Fundația Vodafone România a pregătit 600.000 de euro pentru 7 proiecte grozave. Uite despre ce e vorba

Ieri am fost la Gala Connecting for Good, organizată de Fundația Vodafone România. În fiecare an îmi face plăcere să merg la acest eveniment pentru că de fiecare dată plec de-acolo cu un gând de „uite că se poate” și „uite că se întâmplă lucruri bune și la noi în țară”.

Iar ieri am ascultat povești. Povești emoționante, desprinse din proiecte în care Fundația Vodafone România s-a implicat în trecut, dar și din proiecte în care se va implica în viitor.

Dintre proiectele pe care Fundația Vodafone România le-a ajutat să pornească, amintesc aici de:

Telemedicina pentru copilul insulinodependent – ajută copiii care suferă de diabet zaharat să aibă un control mai bun al glicemiei, prin fixarea unui sistem care citește glicemia o dată la 5 minute și o arată în timp real atât părinților acelor copii, cât și medicilor, pe smartphone-uri, smartwatch-uri sau tablete. Mi se pare grozav că tehnologia a reușit să le redea copilăria celor mici. Cu ajutorul acestui dispozitiv, nu mai trebuie să se mai înțepe de câteva ori pe zi ca să verifice nivelul glicemiei și să-și facă insulina, ci e totul mult mai ușor de controlat și de realizat.

În momentul de față, în România, există 90 de copii care folosesc acest sistem. Costurile ajung la 1000 € / copil pentru cumpărarea echipamentelor necesare, apoi încă 500 € pe lună pentru cumpărarea consumabilelor. Detalii despre acest sistem inovator găsiți la Asociația Sprijin pentru Diabet. Iar mai jos puteți vedea cum arată „biroul” medicului care supraveghează toți cei 90 de copii. Își poate da seama în timp real atunci când este o urgență.

„Connecting for children with autism” – Asociația Help Autism. Respect! „Auzul, un dar. Nu-l ignora!” – Asociația Smiling Faces România. Respect! „Click SAVE for life!” – Fundația de Sprijin Comunitar. Respect! „Primul Centru de Telemedicină în Diabetul Pediatric în România” – Asociația Sprijin pentru Diabet. Respect! „Împreună pentru sănătate! 2” – Fundația de Ajutor Medical Profilaxis. Respect! „HOSPICE – Conexiune pentru îngrijire şi compasiune” – Fundația HOSPICE Casa Speranței. Respect! „Telefonul Vârstnicului” – Fundația Principesa Margareta a României. Respect!

Telefonul Vârstnicului – un proiect despre care am mai scris, dar care este foarte de frumos. Pe scurt, Telefonul Vârstnicului este un număr de telefon gratuit (0800 460 001) la care bătrânii pot apela gratuit pentru a primi un sfat, o vorbă bună sau o informație pe care n-o găsesc la televizor sau în ziare. În spatele numărului de telefon sunt operatori care au grijă ca bătrânii să nu se mai simtă singuri și inutili și, mai mult decât atât, îi ajută cu informații importante pentru ei. Până în momentul de față, sunt 2420 de bătrâni care au apelat la 0800 460 001 și vorbim de un total de peste 11.500 de apeluri efectuate.

Și așa cum spuneam și în titlu, există încă 7 proiecte grozave pe care  Fundația Vodafone România le susține în acest an, cu suma totală de 600.000 de euro. Acestea sunt (într-o ordine aleatorie):

„Connecting for children with autism” – Asociația Help Autism

„Auzul, un dar. Nu-l ignora!” – Asociația Smiling Faces România

„Click SAVE for life!” – Fundația de Sprijin Comunitar

„Primul Centru de Telemedicină în Diabetul Pediatric în România” – Asociația Sprijin pentru Diabet

„Împreună pentru sănătate! 2” – Fundația de Ajutor Medical Profilaxis

„HOSPICE – Conexiune pentru îngrijire şi compasiune” – Fundația HOSPICE Casa Speranței

„Telefonul Vârstnicului” – Fundația Principesa Margareta a României

Nu în ultimul rând, de menționat e faptul că din 2012, de când Fundația Vodafone România a lansat programul Connecting for Good, a investit peste 3,5 milioane de euro, care au ajutat un total de peste 30.000 de beneficiari.

Dacă acest articol te-a făcut să simți că se întâmplă lucruri bune și la noi în țară, te invit să-l arăți și altora și să le faci și lor ziua puțin mai bună.

Leave a Reply