Fiecărui artist în devenire i-ar trebui un blog

blog pe CVSpuneam acum vreun an despre mândria pe care-o porţi faţă de blogul pe care-l deţii şi întrebam dacă ţi l-ai pune pe CV în momentul în care ai dori să te angajezi.

Articolul de astăzi este un fel de continuare, sau o discuţie privită din alt unghi, o intrare mai în profunzimile subiectului, sau cum vreţi voi să-i spuneţi.

Eu consider că orice artist în devenire are nevoie de un blog. Practic, orice elev al unui liceu de Arte (care se ocupă de pictură, sculptură etc.) ar trebui să-şi promoveze lucrările online. Nu contează dacă poate sau nu să câştige bani cu blogul respectiv, nici dacă are 100 sau 1000 de vizitatori pe zi, contează că atunci când va trebui să-i arate cuiva talentul pe care-l are, s-ar putea să-i fie mai uşor să-i trimită respectivului un link decât să-i arate toate creaţiile pe care le-a făcut.

În plus, în funcţie de cât de bun şi de profi arată blogul, s-ar putea să-şi construiască un brand în jurul numelui său, deşi poate n-ar fi sperat niciodată la asta.

Aşa văd eu lucrurile, dar un om care n-are prea multă legătură cu online-ul, s-ar putea să le privească diferit.

Lasă un comentariu

13 comentarii

 • Roxy's blog 17 Aug 2011, ora 16:46

  ai perfecta dreptate :)

 • Cristi Mirt 17 Aug 2011, ora 23:24

  Nu numai un artist, ci oricine. Absolut oricine își poate promova munca sau talentul cu ajutorul unui blog și își poate forma un brand. Unii pot și să-și descopere talentul cu ajutorul blogului (vezi subsemnatul) De asta le recomand multora să încerce să deschidă un blog, să vadă dacă le place sau nu.

  • Florea Cristian 18 Aug 2011, ora 08:27

   De plăcut poate le-ar plăcea, dar mulţi renunţă pentru că nu primesc niciun fel de câştig material după câteva luni de scris. De parcă ăsta ar fi cel mai important lucru la un blog…

 • Andrei 18 Aug 2011, ora 00:38

  „Eu cosinder ”

  Imi fac datoria:D

  On-topic, nu cred ca poti sa iti expui sculpturile pe net la fel de bine ca orice altceva. Scrierile sunt simplu de pus, desenele la fel, desi stii, sper, ca unii pictori nu s-au limitat la cele doua dimensiuni ale panzei, creatiile muzicale de asemenea, destul de simplu. Dar sculptura e ceva mai complicat, gandeste-te la formele mai… abstracte.

  • Florea Cristian 18 Aug 2011, ora 08:29

   Gândeşte-te că fotgrafia poate face o sculptură să arate aproape reală pe internet. Totul ţine de viziune. Într-adevăr, nu poţi compara o sculptură văzută live cu una pozată, dar se practică foarte mult fotografia de produs şi pot ieşi poze chiar bine (unde mai pui că, astfel, ca artist, îţi dezvălui şi latura asta fotografică, încercând să-ţi pozezi sculpturile).

   P.S.: Am corectat, mersi de atenţionare

   • Andrei 18 Aug 2011, ora 19:51

    E altceva, nu poate fi replicata 100%. Sculptura are textura, are umbre, are mai multe unghiuri. E altceva cand admiri sculptura plimbandu-te in cerc in jurul ei, nu doar uitandu-te la o poza facuta dintr-un singur unghi.

 • Madalin Blidaru 18 Aug 2011, ora 00:59

  Mai degraba un site de prezentare. Acesta poate avea o sectiune de blog.

  • Florea Cristian 18 Aug 2011, ora 08:29

   Blogul e mult mai bine indexat, iar având blog, poţi discuta cu oamenii. Site-ul de prezentare e mai mult pentru diverse firme, iar noi urmărim să cititm şi să vorbim cu oameni, nu cu firme. Părerea mea

 • nanmarius 18 Aug 2011, ora 09:11

  Este foarte util la inceput cand vrei sa te promovezi si sa arati lumii talentul tau si poate cineva te descopera.

  • Florea Cristian 18 Aug 2011, ora 15:13

   Da, asta era si ideea. Totusi, multi nu inteleg asta. Si vad blogul ca pe ceva inutil

 • isshmen 18 Aug 2011, ora 12:56

  Nu crezi ca mai intai ar trebui sa devina artist, ca apoi sa vina si blogul ?
  Inca sunt multi artisti (mari) care nu au un blog/pagina.

  • Florea Cristian 18 Aug 2011, ora 15:14

   Da, pentru ca ei au fost vazuti si promovati inainte sa apara treaba asta cu blogurile. Totusi, daca ai ocazia, de ce n-ai grabi putin lucrurile? Decat sa astepti sa fii bagat in seama, de ce nu arati tu lumii de ce esti in stare?

   Si nu cred ca ar trebui sa astepte sa devina artisti si abia apoi sa-si faca blog, pentru ca asa, aratand si arta pe care o fac acum, la inceput, mai pot invata multe. Cine stie ce artisti misuna pe net si, daca dau de blogul tau, se opresc putin ca sa-ti dea cateva sfaturi?