Cât de fain a fost să lucrez pentru o zi în call-center

cristian florea - call centerM-am dus vineri dimineață la CGS cu chef de vorbă și de râs. M-am gândit că-i de-ajuns ca să pot lucra pentru o zi în call-center. Ni s-a făcut un mic training înainte de a răspunde efectiv la telefon în care am fost instruiți să zâmbim atunci când vorbim și să fim entuziasmați, ca să nu-i plictisim pe cei care ne-au sunat. A, și să răspundem cu „Bună ziua, numele meu este Cristian. Vă mulțumesc pentru că ați sunat la CGS România. Cu ce vă pot ajuta?”. Mi-a ieșit replica asta din prima. A doua oară m-am încurcat puțin, apoi o ziceam fără să-mi dau seama. :)) Iar la un moment dat m-am gândit că pot spune că-s Cristian Florea, nu doar Cristian, ca să fiu recunoscut mai ușor de bloggeri.

Am vorbit la telefon timp de două ore și am preluat vreo 10 – 11 apeluri (din totalul de 234). Dintre cei 10 care au avut curajul să mă sune, vreo 5 – 6 au fost prieteni bloggeri, așa că am profitat de ocazie ca să nu le mai vorbesc cu „dumneavoastră” sau să-i întreb „cu ce vă mai pot ajuta?”, ci i-am întrebat direct dacă știu ce-i ăla outsourcing sau vor să le citesc de pe foile pe care le am eu în față. Unii au vrut să le explic doar ca să își valideze cunoștințele, alții m-au întrebat ce mai fac și cât de tare ne distrăm. Apropo de foile pe care le aveam în față, s-au transformat într-un eBook foarte fain care explică pe înțelesul tuturor ce-i ăla outsourcing și la ce ajută el lumea. Poate fi descărcat de aici.

Experiența a fost mult mai faină decât mă așteptam, tocmai pentru că nu aveam presiunea vreunui client și pentru că eram foarte relaxat când răspundeam. Mi-a plăcut că la un moment dat m-a sunat un tip care chiar lucra în domeniu și care mi-a povestit din experiența lui niște lucruri pe care ni le-au spus și cei de la CGS înainte: dacă ai răbdare, poți face o carieră în outsourcing. Adică o să fii nevoit să lucrezi în call-center timp de vreun an sau doi, dar sunt foarte multe șanse de promovare, pe un salariu mai bun și pe o funcție cu provocări mai multe și mai interesante.

Altcineva m-a întrebat dacă trebuie să apăs eu undeva ca să răspund la telefon sau îmi răspunde automat, că auzise tot felul de teorii de la prieteni și era curios. La noi se auzea un bip și apoi răspundea automat. Nu știu cum o fi în alte părți. :D

Am apreciat și faptul că Vali m-a sunat cu un minut înaintea încheierii celor două ore de convorbire ca să-mi arate că la serviciu mai stai și peste program, dacă asta vor clienții. :)) Și m-am bucurat apoi să văd că el este și unul dintre cei 5 câștigători ai premiilor de 50 € care au fost oferite celor care au sunat. Apropo, poți vedea aici care-s ceilalți 4 câștigători.

Mi-a mai plăcut lucru spus de unul dintre angajații CGS (citez aproximativ): „Call centerul e armata pe care nu mai sunt tinerii obligați s-o mai facă în ziua de azi. Pentru mulți e primul job. Vin aici fără niciun fel de experiență și învață niște lucruri esențiale despre disciplină, program strict sau răbdare. Când lucrezi nu mai poți să-i mai spui mamei să te învoiască dacă te simți rău, așa cum o făceai în liceu”.

Per total, mi-a plăcut foarte tare experimentul de vineri și l-aș mai repeta de câteva ori. Profit de ocazie ca să le mulțumesc celor care au sunat. Fără ei, n-ar mai fi fost atât de distractiv. :D

toti - cgs

P.S.: CGS a fost desemnată ieri cea mai bună companie de Business Process Outsourcing a anului din România.

Tags:

2 Comments

  1. vaperz 28 mai 2015
    • Cristian Florea 28 mai 2015

Leave a Reply