Faith in humanity: restored. Oamenii chiar vor să dăruiască

Acum vreo 3 săptămâni, pe Blogal Initiative se anunţa un parteneriat între ei şi cei de la Shoebox, în care echipa Blogal punea biroul lor la dispoziţie tuturor celor care vor să încurajeze iniţiativa Shoebox şi în Bucureşti.

Pentru că sigur n-aţi înţeles mare lucru din primul paragraf, permiteţi-mi să dau explicaţii: Shoebox este o iniţiativă de ajutorare a unor copii orfani. Se întâmplă la nivel naţional (vezi aici locaţiile) şi este interesant prin faptul că roagă lumea binevoitoare să doneze câte ceva, dar nu oricum, ci în cutii de pantofi.

Altfel spus, condiţia ca să poţi face donaţii în cadrul iniţiativei shoebox este să pui totul în cutii de pantofi împachetate ca de Crăciun.

Unora s-ar putea să li se pară ciudat, dar pe mine m-a prins tare mult ideea asta, pentru că e mai mult decât o simplă campanie în care fiecare poate dona câte ceva.

În Bucureşti, centrul de colectare este la sediul Blogal Initiative, pe Calea Griviţei 33, et. 1, ap. 4, interfon 004C, în sectorul 1, iar astăzi am reuşit să cuprind într-o poză jumătate din ceea ce s-a strâns.

shoebox 2012

Mi se pare incredibil că grămada este atât de mare, pentru că nu-i uşor să te implici în campania asta. Una e să cumperi 5 chestii pe care vrei să le donezi şi să le trimiţi celui care le strânge, alta e să le cumperi, să cauţi o cutie de pantofi pe care s-o aranjezi frumos şi, pe lângă asta, să-ţi mai faci şi timp să ajungi la sediul cu pricina. Oamenii n-au uitat să dăruiască, iar lucrul ăsta nu poate decât să mă bucure.

Dacă vreţi să mai donaţi, să ştiţi că se strâng cadouri până pe 15 Decembrie 2012, la ora 18:00, iar persoana de contact este Loredana Pricopie, tel. 0731.336.829, mail: contact@blogalinitiative.ro.

Pentru detalii legate de locul în care se vor duce cutiile voastre, accesaţi link-ul ăsta, iar în cazul în care nu sunteţi din Bucureşti, aruncaţi un ochi pe lista de locaţii.

Later edit: La 15 minute după ce am scris articolul a mai venit cineva cu 11 cutii şi am vrut neapărat să vă arat şi asta. :D

Faith in humanity: restored. Oamenii chiar vor să dăruiască 1 | Cristian Florea

Leave a Reply