Din luna martie, bicicliștii vor avea 7 stații de self-service în București

În luna septembrie a anului trecut, cei de la Hai cu Bicla anunțau că au obținut o finanțare de 35 de mii de lei pentru a cumpăra câteva stații de self-service pentru bicicliștii din București. Voiam să anunț atunci victoria, dar m-am gândit să aștept până când încep lucrurile să se miște. Acum vreo săptămână, stațiile cu pricina plecau din Slovenia, de la producătorii lor, iar zilele trecute au ajuns în București și așteaptă să fie montate.

Momentan stau la adăpost, iar în luna martie ar trebui să apară în diverse locuri din București. Fiecare stație conține câte-o pompă și câteva chei sau alte unelte necesare unui reglaj pentru bicicletă. Chiar acum se votează aici locurile din București în care să fie acestea montate. Dacă vrei, poți să faci și tu niște propuneri.

Mă bucur că se fac lucruri pentru bicicliștii din București și abia aștept să treacă perioada asta friguroasă, ca să mai ies și să mai pedalez și eu câte puțin. Stațiile astea sunt sigur că vor încuraja bucureștenii să iasă mai des cu bicicletele. E doar un pas mic dintr-o schimbare mai mare.

statii self service pentru biciclisti - bucuresti

P.S: Știu că vor apărea oameni care vor spune că stațiile sigur vor fi vandalizate în câteva zile. De menționat ar fi că se caută locuri păzite în care acestea să fie amplasate (cum ar fi curtea Muzeului Țăranului Român, spre exemplu).

6 Comments

  1. Nicky 27 ianuarie 2016
    • Cristian Florea 27 ianuarie 2016
  2. Titiniu Cristina 28 ianuarie 2016
    • Cristian Florea 28 ianuarie 2016
  3. doru 28 ianuarie 2016
    • Cristian Florea 29 ianuarie 2016

Leave a Reply