Ce addon-uri Firefox folosesc și recomand

Urmând modelul WordPress-ului şi a pluginurilor pe care le folosesc (da, ştiu, lista necesită un update care se va întâmpla cât de curând, promit!), m-am gândit să vă prezint şi addon-urile pe care le folosesc eu, mare utilizator de Mozilla Firefox.

La sfârşit, dacă aveţi impresia că ştiţi voi vreun addon tare pe care l-am ratat, strigaţi şi am să vă aud.

ColorfulTabs » numele spune tot. Îţi colorează tab-urile de la browser. Probabil spuneţi că e useless, dar îţi organizezi altfel tab-urile aşa. Serios! Şi o să observi că e mai uşor să lucrezi cu mai multe tab-uri acum. Plus că va fi mai puţin monoton

ColorZilla » pentru WebDeveloper-ul din tine, ca să zic aşa. Îţi oferă posibilitatea de a vedea codurile HTML ale culorilor de pe o pagină web. Instant Eyedropper, cum îi mai spun unii.

Download Statusbar » îţi uşurează modul în care downloadezi fişiere. Îţi apare o bară în josul ferestrei de la Firefox, unde poţi vedea cât s-a downloadat, cât mai e de downloadat, viteza cu care se downloadeză şi încă vreo câteva detalii care îţi sunt foarte la îndemână. Şi după ce se termină, poţi deschide fişierele direct din bara respectivă.

FEBE » din punctul meu de vedere cel mai tare addon care se putea inventa vreodată pentru vreun browser. Îţi face backup la absolut tot ce înseamnă Firefox. Începând cu saved passwords, bookmarks, toolbars şi terminând cu history, cookies, etc. E bun când îţi formatezi PC-ul şi nu vrei să pierzi toată aranjarea din Firefox şi să instalezi iar toate pluginurile.

FireBug » tot un plugin pentru developeri, îţi permite să vezi şi să editezi tot ce ţine de o pagină web (HTML, CSS, etc.), dar şi să verifici dacă aceasta prezintă erori.

Linky » îţi permite să deschizi mai multe link-uri în acelaşi timp. Spre exemplu, dacă te uiţi pe un articol cu poze şi vrei să le vezi/salvezi pe toate, cu ajutorul lui Linky le poţi deschide fără să dai click pe fiecare în parte.

SearchStatus » începând cu faptul că vrei să vezi Google Page Rank, Alexa Rank, Compete Rank şi mozRank şi terminând cu faptul că mai vrei să scoţi în evidenţă link-urile nofollow dintr-o pagină, meta tags, robots.txt, sitemap, keyword density, etc., trebuie să ştii că addon-ul ăsta le face pe toate, chiar şi mai mult. Îl recomand cu cea mai mare căldură.

Sothink Web Video Downloader » cu ajutorul acestui addon poţi să downloadezi aproape orice filmuleţ de pe aproape orice site. Pentru curioşi, da: poţi downloada şi filmele de pe YouTube, 220, etc.

SpeedDial » te ajută să ajungi mai uşor la site-urile pe care le foloseşti des. Folosind o combinaţie de taste, poţi intra pe diferite pagini web. Spre exemplu, eu, când apăs Alt+8 sunt trimis la www.floreacristian.ro

Tab Mix Plus » te joci cu taburile cum vrea sufleţelul tău. O să rămâi uimit la câte opţiuni are.

URL Fixer » cred că păţim cu toţii să scriem .cmo, .con, .inof sau mai ştiu eu ce alte terminaţii de domenii atunci când vrem să vizităm un site. URL Fixer îşi dă seama de greşeală şi te trimite pe pagina normală.

11 Comments

 1. DanielPreda 14 ianuarie 2010
 2. Avadanei Andrei 14 ianuarie 2010
 3. Alexander 15 ianuarie 2010
 4. seoslayer 15 ianuarie 2010
 5. Neamtu' 15 ianuarie 2010
 6. sinsdesign 15 ianuarie 2010
  • Cristian Florea 15 ianuarie 2010
 7. Trodat 15 ianuarie 2010
 8. Dexter 24 ianuarie 2010
  • Cristian Florea 24 ianuarie 2010
   • Dexter 24 ianuarie 2010

Leave a Reply