Facebook a lansat o platformă dedicată creatorilor de conținut video

Nu cred că are rost să vă mai spun că Facebook încearcă de vreo doi ani încoace să ia o parte din plăcinta celor de la YouTube. Nici că ei recomandă de câte ori pot ca cei care activează pe rețele lor sociale să contribuie cu cât mai mult conținut video.

Mai mult, săptămâna trecută au mai făcut un pas spre încurajarea utilizatorilor de a crea conținut video. Au lansat aplicația mobilă Facebook Creator, făcută în așa fel încât să ai la îndemână, într-un singur loc, toate statisticile legate de clipurile pe care le încarci pe contul sau pagina ta de Facebook. Momentan, aplicația e disponibilă doar pentru iOS, dar probabil va apărea cât de curând și pentru Android. Dacă vrei s-o descarci, o poți căuta după numele Facebook Creator în App Store.

facebook creator app - platformă dedicată creatorilor de conținut video

Cum nu sunt un utilizator care încarcă conținut video frecvent, după ce am butonat puțin aplicația mi-am dat seama că nu îmi este foarte utilă, dar pentru cineva care are o strategie de social media bazată pe conținut video, sigur este utilă.

Pe lângă aplicație, au lansat și o platformă cu tips & tricks pentru creatorii de conținut video. Dacă vrei s-o accesezi, te invit să intri aici. Recomandările din secțiunea „Learn” cred că sunt utile oricui, fie că face conținut video sau nu, pentru că acolo găsești sfaturi despre cum să crești o comunitate pe Facebook sau cum să-ți faci o mini-strategie de creare de conținut.

Iar dacă ești hotărât să faci conținut video, recomandările lor te ajută să-ți organizezi mai bine ideile. Citez din sfaturile de-acolo:

It’s a myth that only short videos work on Facebook. In fact, both short and longer videos work well, as long as the length makes sense for your content and keeps fans coming back for more. Here are some ideas to help you brainstorm:

How-to videos: Teach people something practical or unique, simple or amazing.
Comedy sketches: Make people LOL!
Vlogs: Share your life with people – daily routines, adventures, anything’s fair game.
Live videos: Start a live Q&A with your fans.
Talent showcase: Got a knack for something? Show what you know and inspire viewers with your skill.
Animated videos: Invite viewers into 3D or illustrated worlds of your own creation.
Live game streaming: Stream the action from your video games for the world to see.

Detalii despre platformă găsești pe https://www.facebook.com/creators/

Leave a Reply