuri gasesc solutia, acum de exemplu mi se intampla ceva ciudat cu pc-ul, e conectat la internet , merge pe google si restul, dar imi apare ca the wi-fi connection is intrerrupted and cannot be restored. De asemenea de pe hardul extern din poze, imi apare ca nu am nici o poza, desi ele snt pe hard. Am scanat tot pc-ul si nu am nici un virus. nu inteleg ce are pt ca de-abia i-am reinstalat windows-ul, iar antivirusul e updatat si nou nout.

 • Gabriel Baciu 24 Iul 2012, ora 16:07

  Utilizez și repar computere încă de pe vremea lui Windows 3.1 și de aproximativ 3 luni am trecut pe Mac. Am descoperit că utilizarea computerului poate fi muuuult mai simplă.

 • Pavel 26 Iul 2012, ora 13:40

  Internetul este un adevarat ajutor pe orice teritoriu. Pe youtube insa datorita videourilor explicative pot fi intelese cu o mai mare usurinta rezolvarile la probleme.

 • ioan t. 27 Iul 2012, ora 10:50

  Eu am un telefon Cha Cha, iar pentru cei care nu stiu, una dintre cele mai mari probleme ale telefonului este capacul, care se scoate extrem de greu. Asa cum sustii si tu mai sus, Youtube-ul m-a invatat usor, usor sa stapanesc si aceasta „arta”. Ca-ti trebuie atingere fina, nu altceva, sa poti reusi asa ceva. Numai cine nu a incercat, nu stie despre ce vorbesc eu aici :D

 • Yamasha 27 Iul 2012, ora 14:14

  Unii chiar sunt atehnici si nu au rabdarea necesara sa caute pe youtube sau pe site-uri.

  • Florea Cristian 27 Iul 2012, ora 16:30

   Da, aici ai dreptate, unii preferă să te plătească decât să se chinuie ei.