Foarte fain începutul campaniei „Federația Română de Fotbal susține educația”

Fotbalul este la noi în țară sportul cu cea mai mare vizibilitate. Fie că avem rezultate notabile sau nu, românii trăiesc și respiră fotbal. În ultima vreme au început să apară campanii foarte faine care să aibă legătură cu fotbalul, iar asta îmi place, în special pentru că prin intermediul lor Federația încearcă să educe masa de oameni care se uită la meciurile de fotbal.

Una dintre campanii a ieșit la lumină aseară, când naționala de fotbal a României a jucat împotriva naționalei Spaniei. Aseară, echipamentele jucătorilor țării noastre aveau inscripționate pe spate mici probleme de matematică, cam ca în poza de mai jos.

federatia romana de fotbal sustine educatia - echipament matematica

Acesta a fost un prim pas dintr-o campanie amplă de susținere a educației. În toamna acestui an va fi lansat un manual pentru clasa a IV-a care va conține probleme de matematică inspirate din fotbal. Spre exemplu:

1. Bogdan Stancu și Florin Andone au înscris 27 de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu?

2. Pe parcursul câtorva meciuri, Claudiu Keșeru, Gabriel Torje și Răzvan Raț au alergat, împreună, 49 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decât Raț și cu 5 mai mulți decât Keșeru. Află câți kilometri a alergat fiecare dintre cei trei „tricolori”.

3. România a obținut până acum 4 victorii și două remize în grupa de calificare pentru Campionatul Mondial. Dacă o victorie înseamnă 3 puncte, iar o remiză numai un punct, câte puncte are România până acum ?

Inițiativa a pornit de la ideea că România se află în topul țărilor cu cea mai mare rată de abandon școlar din Uniunea Europeană (18%, conform unui studiu din 2014). Ca să micșoreze rata de abandon școlar, cei de la FRF au conceput acest program de apropiere a copiilor de matematică cu ajutorul fotbalului. Avem și-un clip fain cu Claudiu Keșeru pe tema asta:

Mai multe detalii despre campanie poți citi direct pe site-ul frf.ro.

4 Comments

  1. Silviu Pal 28 martie 2016
    • Cristian Florea 28 martie 2016
  2. Andrei Chisanovici 28 martie 2016
    • Cristian Florea 30 martie 2016

Leave a Reply