Hai să susținem România în finala Chivas The Venture. Uite cum poți vota

The Venture este o competiție gloablă organizată de Chivas Regal pentru a ajuta și încuraja businessurile cu impact social. După ce s-a desfășurat etapa locală a competiției, echipa SOWAT a ajuns în finala globală.

Ce este SOWAT?

Un sistem de purificare a apei, care transformă orice sursă de apă dulce în apă potabilă, cu un cost minuscul (0,05 € de persoană pe lună). Acest sistem ajută la purificarea apei la sate sau acolo unde sursele de proveninență sunt incerte. Mi se pare un proiect foarte util, care poate face diferența dintre consumul unei ape contaminate și consumul unei ape bune de băut. Hai să vezi un clip scurt despre SOWAT, apoi îți explic cum îi poți ajuta.

Finala The Venture a strâns 30 de finaliști din toată lumea, care se luptă pentru premiul de un milion de dolari pus la bătaie de către echipa Chivas Regal. Acest premiu se împarte astfel:

– 750.000 de dolari pot fi câștigați în urma unui pitch pe care cele 30 de businessuri cu impact social îl vor susține în fața unui juriu;

– 250.000 de dolari se vor acorda celor 30 de business-uri pe bază de vot. Și dacă la pitch nu putem contribui, la votul public ar trebui să ne implicăm.

Sistemul e destul de simplu: începând de pe 8 mai și până pe 12 iunie, Chivas împarte în fiecare săptămână câte 50.000 de dolari businessurilor finaliste, în funcție de numărul de voturi strânse în săptămâna respectivă. Practic, cu cât strângem mai multe voturi pentru SOWAT, cu atât va primi o parte mai mare din acei 50.000 de dolari alocați în această săptămână.

Foarte important: poți vota săptămânal, ca să-i ajuți pe cei de la SOWAT să ia o parte mare din fiecare săptămână de competiție.

Cum votezi în competiția The Venture?

Intri pe această pagină, te loghezi cu contul de Facebook, apoi votezi.

Stai liniștit, cei de la Chivas nu vor publica nimic pe profilul tău de Facebook. Nici măcar nu-ți cer acces la postări, ci doar la adresa de mail și la numele tău.

Apropo, sistemul SOWAT este deja activ în 5 țări și face viața mai sigură pentru 25.000 de persoane. Dacă va câștiga competiția Chivas The Venture, va folosi acea finanțare ca să poată produce 20 de aparate lunar, în loc de 10, cât produce acum. Asta înseamnă că până în 2020 va putea ajuta aproximativ 5 milioane de oameni.

Acestea fiind zise, te invit să votezi și să le spui și prietenilor tăi despre această competiție. Cu cât strângem mai multe voturi, cu atât ajutăm ca proiectul să primească o parte mai mare din acei 50.000 de dolari din fiecare săptămână.

Tags:

Leave a Reply