Frecvenţă mare, sau comentarii multe?

După cum bine ştiţi, unul dintre planurile pentru 2011 a fost să scriu mai mult de 30-33 de articole pe lună.

De când cu rebranding-ul, am zis că dacă tot am făcut schimbarea, ia să mă ţin eu de promisiune (pe luna ianuarie mi-a ieşit deja, dar nu mă opresc aici). Probabil aţi observat că de la un articol pe zi (şi, spre ruşinea mea, unele zile erau fără nicio picătură de cerneală vărsată) am ajuns la două, chiar trei articole zilnic (de vreo săptămână încoace).

Ce-am observat? Că numărul comentariilor lăsat la fiecare articol în parte a scăzut. Probabil pentru că publicul nu este obişnuit cu update-uri atât de dese, motiv pentru care pierd destul de multă informaţie. Sau dacă e mai mult de citit, timpul pentru a lăsa un comentariu scade, iar tu, ca vizitator, preferi să citeşti decât să laşi un comentariu (şi eu aş fi făcut la fel în locul tău).

Acum io sper doar că frecvenţa sporită a articolelor n-a scăzut din calitatea lor (că de asta mi-e cel mai frică). De-aia îmi permit să vă întreb dacă fac bine ce fac şi dacă ar trebui să continui sau nu. Din punctul meu de vedere, articolele-s la fel de bune (că doar sunt ale mele, iar eu simt că mă descurc), dar cel mai bun critic nu pot fi eu, ci tot voi, cititorii.

Aştept orice opinie, fie că e critică sau nu. Vă mulţumesc!

P.S.: Şi pentru mine e destul de ciudat şi foarte nou ceea ce fac. Uneori am impresia că 90% dintre update-urile pe care le trimit într-o zi pe Twitter sunt numai link-uri spre blogul meu (fără să trimit un link de două ori), dar asta probabil se datorează şi faptului că nu am mai avut destul timp de Twitter în ultima vreme.

Lasă un comentariu

15 comentarii

 • i4ever 26 Ian 2011, ora 22:50

  E lumea un pic mai ocupata…
  E criza…
  E …

  Stai linistit ca aceasta calitate a articolelor nu a scazut. Sunt articole interesante, sfaturi si recomandari utile…

 • Asaftei Dragos 27 Ian 2011, ora 00:46

  Depinde pe ce te axezi. Eu sunt de părere că o cale de mijloc ar fi cea mai potrivită.

  • Florea Cristian 27 Ian 2011, ora 08:58

   o cale de mijloc ar insemna 1 articol jumate pe zi :))

   glumesc, bineinteles. multumesc pentru comentariu!

 • Alex Dima 27 Ian 2011, ora 08:09

  De vină ar fi frecvenţa articolelor. Noi, cititorii, nu suntem obişnuiţi să comentăm mereu la fiecare articol ci în general la ultimul daca nu ne atrage atenţia ceva deosebit.

  Nu cred că trebuie să îţi faci pentru calitate.

  • Florea Cristian 27 Ian 2011, ora 09:09

   atunci am sa continui aşa cât mă mai ţin tastele şi inspiraţia. până la urmă, numarul de comentarii din fiecare zi e cam acelasi, diferenta e ca acum sunt impartite pe mai multe articole, nu doar pe unul.

   multumesc!

 • anana 27 Ian 2011, ora 09:14

  buna CRISS
  continua asa ca este f. interesant cea ce faci,kiar daca unii nu comenteaza ,sant mai ocupati ,sau poate numai citesc
  http://i842.photobucket.com/albums/zz349/anana1949/delaunprieten-1.jpg

 • Raluca 27 Ian 2011, ora 14:59

  Nu e vorba de calitatea anunturilor, poti sa te relaxezi din punctul asta de vedere :-) Daca sunt mai multe articole, e nevoie de mai mult timp alocat, iar pe de alta parte ti-ai obisnuit cititorii sa nu intre chiar de 3 ori pe zi

  • Florea Cristian 27 Ian 2011, ora 19:00

   poate cititorii se pot reobisnui, zic si eu :))

   multumesc pentru comentariu si incurajari :)

 • Myky 27 Ian 2011, ora 15:24

  Continua sa scrii asa. Crescand frecventa articolelor nu faci altceva decat sa aduci un plus de informatie pe blog, ceea ce rezulta ca vizitatorii vor incepe sa vina in numar mai mare. Deci, si articolele vor fii mai comentate. Bafta !

 • firma de contabilitate 27 Ian 2011, ora 23:53

  continua sa scrii asa bafta!

 • Caziuc Stefan 28 Ian 2011, ora 14:07

  Deși intru pe blogul tău cam o dată la 1-2 zile, simt și eu că pierd din posturile tale pentru că nu am timpul necesar să le citesc pe toate câte scrii. Un articol maxim 2 pe zi e ok, iar în cele mai rele situații să scrii un articol la 2 zile e ok la limita de jos.

  • Florea Cristian 28 Ian 2011, ora 14:37

   multumesc pentru comentariu. eu sunt la limita de sus din cate vad :D