Facem poză. Întoarceţi diplomele cu faţa

facem poza. intoarceti diplomele cu fataŞtiţi momentele alea de la sfâşitul anului şcolar, sau de la sfârşitul oricărei festivităţi unde se dau diplome, când vine diriginta (sau fotograful) şi vă spune că începe şedinţa foto, iar voi trebuie să întoarceţi diploma cu faţa spre cameră?

Ei bine, de fiecare dată când faci asta, un fotograf va mai adăuga la palmares o poză nereuşită. Aţi observat că niciodată nu se vede ceea ce scrie pe diplomă? Nu că n-ar fi fotograful (sau aparatul) bun, ci pentru că niciodată nu interesează pe nimeni ce-i acolo, motiv pentru care atunci când o să primeşti tu pozele, nu vor fi la rezoluţii de 5000×6000, ci de maxim 1024×768, adică destul cât să nu mai înţelegi de-acolo decât feţele oamenilor.

Nedumerirea mea ar fi reprezentată de întrebarea: de ce este atât de mult chin cu întoarcerea diplomei cu faţa spre cameră, având în vedere că oricum nu se va vedea ce scrie acolo? Şi chair dacă s-ar vedea, ar interesa pe cineva?

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • Pavel 22 Oct 2011, ora 09:15

  Haidi bre, cum să faci poză cu diploma pe dos? Deseori se vede ce scriepe diplomă daca se face poza cu câte o singură persoană, iar când se face „la grămadă” nu se vede ce scrie dar ar arăta ca o poză „dezorganizată”, că n-am găsit un cuvânt mai bun la 10 minute după ce am deschis ochii.

  • Florea Cristian 22 Oct 2011, ora 09:43

   Nu zic să faci poză cu diploma pe dos (cu toate că mi-ai dat o idee minunată de trolling cu fraza asta :))), dar nici s-o ţii aşa, cu faţa spre cameră, ca şi cum ai fi obligat să o arăţi tuturor. Poţi face orice altceva cu mâinile în momentul pozei, nu trebuie neapărat să stai cu ele ca şi cum ai face poze cu numărul de puşcăriaş în mână :))

 • Desene Animate 22 Oct 2011, ora 10:47

  Nu acum, poate mai tarziu:)

 • ZeceDeZero 22 Oct 2011, ora 11:36

  Ultima data cand am facut o poza de genul asta a fost la sfarsitul clasei a 8-a.

  • Florea Cristian 22 Oct 2011, ora 11:48

   Dar in rest? Ce s-a intamplat cu diplomele si pozele de grup? :)

   • ZeceDeZero 23 Oct 2011, ora 12:12

    Nu stiu. La liceu mergeam dupa festivitate si ne luam ramas bun de la diriga, ne imbratisam, pupam, alea alea si ieseam undeva la o ultima bere inainte de vacanta cu diplomele dupa noi. Poze am facut doar intre noi, dar nu-mi amintesc sa fi facut una in care sa aparem toti, cu atat mai putin sa aratam si diplomele.

 • Cornel 22 Oct 2011, ora 12:02

  Se vede că e o diplomă (uneori chiar și titlul), se vede că Gigel o ține, deci probabil Gigel a primit-o.
  Deci Gigel poate să se dea mare de acum că are diplomă

  • Florea Cristian 22 Oct 2011, ora 12:11

   bineinteles, fiind poza de grup si vazandu-i pe toti cu cate o foaie in mana, iti inchipui ca au luat cate-o diploma. inclusiv gigel

 • Bogdan 21 Feb 2017, ora 17:09

  E inutila dar, nu intereseaza pe nimeni, dar „asa se face”. :)