GetPony, primul serviciu de car sharing din România, vine și în București

Despre GetPony ți-am mai povestit acum vreo doi ani. Este un serviciu care-ți permite să închiriezi mașini cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil. Până acum a fost activ doar în Cluj-Napoca, oraș în care are deja 85 de mașini, ajutând cei 5000 de utilizatori să găsească o mașină în mai puțin de 5 minute.

Ieri am primit un comunicat de presă care-mi spunea că serviciul GetPony vine și în București, începând cu data de 1 iulie. Doar că la început vor fi doar 2 mașini disponibile (BMW i3, mașini electrice) și vor putea fi folosite doar în cartierul Cosmopolis. Practic, testează piața din București acolo, urmând să se extindă ulterior și în alte cartiere.

Serviciul se folosește foarte ușor: îți descarci pe mobil aplicația GetPony, îți faci cont, atașezi cardul în contul tău, apoi aplicația îți va arăta unde este cea mai apropiată mașină. Mergi la mașină, o deschizi cu ajutorul aplicației, apoi mergi unde ai tu de mers. Când parchezi mașina, se termină cursa și ești taxat în funcție de cât de mult ai mers. În București poți folosi mașinile doar în interiorul cartierului Cosmopolis, cel puțin pentru moment.

Tarifele din București sunt următoarele:

  • pentru curse mai scurte de 10 minute vei fi taxat cu 3,5 lei/minut;
  • pentru curse între 10 minute și 6 ore vei fi taxat cu 35 lei/oră;
  • iar pentru curse mai lungi de 6 ore vei fi taxat cu 350 lei/zi.

Dacă vrei să testezi serviciul, să știi că poți face asta gratuit pe data de 1 iulie, între orele 10:00 – 17:00, la Cosmopolis Plaza (Strada Soarelui, Ștefăneștii de Jos).

Dacă vrei să descarci aplicația, o găsești aici pentru iOS și aici pentru Android.

Leave a Reply