Get inspired

Pe foarte multe bloguri din afară se practică articolele gen „100 de website-uri care să te inspire pentru următorul design”. Oamenii le urmăresc şi le comentează enorm, spunând că le-au fost de folos informaţiile oferite şi că deja şi-au format o idee despre următorul design, pornind de la articolul respectiv.

Nedumerirea mea are legătură cu originalitatea acelor design-uri. Dacă omul împrumută ideile din altă parte, cât de originală va mai fi munca lui?

Lasă un comentariu

5 comentarii

 • A.Dragos 21 Iun 2010, ora 17:39

  Faza e ca uitandu-te pe mai multe site-uri iti vin idei. Nu e neaparat sa copiezi, important e sa iti faci o idee despre cum ar trebui sa arate rezultatul final.

 • Tudor 21 Iun 2010, ora 17:47

  Cunosti expresia „a-ti forma ochiul”? Priveste layout-ul ca pe un joc de lego. Ai piese pe care trebuie sa le combini, fiecare piesa avand propriile particularitati.

  Tu de ce ti-ai pus sigla in stanga sus si caseta search in dreapta sus? Nu vrei si tu sa fii original?!?!?

 • Shmen 21 Iun 2010, ora 17:37

  Pai si unde e originalitatea ???

 • Serginho 21 Iun 2010, ora 22:25

  Tu cand scrii un articol, te inspiri de undeva… ai citit ceva, ai vazut un subiect depsre aceeasi tema, etc. Dar asta nu inseamna ca nu esti original. Sa fim seriosi la cate designuri is, nici unul nu poate fi original „la sange” daca ma intelegi.

 • death metal 22 Iun 2010, ora 08:33

  e atat de simplu…pur si simplu te inspiri…iti place formatul headerului de la site-ul X, layout-ul sidebarului sitelui Y si te apuci de combinat pana iese ceva original.