Ce faci cu un Smart TV dacă n-ai cablu

Acum vreo lună de zile m-am gândit să-mi cumpăr un televizor. N-aveam de gând să-mi iau Smart TV, dar voiam să fie de 80cm. Am văzut că era la eMag un Toshiba de 80 cm, Smart, cu puţin peste 1000 de lei, moment în care m-am gândit că nu pot să ratez oferta.

smart tv toshiba 32W3433DGAm fost tare încântat de faptul că-i Smart, deşi nu mă mai jucasem niciodată pe aşa ceva. Nu am cablu, deci motivele principale pentru care îl voiam erau ca să mă pot uita la filme mai bine şi ca să pot juca FIFA pe un ecran mai mare (ştiu sigur că băieţii mă înţeleg la partea cu FIFA).

L-am luat, apoi am început să văd ce ştie. Îmi place foarte tare că pot să-l conectez prin wireless la calculator şi apoi să ascult muzică sau să văd clipuri din PC prin intermediul televizorului. Totodată, îmi place că prin wireless pot face o conexiune YouTube între PC şi televizor şi pot face pe calculator nişte playlisturi care să ruleze direct pe TV. Dar dacă am PC-ul închis, pot şi din aplicaţia YouTube să ascult diverse piese. Nu mă aşteptam la asta când l-am cumpărat, dar îmi place foarte tare.

Am şi Deezer, Aupeo (un radio online cu nişte piese super tari. Nu auzisem de el până când n-am deschis televizorul) şi câteva aplicaţii de văzut filme online, plus nişte jocuri (gen Tetris, Snake etc.). N-am învăţat încă cum să fac în aşa fel încât televizorul să fie second screen pentru laptop prin WiFi, fără cablu HDMI, dar nu mă grăbesc.

Experienţa vederii filmelor e alta acum şi mi se pare o achiziţie grozavă. În prima seară, în timp ce făceam diverse la calculator, am lăsat să ruleze un concert Metallica şi unul McAuley Schenker Group şi nici nu vă închipuiţi cât de fain a fost. Concluzia ar fi că un Smart TV nu-i un lucru fără de care nu poţi trăi, mai ales dacă nu ţi-ai pus cablu, dar dacă-l ai şi reuşeşti să-l conectezi la gadgeturile din casă, îţi face viaţa puţin mai uşoară. :D

Lasă un comentariu

9 comentarii

 • doru 13 Sep 2014, ora 21:24

  cam la aceeasi concluzie am ajuns si eu dupa ce mi-am luat un tv smart. In cuvintele mele, nu-i mare lucru treaba cu smart, dar e util sa fie acolo. Daca tot iti iei un tv nou, ar fi bine sa fie si smart

  • Cristian Florea 16 Sep 2014, ora 08:36

   Da, da, bună concluzie. :D

 • Filantropiu 16 Sep 2014, ora 01:28

  Titlul este confuz . Zice el …. daca n-ai cablu . In prima clipa te gindesti ca n-ai un cablu cu care sa conectezi televizorul la PC . Pai daca e Smart TV nu se conecteaza wireless ? La ce ti-ar mai trebui cablu ? Intr-un tirziu te dumiresti ca este vorba de semnal TV pe cablu de la un furnizor . Concluzia : a sti sa exprimi o idee clar si fara echivoc este o arta pe care n-o stapineste oricine .

  • Cristian Florea 16 Sep 2014, ora 08:06

   Mie mi se pare că n-ai cum să te gândeşti la un altfel de cablu, dar ce ştiu eu?

 • Clau 10 Ian 2015, ora 17:54

  Pana la urma ai reusit sa te conectezi pc-ul la smart tv fara un hdmi? direct prin wireless?? stiu de optiunea dlna care nu ma incanta prea mult pentru ca e doar pentru filme, muzica si imagini…m-ar interesa ceva in genul WiDi, dar laptop-ul nu suporta acest program…in cazul asta, fara hdmi si fara alt adaptor, ce pot face ca sa conectez laptop la un smart tv??? ce variante si ce soft-uri imi recomandati?

 • solo 20 Mai 2016, ora 11:25

  cum hackuiesti un decodor tv fara sa platesti abonament? adica cum fac cu cartela. bag ceva cod? orice?

 • ady 20 Mai 2016, ora 13:02

  @solo: schimba alt decodor/reciver pe aceeasi cartela sau schimba cartela

  (hack card or mobile) nu garantez pt problemele create, alternative sint care

  functioneaza exemplu: pt a vedea canale decodate mutati din meniu limba

  dorita din tara respectiva: pt tv LCD limba finlandeza(RDS-RCS) PS: conteaza

  ce tip de televizor este.

 • Andreea 6 Feb 2017, ora 12:40

  Cum fac să intru pe YouTube ? Am același televizor ( TOSHIBA )

  • Cristian Florea 8 Feb 2017, ora 11:11

   Pur și simplu activezi opțiunea Smart de pe telecomandă și o să găsești YouTube printre aplicații.