Experimentează

experimenteazaCând vine vorba de curajul unui om, cred că mai important este ca el să aibă tăria necesară ca să experimenteze lucruri noi, nu ca să îşi înfrângă temerile.

Fără a încerca ce-i nou şi, probabil, nesigur, s-ar putea să ne trezim la sfârşitul vieţii fără nicio realizare. Mă gândeam că şi blogul ăsta, la începutul lui, tot un experiment a fost. Voiam pur şi simplu să văd dacă o să mă descurc şi dacă o să-mi placă ceea ce fac.

Şi faptul că, nu ştiu, accepţi o slujbă, sau că faci o promisiune, că îi destăinui secretele unei persoane nu foarte cunoscute, sau că alegi să te duci într-un local despre care nu ai auzit niciun review, tot experiment se numeşte.

Că o să iasă bine sau rău, n-ai de unde şti, dar faptul că ai încercat te face, de obicei, mult mai tare decât unul fricos.

Umilul meu sfat, la doar cei 18 ani ai mei, ar fi să experimentaţi cât de mult puteţi, ca să nu riscaţi să regretaţi faptul că n-aţi luat o decizie atunci când a fost nevoie.

Ce-ar fi fost să meditez la ideea de a fi blogger încă vreo trei ani şi să-mi deschid blogul abia în 2012?

Lasă un comentariu

11 comentarii

 • circotasu 20 Ian 2012, ora 00:03

  Foarte corect. Nu risti (experimentezi) nu castigi. Fara a experimenta nu poti gresi. Fara invata din greseli nu poti evolua. Deci … cum era vorba aia „Nu lasa pe maine ce poti face azi” chiar daca e gresit.

 • Calivita 20 Ian 2012, ora 11:08

  Foarte bine zici! Nu ai de unde sa sti pana nu incerci! De meditat poti medita la nesfarsit, si degeaba ideile sunt geniale, daca nu exista si initiativa de a face ceva cu ele!

  • Florea Cristian 20 Ian 2012, ora 20:58

   Ma bucur ca impartasim aceeasi idee, sa stii. Multumesc pentru comentariu!

 • Andrei 20 Ian 2012, ora 20:33

  Ce e de meditat 3 ani la un blog?:))

  • Florea Cristian 20 Ian 2012, ora 21:21

   O, dar nici nu stii. :)) „Oare am subiecte de scris? Oare merita sa-mi ocup timpul cu asta? Cam ce as putea catiga din blogging? Oare ma pricep? Oare ce-or sa zica rudele si prietenii? Daca n-o sa mai am timp, ce fac?”, iar intrebarile pot continua :))

 • RR 21 Ian 2012, ora 19:07

  Ai vazut filmul din care e taiata poza pe care ai pus-o la articol? Ce parere ai despre el?

 • Petru 21 Ian 2012, ora 23:43

  Cred ca aceasta este cheia evolutiei: Nu inceta sa-ti pui intrebari si sa experimentezi!

 • RR 22 Ian 2012, ora 15:34

  Das Experiment. Sunt selectati 12 voluntari. 6 joaca rolul unor politisti si 6 sunt condamnati. trebuie sa joace aceste roluri timp de 2 saptamani (cred). de aici lucrurile se agraveaza pentru ca voluntarii (mai ales politistii) isi iau rolurile foarte in serios.
  E un film foarte bun, merita sa-l vezi…cica ar fi inspirat din realitate.