Încă mai poți vedea statuile vivante până pe 5 iunie. Uite unde le găsești

Pe 30 mai, de ziua mea, am fost alături de câțiva prieteni bloggeri la deschiderea Festivalului Internațional de Statui Vivante, powered by Teatrul Masca. Asta după ce, cu câteva zile în urmă, am mers la o repetiție a unei echipe de chinezi care urma să fie parte din spectacol.

La Noaptea Statuilor Vivante am mers din 3 motive:

1. Pentru că-mi place genul acesta de spectacol și mi se pare foarte fain că actorii pot transmite emoții și mesaje folosind doar mișcări, fără cuvinte.

2. Pentru că echipa de chinezi pe care am văzut-o la repetiții urma să joace celebra piesă „O noapte furtunoasă”, iar ei n-au mai făcut niciodată un spectacol vivante până atunci. Apropo, poți să-i vezi la repetiții în clipul de mai jos:

 

Pe 30 mai începe Festivalul Internațional de Statui Vivante, așa că zilele trecute am fost la o repetiție a unei echipe de chinezi care învață să joace „O noapte furtunoasă”. În clip puteți vedea cum a ieșit. :D

Posted by Cristian Florea on Sunday, May 28, 2017

3. Pentru că una dintre statui urma să fie prietenul și colegul de blogosferă Marius Matache, care a transformat excelent pasiunea pentru artă într-o statuie vivantă, jucând rolul chitaristului într-un spectacol pe care încă îl poți urmări.

Ca să înțelegi puțin ce am văzut la deschiderea Festivalului, îți arăt câteva fotografii pe care le-am făcut acolo. Apoi o să-ți spun unde mai poți vedea spectacolele.

În total, sunt aproximativ 50 de statui care fac parte din Festival și care se vor plimba prin București până pe 5 iunie. Sunt 16 statui românești, iar restul vin din străinătate, cu spectacole gândite și implementate cu succes acolo. Programul Festivalului este următorul:

  • 2 iunie – 3 iunie, orele 18.00 – 22.00: Parcul Crângași;
  • 4 iunie – 5 iunie, orele 18.00 – 22.00: Parcul Herăstrău (Roata Mare).

Accesul este gratuit, iar detalii despre spectacole găsești aici. :D

Leave a Reply