Un fotograf de nunți a convins mirii să-l lase să fotografieze nunta lor doar cu iPhone-ul

Cu atâtea rețele sociale în jur, camera telefonului mobil a devenit una dintre cele mai importante caracteristici în alegerea unui smartphone. Și cred că nu-s singurul care își aude prietenii spunând că nu și-au mai scos aparatul foto din casă de o grămadă de timp, pe motiv că telefonul îl înlocuiește perfect. Și eu sunt printre ei. Acum vreun an și ceva mi-am cumpărat un aparat foto cu funcție wireless. Deși eram foarte încântat de el la început, mi-am dat seama că l-am scos din casă doar de 3 ori. Și am salvat pozele din el doar o dată, atunci când am scris articolul spre care am dat link mai sus.

Telefonul a început să înlocuiască aparatele foto în foarte multe situații, în special datorită faptului că smartphone-ul e mereu la tine și că reușește să facă niște poze ireproșabile. Ieri am citit pe Mashable un articol despre Sephi Bergerson, un fotograf care a visat de mult să surprindă momentele importante ale unei nunți doar prin lentila unui telefon mobil. Cum poza foarte multe nunți, a încercat de multe ori să convingă nuntașii să facă asta, doar că nu prea a avut succes. Până de curând, când un cuplu a zis că-i în regulă să vină și să fotografieze doar cu telefonul, un iPhone 6s Plus.

Imaginile au ieșit impresionante (cu câteva prelucrări în diverse aplicații, firește). Sigur, nunțile nu se vor face de-acum încolo doar utilizând un telefon mobil, dar el a arătat că se poate și așa. Și spune că cea mai mare problema n-a fost că în telefon nu avea funcțiile unui DSLR, ci că oamenii nu-l luau în serios când venea în fața lor cu un telefon, nu cu un aparat de fotografiat profesionist. :))

 

Sephi Bergerson are și un proiect care numește iKenya, un album cu fotografii făcute în Kenya doar cu iPhone-ul.

Tags:

2 Comments

  1. doru 29 ianuarie 2016
  2. Toader Photography 26 noiembrie 2017

Leave a Reply