Gherţoii n-au ce căuta la rugby. Mi-aş dori să le placă fotbalul mai mult…

Rugby-ul este un joc de golani practicat de domni, iar fotbalul este un joc de domni practicat de golani

Cam aşa este şi cu galeriile. Observ că majoritatea galeriilor fotbaliste sunt pline de oameni care parcă au venit la meci doar ca să înjure şi să huiduiască echipa adversă, nu s-o susţină pe cea preferată. Eu nu înţeleg comportamentul ăsta şi nici nu cred că am să reuşesc vreodată s-o fac.

Astăzi, la meciul de rugby România – Japonia, s-au nimerit câţiva astfel de oameni în tribune şi am simţit pentru prima oară în viaţă că mi-ar plăcea ca unii să îndrăgească mai mult fotbalul decât orice altceva şi să nu meargă decât la meciurile sportului rege.

Mi se pare tare urât să începi să fluieri când echipa adversă are de făcut o transformare. Nu contează dacă noi pierdem sau câştigăm, nici câte şanse de reuşită are cel care trebuie să facă transformarea. Contează să-l respecţi pe el, ca om, dar şi să respecţi sportul pe care ai venit să-l vezi. Nu înţelegem ce-i ăla fair play, iar lucrul ăsta e al naibii de dureros. Uităm de ce am venit pe stadion, iar chestia asta e şi mai urâtă decât faptul că nu suntem în stare să înţelegem fair play-ul.

Mi-aş dori ca cei care au fluierat astăzi din tribune să-şi găsească o slujbă care să presupună lucrul în faţa unui public, iar publicul ăla să fie plin de oameni fără respect.

Gherţoii n-au ce căuta la rugby. Mi-aş dori să le placă fotbalul mai mult... 1 | Cristian Florea

P.S.: Poze de la meciul de azi găsiţi la Răzvan şi la Claudiu.

Tags:

Leave a Reply