Faces of Autism – un proiect excelent inițiat de un adolescent cu autism

Pe David Stescu l-am cunoscut acum aproximativ 5 ani de zile. Știam de la tatăl lui, Mihai, că David a fost diagnosticat la vârsta de 2 ani de zile cu autism. Părinții lui au muncit foarte mult pentru a-l ajuta, iar la un moment dat David și-a descoperit două pasiuni: geografia (și, implicit, călătoritul) și fotografia.

Acum David are 14 ani și a făcut lucruri pe care unii dintre noi nu ne imaginăm că le-am putea face vreodată: a avut 7 expoziții foto (5 personale și două în cadrul unor festivaluri), a fost speaker la TEDx Eroilor, a vizitat peste 20 de țări și, mai nou, a inițiat un proiect numit Faces of Autism, lansat chiar pe 2 aprilie 2020, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Faces of Autism este un proiect care spune poveștile copiilor și adolescenților cu tulburări din spectrul autist. Fotografiile din cadrul proiectului sunt făcute de David, iar poveștile sunt scrise de Mihai, tatăl lui.

David și-a propus să arate pe site poveștile a minimum 50 de tineri cu autism, pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă mai bine ce reprezintă acest diagnostic, dar și pentru a vedea că tinerii cu autism sunt la fel ca noi, cu pasiuni, dorințe și idealuri.

Mi se pare grozav faptul că David dorește să arate poveștile unor tineri ca el, punându-i pe ei în prim-plan. Este un exemplu excelent de apreciere față de cei din jur și arată dorința lui de a le povesti și altora despre autism, dincolo de exemplul propriu.

În încheiere, te invit să accesezi site-ul și apoi să-l arăți și prietenilor tăi, pentru a descoperi și ei poveștile din spatele tinerilor cu autism.

Faces of Autism - un proiect excelent inițiat de un adolescent cu autism

2 Comments

  1. Georgeta Marioara 23 aprilie 2020

Leave a Reply