Ce să faci dacă nu apari în Twitter Search

La Social Media Summer Camp am trimis multe tweet-uri în timpul conferinţelor, ca cei care sunt acasă să poată învăţa câte ceva din ceea ce se discuta acolo. Aşa mi-am dat seama că deşi foloseam hashtag-ul #bizsmscamp pe Twitter, numai eu îl vedeam. Adică eram dispărut din căutări, oricum aş fi luat-o.

A durat vreo două săptămâni şi jumătate până am rezolvat problema şi am să vă explic şi vouă cum am făcut, în cazul în care sunteţi în aceeaşi situaţie cu mine.

1. Asigură-te că într-adevăr nu apari în căutări. Du-te pe twitter.com şi scrie în căsuţa de search „from:username”, unde „username” este numele tău de utilizator.

floreacristian pe twitter

N-ar strica să intri şi pe status.twitter.com ca să vezi dacă nu cumva au vreun motor oprit pe undeva.

2. Verifică articolul ăsta şi vezi dacă nu cumva ai încălcat vreo regulă, sau dacă nu te pot ajuta informaţiile de-acolo.

3. Trimite un ticket în care să le spui că nu te găseşti în search şi, foarte important, că ai citit deja articolul de la subpunctul doi, dar că nu te-a ajutat cu nimic.

Eu nu le-am zis nimic de articol, deşi îl citisem, iar primul reply din partea lor a fost cu „Te rugăm să citeşti articolul şi dacă nu te ajută, dă-ne un reply”. Asta după ce aşteptasem vreo câteva zile un răspuns de la ei. Dar dacă tu o să le zici de la început că l-ai citit, vei evita pierderea asta de vreme.

4. Dacă au trecut mai bine de 24 de ore de când nu ai primit niciun răspuns, dă-i un reply contului @delbius, în care să-i spui că nu apari în căutări şi în care să-i dai şi numărul ticket-ului. Apropo, nu insista, că tipa e foarte căutată, având în vedere că toată lumea îşi rezolvă probleme dându-i ei mesaje. Cert este că sigur va citi ce-i trimiţi, iar procesul de răspuns va fi puţin mai rapid, probabil.

5. Ai muuuultă răbdare.

6. O să prieşti la final un răspuns în care o să ţi se spună că:

We’ve now updated your account settings so that your Tweets will appear in the search results. Please note that it may take at least 24 hours for recent Tweets to be indexed, and due to the dynamic nature of Twitter’s search algorithm, you may not find every recent Tweet in Twitter search.

That’s all, folks! Ideea e să ai răbdare, că oamenii sigur vor rezolva problema. Urât e că deşi nu-s singurul în situaţia asta, ei nu fac nicio mişcare care să remedieze problema la nivel global, dar bine că se poate rezolva cu mail-uri, totuşi.

Tags:

Leave a Reply